ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
velika britanija putovanje

Velika Britanija, 15 dana

Avantura posle koje ćete moći da kažete da zaista poznajete Britance.

Sve ono najlepše što ostrvo može da ponudi od Dovera do Edinburga Vam je na dohvat ruke. Engleska, Škotska i Vels, po mnogo čemu slične, a opet u neverovatnoj meri različite zemlje, mentaliteti i narodi. Pakujte kofere i spremite se za turu po Britaniji!

London – britanska prestonica i glavni grad sveta

Jarko crveni autobusi na sprat i popularne crvene govornice naslućuju da smo upravo pristigli na najbitnije odredište ovog putovanja – London! Ovaj grad se smatra ne samo prestonicom Velike Britanije, već glavnim gradom sveta. Preko 150 etničkih grupa, 100 jezika i toliko mnogo kultura isprepletenih u samo jednom gradu. Ne postoji nijedan drugi grad koji  tako vešto uklapa urbanističke inovacije u nasleđe staro vekovima. Ovaj grad je jedan od najvažnijih svetskih ekonomskih, političkih, obrazovnih i modnih centara, koji već dva milenijuma ponosno stoji na obalama Temze. Trgovi Trafalgar i Pikadili, Big Ben, Bakingemska palata, Vestminsterska opatija, Londonska tvrđava, Tower bridge i Katedrala Svetog Pavla samo su neke od znamenitosti koje zavređuju vašu pažnju.

Oksford i Stounhendž

Kulturno središte Engleske, grad bezbroj pabova i usnulih tornjeva, Oxford! Iako prepoznatljiv po čuvenom univerzitetu, Oxford na turističkoj mapi, u svom gotskom sjaju pleni i obiljem zabavnog sadržaja. Ovo je pravo mesto za šetnju misterioznim hodnicima Hogvortsa, baš kao što su to činili Hari, Hermiona i Ron. Posle tajni Hogvortsa, pratimo tragove praistorijskih ljudi i otkrivamo snažan dokaz ljudske genijalnosti, mašte i kreativnosti! Moć, mističnost, istrajnost duža od 4000 godina, čini Stounhendž najpoznatijim simbolom Engleske.

Glazgov – parkovi, galerije, muzeji i škotski viski

Zemlja vode i stena, viskija i gajdi, jednoroga i kilta, koja leži na rubu Atlantskog okeana. Škotska je to i mnogo više od toga – oaza je mira, čistog vazduha i netaknute prirode. 

Glazgov na galskom znači „drago zeleno mesto”, što je pravi naziv za grad koji ima preko 70 parkova i bašti. Nekadašnje malo ruralno naselje na obali reke Klajd, danas je jedna od najvažnijih luka u Britaniji. Glazgov je grad koji je ponosan na svoju bogatu istoriju i kulturu, što dokazuje činjenica da ovde postoji čak 130 galerija i velikih muzeja koji nude raznovrstan sadržaj za svačiji ukus. Ono po čemu je ovaj grad još prepoznatljiv jeste – viski. U Glazgovu, ukoliko ste obožavalac ovog alkoholnog pića, možete postati vlasnik originalnog brenda, odnosno, za određenu sumu novca možete izabrati ukus koji želite i dobiti broj koji označava da taj jedinstveni ukus viskija pripada baš vama. Primamljivo, zar ne?

Kardif – zapanjujući spoj tradicionalnog i modernog

Nakon Škotske avanture, nastavljamo dalje ka Velsu. Vels je zelena i prelepa zemlja poznata po svojim zapanjujućim nacionalnim parkovima i divnim zamkovima koja predstavlja idealnu destinaciju za sve one koji vole ruralni ambijent.

Dolaskom u Kardif, zapanjićete se koliko ustvari tradicionalna i moderna arhitektura mogu biti dobar spoj. Pored brojnih gradskih atrakcija, nezaobilazna tačka u gradu je svakako zamak Kardif koji se nalazi u samom centru grada a čija istorija doseže čak dve hiljade godina unazad.

Po povratku iz britanske avanture a za sam kraj našeg putovanja ne propuštamo priliku da posetimo Brisel i uživamo u nadaleko poznatoj belgijskoj čokoladi i belgijskom pivu!

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.