ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel

Prva ljubav – LONDON

London, duša Engleske, grad koji zasigurno osvaja srca turista širom sveta! Grad kontrasta u kojem tradicija i modernost, koegzistiraju u savršenoj harmoniji.

Dok hodate užurbanim ulicama, obrubljenim zadivljujućom arhitekturom, nećete moći, a da ne osetite neverovatnu energiju i uzbuđenje kojom London odiše.

Od legendarnih znamenitosti, do ušuškanih uličica, od modernih četvrti poput Kamdena i Šordiča do prostranih parkova, London je prožet istorijom, kulturom, modom i lepotom.

Možete se diviti veličanstvenosti Bakingemske palate i raskoši katedrale Svetog Pavla, upijati magiju Hari Potera na platformi 9 ¾. I dok vam se impozantni Tauerbridž nadvija nad glavomi, visok i ponosan Big Ben stoji u srcu grada, a čuveno londonsko oko okreće svoj ’točak sreće’, osetićete pripadnost. To je grad koji je otvoren i gostoljubiv, odakle god da dolazite. Raznolikost ljudi je ono što iznad svega, London čini posebnim. Toplina i ljubaznost, ostaviće na vas snažan utisak jer to verovatno niste očekivali od Engleza. Od susreta sa srdačnim bamenom u kafiću ili uslužnog lokalca koji vam strpljivo daje uputstva na stanici metroa, do potpunog stranca koji koji vam pomaže da napravite svoju najbolju fotografiju, znaćete da ste se prevarili.

Iako milionski grad, ovaj svetski megapolis, ima načina da se u njemu osećate kao kod kuće. A to je hrana! Gurmanski specijaliteti iz svih krajeva sveta, zadovoljiće svako radoznalo nepce! Ipak, kada ste u Londonu, ne propustite priliku ’da se pravite pomalo Englez’, te se obavezno prepustite ritualu, tradicionalnom popodnevnom čaju.

A onda opet budite turista i uskočite u  legendarni gradski autobus na sprat jer nijedna poseta Londonu nije potpuna bez crnih taksija i crvenih buseva! Posetite neki od besplatnih muzeja, kao omaž svemu što možete da zamislite, prošetajte duž Temze i posmatrajte zalazak sunca iznad obrisa grada, istražite uličnu umetnost u istočnom Londonu, a kada padne mrak, zaronite u živahnu atmosferu uzbudljivog noćnog života.

Na kraju, London se ne može prepričati. On je mnogo više od grada spektakularnih prizora. On je inspiracija. Magija. Nadahnuće. To je mesto koje uzburkava dušu. Gde srce treperi i kuca sto na sat. Ne, ne brinite, niste anksiozni. To samo London osvaja vaše srce… spontano, lako i zauvek, baš kao i prva ljubav.

Sanja Popović
https://instagram.com/insta_smile_nis?igshid=NmE0MzVhZDY=

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.