ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
kuala-lumpur-malezija-putovanje

Singapur - Indonezija - Malezija

Upoznajte istoriju, kulturu i običaje istočnjačkih naroda. Uživajte u prelepoj prirodi ovih zemalja. Osetite snagu okeana, šetajte dugim peščanim plažama i budite svedoci nestvarnog zalaska sunca. Posetite verske hramove, zavirite u skrivene sokake i isprobajte najrazličitije specijalitete tradicionalne kuhinje. Vozite se rikšama, igrajte sa majmunima. Vi kreirate vaše snove, mi ih ostvarujemo! 

bali-dance-

Singapur – ostrvska grad-država na jugu Malajskog poluostrva, jedno je od najorganizovanijih i najsigurnijih mesta za život. Oko šest miliona ljudi, uglavnom Malajaca, Kineza i Indijaca živi u ovom, kako ga neretko nazivaju, mikrokosmosu Azije. Singapurom, lavljim gradom, dominiraju neboderi moderne arhitekture. Ipak, prava avantura započinje na ulicama kineskog, arapskog i indijskog kvarta, popularno nazvanog “Mala Indija”. Uživaćemo u mirisima i ukusima raznovrsne kuhinje. Šetaćemo bulevarima kojima se kreću najluksuzniji automobili, ali i parkovima idealnim za opuštanje i beg od gradske vreve. Poznati su park ptica, leptira, vrt orhideja, zabavni park “noćni safari”. Fotografisaćemo se kod statue lava u Merlion parku, koji ujedno predstavlja i simbol ovog grada. 

singapur putovanje

Bali – sinonim za egzotiku, verovatno je jedno od najlepših Indonežanskih ostrva na rubu Indijskog okeana. Iako pripada zemlji sa najviše muslimana na svetu, ovde se neguje i Hinduizam, zbog čega Bali neretko nazivaju “Ostrvo Bogova”, ali i “Poslednji raj na zemlji” i “Jutro sveta”.

Balinežani su vrlo srdačan i gostoprimljiv narod. Posebno neguju svoju tradiciju i kulturu, a može se reći da žive za ceremonije, ples i proslave. Prinošenje cveća i hrane Bogovima jedan je od najzanimljivijih rituala u verskim hramovima. Ostrvo je poznato po bogatoj vegetaciji, bujnim tropskim šumama, vodopadima, terasastim pirinčanim poljima, plantažama kafe i brojnim aktivnim vulkanima na visini preko 3000 metara. 

Kuta je zasigurno najposećenije turističko mesto na ostrvu. Duge peščane plaže, veliki talasi i korali su razlog zbog kojeg se ovde svake godine okuplja veliki broj ronioca i surfera iz celog sveta. Mnoštvo restorana  tradicionalne kuhinje i lokalnih barova smešten je u Legian ulici, centru noćnog zbivanja. Posetićemo i nekoliko verskih hramova u okolini Kute. Poznati su Uluwatu hram i svetilište Tamah Lot iz 16. veka, sagrađeno iz jednog komada stene i okruženo morem. Smatra se da se odavde pruža najlepši pogled na zalazak sunca. Ovo magično ostrvo ispuniće sva vaša očekivanja! Hedonisti, šta čekate? 

indonezija putovanje

Malezija, zemlja tri naroda, tri kulture i religije. Bez obzira na različitosti, Malajci, Kinezi i Indijci žive zajedno u miru na istom prostoru. Veći deo poluostrva čine planine, guste šume, ali ima i plodne zemlje, kao i predivnih peščanih plaža. Kuala Lumpur je glavni i najveći grad Malezije. Ovaj “nečisti grad”, kako ga drugačije nazivaju predstavlja spoj istočnjačke tradicije i glamura. Pored mnogobrojnih hramova, crkava i džamija, ovom metropolom dominiraju i futurističke građevine i neboderi. Najveća atrakcija, ujedno i simbol Malezije predstavljaju 452m visoke Petronas Kule. Ove bliznakinje spojene su mostom (Skybridge) na 170.-om metru, odakle se pruža pogled na lepote i raskoši ovog grada. Prepoznatljiva je i zgrada KL Menara. Neboder, četvrti na svetu po veličini, na čijem se vrhu nalaze rotirajući restoran i osmatračnica. Prošetaćemo autentičnim kvartovima Little India i China Town, u kojima posebno dolazi do izražaja tradicionalna arhitektura. Ova mesta su takođe poznata po dobrom i povoljnom šopingu. Posetićemo staru i novu kraljevsku palatu, nacionalni spomenik, plavu pijacu, Masjid Jamek džamiju, kineski hram Thean Hou, kao i najpoznatije hinduističko svetilište u pećini Batu Caves. Na ulazu u hram nalazi se fascinantna 42m visoka statua indijskog boga rata Muruga. Do glavne pećine, gde se održava najveća hindu svečanost Thaipusam, čeka nas puno prepreka – 272 stepenika i mnoštvo majmuna, željnih banana i pažnje. 

kuala-lumpur-malezija-putovanje
ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

Trip_Top_Putovanja-Tajland
Vijetnam - Kambodža - Tajland

leto 2024. | 18 dana | 2290€  1990€

Trip_Top_Putovanja_-_Juzna_Amerika_-_Peru_-_Machu_Picchu
Peru - Bolivija - Čile

jesen 2024. | 20 dana | 3390€  USKORO