ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
View,Of,The,Ushguli,Village,At,The,Foot,Of,Mt.

Gruzija i Jermenija

Pozivamo vas na nezaboravno putovanje kroz Gruziju i Jermeniju – zemlje koje su prve prihvatile hrišćanstvo kao zvaničnu religiju. Istraživaćemo nestvarne manastirske komplekse, stare stotinama godina, uklesane u steni, izgrađene na jezerima i snežnim planinskim vrhovima. Sa preko 6000 godina dugom istorijom, ovaj region nudi spoj tradicionalnog i modernog i kao takav jedna je od nezaobilaznih destinacija svih svetskih putnika.

Tbilisi i Mtskheta

Tbilisi, glavni grad Gruzije mesto je gde prošlost i sadašnjost isprepliću svoje puteve na svakom koraku. Ovaj neverovatni grad je pravo blago različitih kultura koje su na njemu ostavile svoj pečat. Istražujemo tragove osmanske, jevrejske, ruske i savremene gruzijske kulture i arhitekture, što Tbilisi čini jedinstvenim i fascinantnim mestom za posetu. Ne propustite sumporna kupatila, neizostavna stanica za svakog posetioca, koja nude čarobni osećaj opuštanja i lečenja tela i duha. A nakon toga sledi degustacija autentičnih gruzijskih vinaGruzija je poznata po svom drevnom vinskom nasleđu, a Tbilisi je idealno mesto za uživanje u nekim od najboljih vina u regionu.


Mtskheta, drevna prestonica i sveto mesto Gruzije. Ovaj grad je dom nekoliko izvanrednih UNESCO-vih spomenika kao što je crkva Svete Nine. Uzdižući se iznad reke Mtkvari, Mtskheta vas okružuje impresivnim istorijskim i verskim znamenitostima koje su deo bogate gruzijske baštine.


Planinski region Kazbegija

Nakon toga, uputićemo prema Kazbegiju, jednom od najlepših planinskih regiona u Gruziji. Uživaćemo u spektakularnim pejzažima i nepreglednim zelenim prostranstvima Kavkaza. Vrhunac ovog izleta je sigurno poseta manastiru Svete Trojice Gergeti, koji se uzdiže na uzvišenju iznad sela Stepantsminda

Vinska regija Kakheti i grad ljubavi Signagi

Kakheti je raj za ljubitelje vina. Ova regija je poznata kao srce gruzijskog vinogradarstva, a njena tradicija uzgoja vinove loze traje stotinama godina. Možete se upustiti u nezaboravnu degustaciju vrhunskih gruzijskih vina, u kojima ćete uživati u harmoniji ukusa i mirisa.

Gruzija je jedna od najstarijih vinogradarskih regija na svetu, a posebno je zanimljiva tradicija qvevri vina. Gruzijski vinari koriste qvevri, velike keramičke amfore zakopane u zemlju, da fermentišu i čuvaju vino na prirodan način. Ovaj tradicionalni način proizvodnje vina datira još iz antike i dodaje poseban pečat autentičnosti i originalnosti gruzijskim vinima.

Manastiri i crkve Jermenije

Jermenija je jedna od najstarijih hrišćanskih zemalja na svetu i dom brojnih znamenitosti koje odišu mistikom i lepotom. Kroz svoje drevne manastire i crkve, Jermenija vas vodi na nezaboravno putovanje kroz vreme, gde ćete osetiti duh prošlih vekova. Poseta svetom mestu Khor Virap, sa zadivljujućim pogledom na planinu Ararat, će vas ispuniti osećajem mira i spokoja. Oduševiće vas impozantne crkve uklesane u steni, kao što su Manastir Geghard i Garni hram, koje predstavljaju vanserijske primerke arhitekture.

Glavni grad Jerevan

Uživaćete i u prelepim pejzažima Jermenije, posebno u šarmu jezera Sevan, poznatog kao “plavi dragulj.”

Jezero Sevan igra važnu ulogu u životu Jermena. Ono je izvor pitke vode za mnoge lokalne zajednice i ključni resurs za poljoprivredu u regionu. Međutim, tokom 20. veka, jezero je patilo od prekomerne eksploatacije, što je dovelo do opasnosti od smanjenja nivoa vode i ugrožavanja ekosistema. Uprkos tome, zahvaljujući naporima za zaštitu i očuvanje jezera, situacija se poboljšala, a jezero Sevan i dalje ostaje važan simbol jermenske prirode i kulture.

Pored prirodnih lepota, očaraće vas i živopisni grad Jerevan. U njemu ćete doživeti srdačnost jermenskog naroda, koji je ponosan na svoje nasleđe i uvek spreman da podeli svoju kulturu sa gostima. Ne možemo zaboraviti ni bogatstvo jermenske kuhinje, koja će vas oduševiti ukusima i mirisima tradicionalnih jela kao što su dolma, khorovats i lavash.

Vaše nezaboravno putovanje kroz Gruziju i Jermeniju čeka na vas! Pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj avanturi koja će vas ispuniti istorijom, kulturom, prirodnim lepotama i gastronomskim užicima.

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.