ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
Trip-Top-Putovanja-Albanija-Tirana-Trg_Skenderbeg

Tirana za Novu godinu, 5 dana

Šta nam to svaka naredna godina sprema, zavisi isključivo od toga šta smo sami spremni da ponudimo godini koja sledi. Zato se potrudite da to bude nešto posebno. Nešto što će lestvicu obećanja sebi samima držati dovoljno visoko, a ipak dostižno. Novoj godini se radujemo u još uvek nedovoljno istraženoj zemlji, da među prvima upoznamo ovu mediteransku lepoticu. Albanija – zemlja kontrasta i slatkiša! Razbijamo sve predrasude i uživamo u putovanju na naš način!

Znamenitosti Tirane

U dolini planine Dajti, smestila se evropska prestonica, o kojoj tako malo znamo, a koja u sebi skriva veliki turistički potencijal – Tirana. Kao kombinacija istorije i života, sivila i boja, Istoka i Mediterana, predstavlja mesto na kom se nesmetano susreću bogata tradicija i savremena kultura. Srce Tirane svakako je Skenderbegov trg. Megalomanski prostor okružen impozantnim građevinama. Krase ga Skenderbegov konjarnik, zgrada opere, Ethembegova džamija, Nacionalni istorijski muzej, kao glavne turističke atrakcije, prestonice zemlje orlova.

Široki bulevari i zelene aleje daju mu šarm pravog velegrada, ali arhitektura nije definitivno ono što će vas oduševiti prilikom posete Tirani, već izuzetno gostoljubivi domaćini, super hrana i neverovatno živa atmosfera kojom odiše. Dinamična, umetnička, svoja. Posebno zabavna kada zađete u unutrašnjost gde počinje pravi život. Nekada zatvorena četvrt, danas takozvani Blok, mesto gde se okupljaju mladi, vrvi od sjajnih kafića, restorana i barova i daje ovom gradu pravu kosmopolitsku notu.

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.