ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
Putovanja-Zanzibar

Putovanje na Zanzibar, 11 dana

Zanzibar i njegov vanvremenski zov. Dragulj Indijskog okeana. Tirkizno more koje zapljuskuje beli pesak, kokosove palme koje se njišu. Arhetip istinskog raja na zemlji. Unikatni blend Afrike, Indije, arapskog i persijskog uticaja. Kulturološki šmek kakav nigde drugde nećete doživeti. Ukoliko ste spremni za odmor iz bajki, onda Karibu Sana ili u prevodu – dobro došli. Pođite sa nama u novu avanturu, putem Zanzibara, najpoznatijeg ostrva Tanzanije i jednu od najpopularnijih turističkih atrakcija Afrike.

Zanzibar predstavlja sve što je opuštajuće, srdačno, bez presije, stresa. Verovatno ga najbolje opisuje dve čuvene reči – Hakuna matata, ili u prevodu – bez brige. Mesto gde ćete naučiti da usporite i uživate u životu, gde će vam jedina briga biti na kojoj plaži ćete se danas kupati i šta ukusno ćete pojesti.

Krenimo redom.


Stižemo u Stone Town, dušu Zanzibara, glavni i najbogatiji grad na ostrvu, jedini antički grad Istočne Afrike, koji je i pod zaštitom UNESCO. Grad koji odiše nekim davnim, jednostavnijim vremenima. Savršeno mesto da osetite puls čitavog ostrva. Uske ulice, kuće od koralnog kamena, različiti arhitektonski uticaji, lokalne pijace, ostrvska brza hrana, živopisno stanovništvo i Forodhani Garden, gde se zanzibarci po pravilu okupljaju i zajedno posmatraju zalazak sunca, koji je roze boje! Ovde možete videti veliku tvrđavu, Sultanovu palatu, rodnu kuću Fredija Merkjurija kao i pravu pravcatu berzu robova, na kojoj su pre više vekova dovodili robove iz cele Afrike i prodavali ih.

Kao dodatnu opciju, nudimo vam odlazak do Prison island-a, ostrva sa zanimljivom, ali teškom pričom, na kome možete videti pravi afrički zatvor iz 19. veka, ali i dom džinovskih kornjača, od kojih najstarija uskoro slavi 194. rođendan! Ukoliko ne volite kornjače, tu je Jozani šuma, prava pravcata prirodna apoteka, gde možete upoznati crvenog Kolumbus majmuna, posebnu endemsku vrstu, koja postoji samo ovde i nigde drugde. Zanzibar je, inače, poznat i kao carstvo začina. Stoga je i vrlo popularna atrakcija poseta farmi začina, gde iz prve ruke možete videti kako se uzgaja tropsko voće, orašasti plodovi i začinsko bilje po kojem su čuveni, poput karanfilića, muskantnog oraha, crnog bibera, korijandera, cimeta, djumbira, kurkume ili vanile.

Na samom vrhu ostrva, oko 2 sata vožnje od Stone Town-a, nalaze se Kendwa i Nungwi. Turistički epicentar Zanzibara i najbolja mesta za kupanje na ostrvu. Prototip rajskih plaža. Sa kompletnim aksesoarom. Zalaskom sunca. Sitnim belim peskom, u koji noga blago propada dok hodaš. Kokosovim palmama, tropskim voćem. Kristalno čistim morem u nijansama plave i zelene. Bez plime, oseke i jakog vetra. Uz ronjenje sa ribom klovnom ili morskim konjićima.

Zanzibar staje u jednu reč – idila. Sasvim dovoljno za ono šta vas očekuje na našoj novoj Trip Top avanturi.

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

children_triptop_1
Namibija

jesen 2024. | 15 dana | 3090€  USKORO

Trip-Top-Trvel-Iran-Persija-Teheran-Golestan-Palata
Iran

jesen 2024. | 12 dana | 2190€  USKORO