ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
las-vegas-802193_1280

Zapadna obala SAD, 12 dana

Stihove pesme California dreamin, pevušili su mnogi sedamdesetih godina prošlog veka kada je ova popularna pesma nastala. Ukoliko Vi danas imate san da šetate holivudskom stazom slavnih u glamuroznom Los Andjelesu, okušate sreću u Diznilendu za odrasle, blještavom Las Vegasu, divite se sirovoj lepoti Grand Kanjona ili da pronađete najlepši pogled na Golden Gate most u San Francisku, onda je ovo pravo putovanje za Vas. Pridružite nam se u uzbudljivom vrtlogu avanture, gde se rađaju snovi, duž Zapadne Obale Amerike!

Ako dodamo i mogućnost da svoju sreću okušate u Las Vegasu, gradu kocke u kojem su sreću tražile mnoge poznate ličnosti ali i uživate u pogledu na prelepi Grand Kanjon, onda nema dileme. Već pakujemo kofere i krećemo put zapadne obale.

Los Anđeles – Grad Anđela

Avanturu započinjemo u Los Anđelesu, gde su snovi utkani u tkivo stvarnosti, a zvezde sjaje jače nego ikad! “Grad Anđela” je mnogo više od svetske metropole prožete kreativnošću I suncem. To je blokbaster film, prenesen sa bioskopskog platna u život. Dom snova, raskoši i bezbroj mogućnosti da uživate u raznolikim ukusima i umetničkim izrazima, u opuštenom ali svejedno glamuroznom ambijentu.  Ovde gasimo google maps i puštamo da nas grad vodi, pravo do opuštajuće obale Pacifika, gde nas zlatne plaže Santa Monike pozivaju da se prepustimo talasima pod kalifornijskim suncem. Zbog svoje uzavrle atmosfere, jedno od najboljih mesta u Kaliforniji, proglašeno je od strane National Geographic-a za jedan od deset najboljih gradova sveta!

Nastavljamo do Beverly Hills-a gde se luksuz prepliće sa sjajem “zlatnog doba” Hollywood-a. Bogatstvo filmske umetnosti, dom slavnih ličnosti, najboljih restorana i starog dobrog šopinga! Neka vašem oku ne promakne sofisticiranost legendarnog Rodeo Drive-a, kalifornijskog pandana njujorškoj Petoj aveniji i tokijskoj Ginzi. Sa više od stotinu prodavnica, poznatih brendova, prava je jedinica mere luksuza. Zapazite lepotu City Hall-a, istorijskog spomenika koji svojom veličinom i modernošću govori o reputaciji grada kao centra kreativnosti i inovacija.  Dok visoke palme krase najpoznatiju ulicu u gradu, Hollywood Boulevard, koji sa svojim brojnim znamenitostima i slavnim ličnostima, glorifikuje filmsku istoriju Los Anđelesa, ikonični Hollywood znak nad vama kao tihi svedok glamura  čuva priče o snovima većih od života, ulovite svoju zvezdu na holivudskoj stazi slave, gde čitav jedan filmski i muzički vek, počiva u parčetu cementa

San Dijego – obala ležernog šarma

Da svaki san ima svoju scenu, pokazaće nam gotovo 70 milja duga obala, najlepšeg grada Kalifornije, San Dijega. Tu, usred obale ležernog šarma, portal ka prošlosti meksičke baštine, uz muziku mariacha, otvoriće nam Old Town Historic Park. A potom ćemo se izgubiti u utočištu španke kolonijalne arhitekture, kulture i zelenila Balboa parka. Za kraj, svetionik sofisticiranosti, hotel Coronado poziva nas da uživamo duž obale u čarima Pacifika, baš kao što su to nekada činile legende Hollywooda! Otvoren 1888. čuveni hotel, debitovao je kao arhitektonsko remek delo primorskog šarma i kao takav pružao idealan ambijent za snimanje brojnih klasika od kojih je najpoznatiji „Neki to vole vruće“.

Las Vegas – Grad Greha

Iza sjajnog horizonta, usred pustinje Las Vegas nadmašuje čudo! Grad kocke, Elvisa i nezaboravnog provoda. Prenaglašen i senzacionalan, bez vremenskih i prostranih ograničenja, iako mlad u potpunosti opravdava epitet, svetske metropole zabave! Poznat kao “Grad Greha” Vegas je mnogo više od kockarske meke! Luksuzni hoteli, noćni klubovi, šou programi. Svetski poznati restorani, kabarei I borilački mečevi. Ulični performeri I XXXl američki burgeri. Sve je to Vegas! Ovde ćemo odložiti satove i uživati u svojim kartima jer Šta se desilo u Vegasu, ostaje u Vegasu”!

Grand Canyon

A onda, spektakl sam po sebi. Bez neonskih svetala i nebodera, raskošnih hotela i predstava, samo priroda koja hvata suštinu sirove lepote, Grand Canyon. Milionima godina je reka Kolorado “vajala” ovo remek delo od stena i boja. Od vrtoglavih visina do mirnih dolina, ovde nije reč samo o pogledima.  To je inspiracija. Nadahnuće. Poziv na divljenje. Geološko čudo. Pronađite savršen kadar za svedočanstvo o iskustvu koje se opire opisu i ostaje zauvek u vašem srcu!

San Francisko – grad nekonvencijalnog šarma

Zagrlite vibracije slobode, kvarta Haight Ashbury-a, gde duh 60tih mami da uplovite u boemski ambijent koji još uvek živi u ovom psihodeličnom raju umetnosti, muzike i kontrakulture. Grad nekonvencijalnog šarma je savršen spoj tehnoloških čuda, viktorijanske arhitekture i autentične kuhinje. Raznoliki ukusi od morskih specijaliteta u Fisherman’s Wharfu do restorana u Mission District-u, gastronomska cena San Franciska, odražava kulturno bogatstvo grada. Ali nijedan omaž metropoli pored zaliva ne bi bio potpun bez kolosalne ikone, veličanstvenog Golden Gate-a! Inžinjersko čudo, Zlatna Kapija, premošćuje ulaz u zaliv i bilo da je obasjana suncem ili osvetljena noćnim svetlima, predstavlja najpoznatiji simbol ikoničnog grada. Čašica dobrog kalifornijskog vina, vetar sa okeana i zavodljiva magija, učiniće da i vi, kao Toni Benet, ostavite svoje srce u San Francisku.

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

View of Angkor Wat at sunrise, Archaeological Park in Siem Reap, Cambodia UNESCO World Heritage Site
Vijetnam - Kambodža - Tajland

06. jul 2024. | 18 dana | 2590€  2190€

Trip-Top-Putovanja-Japan-Kjoto-Hram
Japan

maj / sept / okt 2024. | 13 dana | 2290€  1990€