ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
P1233741

Tanzanija i Zanzibar - pulsirajuće srce Mama Afrike

Za one čije telo pulsira u ritmu uzbudljive avanture, a srce žudi za neistraženim prostorima i neispričanim pričama, spremili smo putovanje koje prevazilazi uobičajeno turističko razgledanje i uranja duboko u pulsirajuće srce mama Afrike! Pridružite nam se na putu otkrića čuda dok istražujemo nepregledne pejzaže i upoznajemo fascinantu kulturu ljudi koji Tanzaniju i Zanzibar, nazivaju domom!


Tanzanija, svahili sjaj od zlatnih savana do vrhova Kilimandžara

U istočnom delu Afrike, gde se savana susreće sa morem, počiva čudo neizrecive lepote i jedna od turistički najpopularnijih zemalja crnog kontinenta, Tanzanija. Od nepreglednih ravnica Serengetija, preko vrhova moćnog Kilimandžara pa sve do rajskih obala Zanzibara, Tanzanija je zemlja žive kulture u kojoj se sirova lepota Afrike prepliće sa suštinom raja. 

Ovde ritam života snažno odzvanja kroz savanu, a svako svitanje sunca najavljuje obećanje novog otkrića. Da je Tanzanija živa riznica kultura, potvrđuje i više od 120 etničkih grupa koji govore različite jezike i neguju drugačije tradicije. U jednom su isti! U gostoprimstvu i ljubaznosti. Biće srećni da sa vama podele hranu, običaje i delove tradicije, kojom se toliko ponose.


Tarangiri, istraživanje granica divljine

Našu avanturu počećemo usred sirove veličanstvenosti Nacionalnog parka Tarangiri koji radoznale putnike iz svih krajeva sveta mami svojom lepotom i raznovrsnim biodiverzitetom. Pripremite se za uzbudljivu vožnju kroz prostrane savane prepune života, gde je svaki pedalj novo poglavlje u priči afričke divljine. Tarangiri je svojevrsni raj za brojne divlje životinje, tako da budite spremni da svedočite vekovnoj migraciji gnuova, gazeli i zebri, veličanstvenih slonova i lukavoj sposobnosti predatora u lovu na plen.


Ngorongoro, safari u geološkom čudu

Ngorongoro, geološko čudo sa liste svetske baštine UNESCO-a poput portala odvešće nas u davnu prošlost, gde se unutar najvećeg, neprekinutog kaldera na svetu, odvija život neverovatno rznovrsnog divljeg sveta. Krenućemo na još jedan uzbudljiv safari, posmatrajući suživot sirove snage i neukroćene lepote prirode, dok srce Afrike kuca u svakom koraku slonova i cvrkutu ptica. Od veličanstvenih lavova koji se lenjo odmaraju na suncu, stidljivih crnih nosoroga, gracioznih žirafa, pa do elegantnih flamingosa, svaki susret biće omaž delikatnoj ravnoteži života u amfiteatru prirode.


Čuvari tradicije, Masai ratnici 

Usred pejzaža Ngorongoro, živi spoj kulture, tradicije i besmrtne mudrosti, isprepleten od strane autohtone Masai zajednice. Poznati po svojoj karakterističnoj odeći, ukrašenoj raznobojnim perlama, ističu se kao čuvari očeve zemlje i tradicije  u zlatnoj savani. Dok vas puštaju u svoj svet, demonstrirajući vekovima prenošene veštine koje se ogledaju u bacanju koplja, izvođenju dramatičnog plesa, delikatnog veza, osetićete svu toplinu gostoprimstva. U srcu kulture ponosnog Masai plemena, leži duboko poštovanje prema zemlji i lekcija o održivosti i harmoniji koja odjekuje poput ritmičkih pesama. 


Čuvari Kilimandžara, Materuni vodopadi i Čaga pleme 

U srcu zelenih padina Kilimandžara, Materuni vodopadi stoje kao živi svedok, prirodne lepote Tanzanije. Osetite hladnu maglu dok sa oduševljenjem posmatrate kako se vodopadi neobuzdano spuštaju niz stene, mameći vas da uskočite u mirne bazene. Ali Materuni su mnogo više od 100 metrara visokih slapova, to su vrata u bogatu kulturnu baštinu plemena Čaga. Dok hodate smaragdnim predelima, vođeni prijateljski nastrojenim meštanima, otkrićete  da su vekovne tradicije i običaji Čaga plemena, duboko povezani sa prirodom. 

Od učešća u tradicionalnim tehnikama uzgoja, a potom i ceremonijama pravljenja kafe i banana piva, pa do drevnih tehnika poljoprivrede i ručnih radova, koje su se prenosile generacijama, bićete upleteni u Čaga način života na način da uspostavite vezu i poštovanje prema tradiciji koja je održala ovu zajednicu vekovima. Kada ritam Čaga bubnjeva, isprati sunce iza vrhova Kilimandžara, shvatićemo da smo tek mali treptaj u sjaju svetlosti, nepregledne afričke doline. I bićemo ponosni i srećni.


Kikuletwa hot springs, zagrljaj majke prirode 

U bujnom zelenilu Tanzanije, kuca vrelo srce zemlje, skrivena oaza mira, Kikuletva termalni izvori, koji vas pozivaju da se opustite u terapeutskom zagrljaju majke prirode, okruženi visokim palmama i azurno plavim nebom! Ovo parče raja, gde iz dubina zemlje izviru čiste tirkizne vode, svojevrsni je spa centar ali i igralište za sve one koji žele uzbuđenje i avanturu.


Hakuna Matata Zanzibar

Hakuna Matata! Dobrodošli na ostrvo  Zanzibar,  na kome vreme teče drugačije, dok se plavetnilo voda spaja sa belim peskovitim plažama, a eho istorije odjekuje ulicama Stone Town-a.

Neka vas ulice UNESCO-vog grada zavedu mirisom začina sa živahnih pijaca I arhitekturom koja odražava bogatu istoriju i raznoliko kulturno nasleđe, svahilskih,  arapskih, ersijskih, indijskih i evropskih uticaja na popularnom ostrvu. Osetite zadovoljstvo na plantažama začina, opijeni mirisom karanfilića, cimeta, vanile I muskatnih oraščića. 

Ali, prava magija ovde stanuje duž predivnih obala, po kojima se ostrvo posebno izdvaja na turističkoj mapi sveta! Kristalno čiste vode Indijskog okeana pozvaće vas da istražite šarenoliki morski svet, a besprekorne, peščane plaže da se opustite i upijete vibracije afričkog sunca. Bilo da ste u potrazi za skrivenim uvalama ili plažnim barovima, Zanzibar nudi obilje sadržaja za različite ukuse! S tim u vezi, kulinarska scena ostrva, prava je refleksija raznolikog nasleđa, te nikako ne propustite da osvežite svoja čula  zavodljivim, domaćim ukusima.

Kada sunce zađe, prepustite se sjajnom noćnom provodu uz ritam Taarab muzike i žagor nasmejanih lokalaca I turista.

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

Trip-Top-Putovanja-Japan-Kjoto-Hram
Japan

sept / okt 2024. | 13 dana | 2290€  1990€

sri lanka putovanje
Šri Lanka i Maldivi 2024.

april 2024. | 12 dana | 2290€  1990€