ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
Trip_Top_Putovanja-Rusija-Moskva

Poljska - Litvanija - Rusija - Belorusija, 14 dana

Iskoristite priliku da upoznate površinski najveću zemlju na svetu i sve lepote koje ima da vam ponudi.

Rusija, kažu zemlja superlativa. Kako drugačije opisati najveću zemlju na svetu, duplo veću od druge na listi. Zemlju koja se prostire na čak 11 časovnih zona. Zemlju belih noći, nepreglednih tajgi, reka i jezera. Votke, kavijara, boršča, hokeja. Lepih i zagonetnih žena. Zemlju Čehova, Dostojevskog, Tolstoja, Puškina, Gogolja, Čajkovskog. Zemlju beskrajnih dostignuća, geografskog, istorijskog i kulturnog pedigrea kakvim se verovatno niko na svetu ne može podičiti. Ipak, kao takva, Rusija i dalje predstavlja veliku enigmu za sve koji žele da je posete. Uveravamo vas, u pozitivnom smislu. 

Pridružite nam se na turi od 14 dana i nezaboravnog obilaska Moskve i Sankt Petersburga, najvažnijih centara Rusije, ali i mogućnosti da osetite sve čari Minska, Varšave i Viljnusa, nista manje lepih ni zanimljivih prestonica Belorusije, Poljske i Litvanije.

Kako većina njegovih žitelja sa ponosom ističe Minsk,najveći, ujedno i glavni grad Belorusije danas predstavlja prestonicu čistoce i mira. Grad koji je nastao u 11. veku, a koji je tokom istorije čak 18 puta sravnjen sa zemljom (tokom Drugog svetskog rata kompletno uništen), čuven je po svojim jezerima, stotinama fontana, kao i činjenicom da mu je više od 70 % površine pokriveno zelenilom, čime ga sa pravom ubrajaju u najčistije i ekološki najosvešcenije gradove na svetu.

Svojom izuzetnom kulturnom tradicijom i ponudom, kao i naglašeno povoljnim cenama, Minsk je grad koji se nalazi u vrhu najneistraženijih gradova Starog kontinenta i koji vas svakako neće ostaviti ravnodušnim.

Moskva je impozantna. Autoritativna. Istorijska. Neponovljiva. Moskva vas ne ostavlja ravnodušnim. Jednostavno, Moskva je drugačija od svega što ste do sada videli. 

Prepoznatljiva arhitektura, čak 170 pozorišta, najlepši metro na svetu. Crveni trg i Kremlj, mauzolej Lenjina, crkva Sv. Vasilija Blaženog. Istorijski ostaci koji svedoče o bogatoj istoriji ove zemlje, lepe žene i izuzetan noćni život, samo su deo atrakcija koje u svom rukavu krije Moskva, glavni i najveći grad Rusije, nekada središte Ruskog carstva, danas jedna od pet najuticajnih prestonica na planeti.

Na ušću reke Neve u Finski zaliv leži bajkovit Sankt Peterburg, epicentar ruske kulture, istorije, tradicije i umetnosti, koji krije arhitektonska blaga od kojih ce vam stati pamet. Pozlaćeni plafoni, kristalni lusteri, mermerni podovi. Najlepši muzej na svetu –  Ermitraz. Palata Jusupovski, Aleksevski. Mermerna palata. Dvorac Jelegin. Mihajlovski. 

Prestonica Rusije, pre Moskve. Raškosni grad, koji je u poslednja dva veka promenio nekoliko imena, a koji se danas može pohvaliti sa neverovatnih 200 muzeja, 2000 biblioteka i 4500 zaštićenih spomenika kulture.

Smešten na ušću dveju reka (Neris i Viljna), Vilnjus je glavni i najveći grad Litvanije, jedan od najposećenijih gradova istočne Evrope. Geografski, predstavlja centar Starog kontinenta, dok je 2009. godine proglašen njegovom kulturnom prestonicom. Viljnusov stari deo grada nalazi se na spisku svetske baštine UNESCO i pravo je remek delo baroka, zbog čega ga često zovu Mali Rim, Severna Atina ili Severni Jerusalim. 

Uprkos burnoj prošlosti Varšava, prestonica Poljske, je kao feniks iz pepela, izrasla u svetsku metropolu u koju ćete se zaljubiti kao što je po legendi ribar Vars u morsku sirenu Savu i na mestu upoznavanja podigao grad. Prepustite se energiji i upoznajte grad u kojem je skoro nemoguće da se izgubite. Vrh džinovske olovke, kako od milošte zovu impozantnu zgradu Zamka kulture i nauke, će vas pratiti u svakom koraku i biti glavni orjentir. Nakon šetnje možete da odmorite u nekom od parkova jer oni čine četvrtinu Varšave, jedan od njih je i najpoznatiji Vilanov.

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.