ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
Trip Top Travel - Rothenbourg

13 evropskih gradova i 7 zemalja

Za one čije srce vibrira na frekvenciji „putovanja su sreća“, za istinske zaljubljenike u spoj istorije, umetnosti, arhitekture i modernog duha, za ljubitelje putovanja koji tragaju za inspiracijom pod prolećnim suncem, stiže neodoljiva avantura, posle koje ćete moći da kažete da ste obišli Evropu ili bar upoznali njeno srce!

Vodimo vas na još jedno slojevito i nezaboravno putovanje kroz sedam zemalja, gde ćemo zaobići veliko i očigledno i uroniti u intimni šarm pejzaža, čak trinaest slikovitih dragulja Evrope.

Salzburg, slani grad Austrije 

Naša avantura počinje u simfonijskom zagrljaju Austrije, gde Salzburg razvija svoju veličanstvenu tapiseriju barokne arhitekture nasuprot alpskom pejzažu. Lutajte kroz kaldrmisane ulice, okupani odjecima Mocarta, i uronite u kulturnu raskoš ovog muzičkog utočišta.

Srednjovekovni triptih Nemačke, Nirnberg, Frajburg i Rotenburg

Nemačka nam otkriva svoju nežniju stranu, triptihom bajkovitih gradova, počevši od Nirnberga sa njegovim počasnim nasleđem. Kaldrmisani prolazi vijugaju kroz stari grad, ukrašeni siluetom carskog dvorca i ehom njegove bogate prošlosti. I dok se u Nirnbergu, bez ikakvog napora, susreću srednjevekovna istorija i moderan način života, Fraiburg se pojavljuje kao zelena oaza, smeštena usred Crne šume. Živopisan univerzitetski grad, nudi osvežavajući spoj gotičke arhitekture i moderne održivosti. Izgubite se u drevnom šarmu njegove katedrale, šetajte duž kanala reke Drajsam i uživajte u toplini dobrodošlice domaćina. Rotenburg povrh Taubera, slikovit grad smešten na vrhu Bavarske, dočekuje nas zatamnjenim bedemima i kućama od polu-drvenih greda, vraćajući nas kao vremenska mašina u neka prošla vremena, gde svaki kamen oslikava priče o legendama i vitezovima.

Brisel, Briž i Gent, priče o umetnosti i nasleđu Belgije

Naše putovanje nas vodi u Belgiju, gde Brisel očarava svojom mešavinom starog sjaja i modernog žara. Dok srce Evrope odjekuje svojom veličanstvenošću, hvaleći se arhitektonskim čudesima poput Atomiuma i raskošnog Grand Palace-a, ne propustite priliku da uživate u aromi nebeskih čokolada, piva i vafla. Ovde ćete definitivno napuniti dušu ali i stomak! BRIŽ nas dalje poziva da nas provoza svojim kanalima, čikajući nas da odolimo njegovim renesansnim privlačnostima i očuvanim čudima.  Gent, srednjovekovno remek-delo, mami svojim slikovitim kanalima i gotičkom arhitekturom. Divite se srednjovekovnom sjaju Gravensten dvorca, svedočanstvu bogate istorije grada.

Roterdam i Hag, inovativne elegancije Holdandije

Holandija nas dalje oduševljava svojom modernom siluetom u Roterdamu, gde se arhitektura besprekorno spaja s tradicijom pomorskog nasleđa. Erasmusov most i Markthal simbolizuju avangardni duh savremenog holandskog života. Nasuprot gradu koji se neprestano obnavlja, stoji grad elegancije Hag, kraljevska enklava, koja odjekuje političkim značajem i umetničkim šarmom. Palata mira i galerija Mauritshuis stoje kao svedočanstva kulturnog bogatstva i sofisticiranosti zemlje lala.

Čudo džepnog formata, Luksemburg 

Ušuškana među brežuljcima, šarmantna zemlja džepnog formata, Luksemburg, otkriva svoje malo ali moćno prisustvo. Stari grad pod zaštitom UNESCO-a pleni svojim srednjovekovnim utvrđenjima i panoramskim pogledima, pozivajući vas da se divite beskrajnom pejzažu natopljenim mirom.

Vanvremenski šarm Kolmara i sela Eguisheim u Francuskoj

Francuska kao sinonim za romansu, dočekuje nas u šarmantnoj regiji Alzas. Spoj nemačke kulture i francuske elegancije, dovodi nas do neponovljivog spoja tradicije, lepote prirode i bogatstva lokalne kulture, grada cvetova i kanala, Kolmara. Zatim, Eguisheim, tipično alzasko selo, očarava svojim srednjovekovnim ulicama i brdima prekrivenim vinogradima, pozivajući vas da uživate u suštini provincijske Francuske.

Švajcarska raskoš na obali Rajne, Bazel

Naša odiseja Evropi završava se u švajcarskom Bazelu, gde se reka Rajna graciozno vije kroz grad koji oličava fuziju švajcarske, francuske i nemačke kulture. Kosmopolitski šarm grada muzeja, umetnosti i festivala, savršen je za kraj ovog prolećnog bega.

U proleće,  kada se sve(t) budi, istražite esenciju Evrope izvan glamura njenih poznatih metropola i otkrijte suštinu kulturnih utočišta, utkanu u tkivo vremena svakog od ovih gradova.

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.