ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
kuala-lumpur-malezija-putovanje

Singapur - Indonezija - Malezija

Upoznajte istoriju, kulturu i običaje istočnjačkih naroda. Uživajte u prelepoj prirodi ovih zemalja. Osetite snagu okeana, šetajte dugim peščanim plažama i budite svedoci nestvarnog zalaska sunca. Posetite verske hramove, zavirite u skrivene sokake i isprobajte najrazličitije specijalitete tradicionalne kuhinje. Vozite se rikšama, igrajte sa majmunima. Vi kreirate vaše snove, mi ih ostvarujemo! 

bali-dance-

Singapur, lavlji grad

Singapur – ostrvska grad-država na jugu Malajskog poluostrva, jedno je od najorganizovanijih i najsigurnijih mesta za život. Oko šest miliona ljudi, uglavnom Malajaca, Kineza i Indijaca živi u ovom, kako ga neretko nazivaju, mikrokosmosu Azije. Singapurom, lavljim gradom, dominiraju neboderi moderne arhitekture. Ipak, prava avantura započinje na ulicama kineskog, arapskog i indijskog kvarta, popularno nazvanog “Mala Indija”. Uživaćemo u mirisima i ukusima raznovrsne kuhinje. Šetaćemo bulevarima kojima se kreću najluksuzniji automobili, ali i parkovima idealnim za opuštanje i beg od gradske vreve. Poznati su park ptica, leptira, vrt orhideja, zabavni park “noćni safari”. Fotografisaćemo se kod statue lava u Merlion parku, koji ujedno predstavlja i simbol ovog grada. 

singapur putovanje

Bali, egzotika na rubu Indijskog okeana

Bali – sinonim za egzotiku, verovatno je jedno od najlepših Indonežanskih ostrva na rubu Indijskog okeana. Iako pripada zemlji sa najviše muslimana na svetu, ovde se neguje i Hinduizam, zbog čega Bali neretko nazivaju “Ostrvo Bogova”, ali i “Poslednji raj na zemlji” i “Jutro sveta”.

Balinežani su vrlo srdačan i gostoprimljiv narod. Posebno neguju svoju tradiciju i kulturu, a može se reći da žive za ceremonije, ples i proslave. Prinošenje cveća i hrane Bogovima jedan je od najzanimljivijih rituala u verskim hramovima. Ostrvo je poznato po bogatoj vegetaciji, bujnim tropskim šumama, vodopadima, terasastim pirinčanim poljima, plantažama kafe i brojnim aktivnim vulkanima na visini preko 3000 metara. 

Kuta je zasigurno najposećenije turističko mesto na ostrvu. Duge peščane plaže, veliki talasi i korali su razlog zbog kojeg se ovde svake godine okuplja veliki broj ronioca i surfera iz celog sveta. Mnoštvo restorana  tradicionalne kuhinje i lokalnih barova smešten je u Legian ulici, centru noćnog zbivanja. Posetićemo i nekoliko verskih hramova u okolini Kute. Poznati su Uluwatu hram i svetilište Tamah Lot iz 16. veka, sagrađeno iz jednog komada stene i okruženo morem. Smatra se da se odavde pruža najlepši pogled na zalazak sunca. Ovo magično ostrvo ispuniće sva vaša očekivanja! Hedonisti, šta čekate? 

indonezija putovanje

Malezija i Kuala Lumpur

Malezija, zemlja tri naroda, tri kulture i religije. Bez obzira na različitosti, Malajci, Kinezi i Indijci žive zajedno u miru na istom prostoru. Veći deo poluostrva čine planine, guste šume, ali ima i plodne zemlje, kao i predivnih peščanih plaža. Kuala Lumpur je glavni i najveći grad Malezije. Ovaj “nečisti grad”, kako ga drugačije nazivaju predstavlja spoj istočnjačke tradicije i glamura. Pored mnogobrojnih hramova, crkava i džamija, ovom metropolom dominiraju i futurističke građevine i neboderi.

Najveća atrakcija, ujedno i simbol Malezije predstavljaju 452m visoke Petronas Kule. Ove bliznakinje spojene su mostom (Skybridge) na 170.-om metru, odakle se pruža pogled na lepote i raskoši ovog grada. Prepoznatljiva je i zgrada KL Menara. Neboder, četvrti na svetu po veličini, na čijem se vrhu nalaze rotirajući restoran i osmatračnica. Prošetaćemo autentičnim kvartovima Little India i China Town, u kojima posebno dolazi do izražaja tradicionalna arhitektura. Ova mesta su takođe poznata po dobrom i povoljnom šopingu. Posetićemo staru i novu kraljevsku palatu, nacionalni spomenik, plavu pijacu, Masjid Jamek džamiju, kineski hram Thean Hou, kao i najpoznatije hinduističko svetilište u pećini Batu Caves. Na ulazu u hram nalazi se fascinantna 42m visoka statua indijskog boga rata Muruga. Do glavne pećine, gde se održava najveća hindu svečanost Thaipusam, čeka nas puno prepreka – 272 stepenika i mnoštvo majmuna, željnih banana i pažnje. 

kuala-lumpur-malezija-putovanje
ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

zebre ngorongoro
Tanzanija i Zanzibar

08. decembar 2024. | 16 dana | 2590€  2390€

children_triptop_1
Namibija

jesen 2024. | 15 dana | 3090€  USKORO