ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
esmonde-yong--9B08uduMyY-unsplash

Singapur - Bali - Malezija, 17 dana

Upoznajte istoriju, kulturu i običaje istočnjačkih naroda. Uživajte u prelepoj prirodi ovih zemalja. Osetite snagu okeana, šetajte dugim peščanim plažama i budite svedoci nestvarnog zalaska sunca. Posetite verske hramove, zavirite u skrivene sokake i isprobajte najrazličitije specijalitete tradicionalne kuhinje. Vozite se rikšama, igrajte sa majmunima. Vi kreirate vaše snove, mi ih ostvarujemo!

Lavlji grad Singapur

Uživajmo u poseti svetu prirodnih čuda, gde se živopisno cveće, veličanstveno drveće i zadivljujuća arhitektura spajaju u savršenoj harmoniji. SingapurLavlji grad kako ga još nazivaju je možda jedan od najmanjih gradova na svetu, ali je nesumnjivo jedno uzbudljivo mesto koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Jedno od najlepših mesta u Singapuru je Merlion park. Okružen je sa jedne strane neboderima a sa druge strane morem. Uživaćemo u šetnji, i jedinstvenim prizorima na Marina Bay-a. Imaćemo priliku da se slikamo i pored Merlion-a mitskog simbola Singapura i jedne od najpopularnijih atrakcija na celom ostrvu. Ova statua predstavlja pola ribu, pola lava a dizajnirana je 1694 godine. Glava lava predstavlja lava kog je princ Sang Nila Utama otkrio u 11. veku. Riblji rep predstavlja ribarsku prošlost grada, kada je još bio poznat kao Temasek.

Orchard Road je nastao još 1830, kada je to bio neimenovani put, dom voćnjaka, farmi bibera, kao i plantaža muškatnog oraščića. Prva robna kuća na ovom putu nastala je tek 1958. godine, a zvala se Tangs. Danas, ovo je jedna od najpoznatijih ulica u kojoj se nalazi veliki broj radnji kao i Park Fort Canning, The Istana – rezidencija predsednika Singapura, Emerald Hill – mesto koje je nekada bilo prebivalište bogatih članova Singapura danas je poznato po zadivljujućoj kineskoj baroknoj arhitekturi.

Svi znamo za Kinesku četvrt u Njujorku i Mali Tokio u Los Anđelesu, ali da li ste čuli za Arapsku ulicu u Singapuru? Ovaj kvart u Singapuru je poznat kao centar kulture, kuhinje i zabave. Ovde se nalazi veliki broj restorana i prodavnica kao i velika Sultanova Džamija. Proglašena je nacionalnim spomenikom 1975. godine a ime je dobila u čast sultana Huseina Šaha.

Bali, ostrvo hiljadu bogova

Bali nije samo turistička destinacija. Bali je težnja. Dostignuće. Način na koji posmatramo svet oko sebe. Upravo zato ni ne čudi činjenica da je ovo ostrvo jedna od top 10 najpopularnijih turističkih destinacija na planeti. Nadaleko je poznat po svojoj lepoti, Bali jednostavno oduzima dah. Zato mu predstavljanje i nije naročito potrebno. Svako od nas poznaje nekoga ko je bio na Baliju. I živeo da priča o tome.

Indonezija-Bali-narodna-nosnja

U svetskim okvirima, Bali je postao slavan tek početkom 90tih, kada se čuveni Mik Džeger tu venčao sa Džeri Hal. Iako ne zauzima veliku površinu, ovo ostrvo gostima i te kako ima šta da ponudi. Od nadrealnih pejzaža, surfovanja prve kategorije, plaža sa tamnim i svetlim peskom, meditacija pokraj vodopada ili izlazaka sunca posmatranih sa vulkana, drevnih hramova, kaskadnih pirinčanih polja, sve do fenomenalne hrane, noćnog provoda i srdačnih ljudi, Bali je avantura, koju ćete momentalno prigrliti i koja će zauvek ostati deo vašeg srca.

Bali-zalazak-sunca-Kuta

Pored plaža i zabave, jedna od najupečatljivijih atrakcija ostrva jeste njen drevni momenat, koji najbolje možete doživeti dugim šetnjama. Naime, na Baliju sve ima spiritualno značenje. Ostrvo broji na hiljade hramova (pretpostavka oko 10 hiljada), od kojih su neki vrlo zabačeni i pristupačni samo najupornijima. Zato je važno da ne propustite barem one najvažnije, kao što je vodeni hram Tirta Empul, ali i Tanah Lot, Uluwatu, Gunung Kawi

bali-Hram-Hinduizam

Ipak, Bali jednostavno niste doživeli, ukoliko niste posetili Ubud, srce i dušu ostrva. Mesto gde je kultura Balija najdostupnija i najočiglednija, gde se nalaze drevni spomenici i prelepa pirinčana polja. Ubudu je mesto gde možete probati najukusniju hranu na ostrvu, bez obzira da li ste vegan, vegeterijanac ili ne jedete gluten, ali i obići i njegovu Sacred Monkey šumu, i vidite, odnosno upoznate, još jednu atrakciju. Pogađate, u pitanju su majmuni, istinski starosedeoci ostrva, kojih ima svugde. Prava napast za vaše kačkete, naočare ili sitne dragocenosti i razlog zašto se brojni turisti sa Balija kući vraćaju nasmejani, ali bez ponekog komada aksesoara.

Malezija i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, kosmopolitski glavni grad Malezije, zajednice Indijaca, Kineza i etničkih Malajaca omogućava putnicima da dobiju najbolje od sva tri sveta. Kuala Lumpur je iz uspavanog malog sela prerastao u metropolu koju krase nestvarni neboderi.

Glavno gradsko središte se zove Zlatni trougao, i obuhvata Bukit Bintang, KLCC i Kinesku četvrt. Jalan Alor je jedna od najpoznatijih ulica u četvrti Bukit Bintang. Idealno mesto za ljubitelje hrane i često se smatra kulturnim srcem lokalne kuhinje grada.

Legendarne kule bliznakinje – Petronas su jedan od najpoznatijih svetskih inženjerskih podviga i predstavljaju ponos Malezije. Kule povezuje most na 41. i 42. novou. Bili su najviše zgrade na svetu u vreme njihove izgradnje. Zajedno sa kulama bliznakinjama, Menara KL je još jedna prepoznatljiva znamenitost Malezije sa koje se pruža fenomenalan pogled na grad.

Batu pećine su nacionalno blago Malezije i jedno su od 10 najsvetijih hinduističkih mesta na svetu. Batu pećine obuhvataju niz prirodnih pećina unutar drevnog krečnjačkog brda. Pećine su prvobitno služile kao skloništa za starosedelačko stanovništvo Malezije pre nego što su postale sveto hinduističko mesto. Glavna „pećina hrama“ nalazi se na vrhu brda.

pdf ikonica
ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

Trip-Top-Putovanja-Japan-Kjoto-Hram
Japan

sept / okt 2024. | 13 dana | 2290€  1990€

View of Angkor Wat at sunrise, Archaeological Park in Siem Reap, Cambodia UNESCO World Heritage Site
Vijetnam - Kambodža - Tajland

03. i 21. nov 2024. | 18 dana | 2590€  2190€