ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
London putovanje - avionom

London avionom, 6 dana

Svetski putnici vrlo dobro znaju u kom periodu je najbolje posetiti London. Ukoliko vi ne znate, odgovor je – na proleće. Posle novogodišnjeg ludila kao izuzetka, Trip Top Putovanja za vas su spremila novu top ponudu – Proleće u Londonu, avionom!

Ponovo vas vodimo put ovog čudesnog megapolisa, ovog puta između marta i juna, kada je najlepše i kada se grad budi posle duge i tmurne zime. U proleće je najveća mogućnost da uhvatite sunčan dan, dok su dnevne temperature kao stvorene za šetnju (između 20 & 25°C). Ovo je period kada su parkovi sa zelenilom i cvećem najmagičniji, savršeni za filmske piknike, dok su čuvene znamenitosti nekako još čuvenije. Lepše. Svetlije i impozantnije. Period kada u obilasku grada obaveznim kišobranima dodajemo i naočare za sunce.

Zato, krenimo na put zajedno & doživimo London na vrhuncu – u jeku turističke sezone.

Pogled na Big Ben, London Trip top putovanja

London je najlepši u proleće

London je glavni grad Velike Britanije, sa istorijom starom više od 2000 godina. To je grad koji, bez preterivanja, barem jednom u životu morate posetiti. Ovo je grad koji na svakom koraku odiše britanskom istorijom, ali i svetom u malom. Ipak, London u proleće predstavlja nešto savim, sasvim drugo. U pravom smislu reči, to je megapolis “u cvatu”. Glavni grad Evrope i top 3 metropola sveta, koju u proleće krase boje i osmesi čitave planete.

Proleće je u Londonu vreme Uskrsa, vreme kada se simbolično slavi početak rada Big Bena, kada su trke čamaca, Wisteria, Noć Muzeja, brojni festivali. Kada sa radom počinju restoranske bašte. Kada su osmesi, modni trendovi i gastronomski specijaliteti u punom jeku. London u proleće predstavlja turistički reper najviše kategorije. 

Tower Bridge London putovanje

Upoznajte najveće znamenitosti Londona

Gde god želite da ste se uputili, na raspolaganju su vam čuveni Tube (najstariji metro na svetu), još čuveniji dabl dekeri (autobusi na sprat) ili unikatni londonski taksiji. Ukoliko ste se odlučili biciklom ili peške da krenete u obilazak grada, krenite uz Temzu. Iz staklene kabine Londonskog Oka bacite pogled na grad. Posetite Big Ben (najveću sahat kulu na svetu). Pređite preko Londonskog mosta. Slikajte se pored Bakingemske palate, Vestminsterske opatije, Katedrale Sv Pola, u Britanskom muzeju, Tejt Modernu ili Muzeju Madam Tiso. Suvenire birajte u vrevi čuvene Oksford ulice, a ako uspete, pogledajte utakmicu nekog od gradskih premijerligaša, jer se sezona tada bliži krešendu! 

park u Londonu

Londonski parkovi

Takođe, kada je proleće, ne smemo zaboraviti čudesne londonske parkove i vrtove, najlepše lokacije za predah i mesta koja u ovom delu godine dišu punim plućima. Hajd park (Hyde park) je prvi u redu, najveći i najzeleniji park u Londonu, u čijoj sredini se nalazi veštačko jezero Serpentine. Tu su Brockwell Park, Richmond Park, Greenwich Park, St James’s Park, Golders Hill Park, Holland Park, Kew Gardens i dr. Doživljaja i zelenila za ceo život.

London & proleće – jednostavno, ne postoji bolji izbor.

Saznajte i vi zašto.

London putovanje avionom
ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.