ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel

Šri Lanka – Biser Indijskog okeana

No data was found

Vodimo vas na putovanje prožeto emocijama, nezaboravnim iskustvima i živopisnim predelima,
pravo na smaragdno ostrvo u obliku suze, sjajni biser Indijskog okeana, Šri Lanku
! Jedinstvena i neponovljiva, smeštena između indijskog podkontinenta i valovitog Indijskog okeana, u svoj svojoj posebnosti, Šri Lanka nudi čarobnu kombinaciju prirodnih lepota i drevnih čuda.

Jedna od najupečatljivijih karakteristika, ostrvske države poznate i pod nazivom Cejlon, je njen izvanredni prirodni sjaj. Sa svojim netaknutim plažama koje se protežu duž predivne obale, tirkiznim, čistim vodama, raskošnim tropskim šumama i rezervatima divljih nacionalnih parkova, nosi epitet nezaobilazne
destinacije za istraživače i srećne avanturiste.

Spremite se za zadivljujuće legende i drevne priče o različitim religijama koje definišu kulturu i tradiciju Šri Lanke, ukusne zalogaje, egzotične obale i srdačne i emotivne susrete. Da biste zavirili u dušu Šri Lanke, upoznajte srce zemlje, Kendi. Bićete fascinirani harmonijom istorijskog značaja i pulsirajućeg ritma svakodnevnice. Uživajte u plesnim izvedbama, prepustite kraljevskim vrtovima i odajte počast svetom hramu relikvije zuba Bude.

Dok se otiskujete izvan grada, otkrijte veličanstvo drevne budističke civilizacije, sveti grad Anuradhapura, gde visoke stupe i prostrani manastirski kompleksi, svedoče o slavnoj prošlosti drevnih kraljeva Šri Lanke. I ne propustite da se vratite u prošlost dok istražujete drevni grad Sigiriya, gde se impozantna „Lavlja stena“ dramatično uzdiže iznad bujne vegetacije. Popnite se do samog vrha i bićete nagrađeni nestvarnom panoramom od koje zastaje dah.

Ljubitelji životinja biće oduševljeni neukrotivom lepotom i biodiverzitetom, zadovljujuće prirode, Šri Lanke. Upustite se u uzbudljivu safari avanturu rezervata divljine, Nacionalni park Yala, koji pruža utočište za leoparde, slonove, bivole, krokodile, egzotične ptice i čitav niz drugih fascinantnih stvorenja. U Pinnawali, sirotištu slonova, bićete u prilici da i sami učestvujete u svakodnevnoj rutini ovih dobroćudnih divova, i dirnuti načinom na koji uživaju dok ih mazite, hranite i kupate sa njima.

Poseta Šri Lanci ne bi bila potpuna bez uživanja u rajskim plažama i lokalnim specijalitetima. Od zlatnih obala Hikkaduwe do netaknute lepote Mirisse, čeka vas prava obalska čarolija. Duge peščane plaže, mamiće vas da pod hladom palmi u visećoj mreži, upijate sunce, sve dok vas kristalno čiste, tirkizne vode ne pozovu da se okušate u uzbudljivom surfovanju ili da istražite živopisan podvodni svet, pun koralnih grebena i egzotičnih morskih stvorenja.

Kada je u pitanju hrana, ovo mesto je pravo gastronomsko utočište. Eksploziju ukusa, nude kulinarski specijaliteti ostrva. Poznata po bogatim ukusima, aromatičnim začinima i raznovrsnom izboru, zadovoljiće i one najprobirljivije. Od vatrenih karija sa dodatkom začina do delikatnih morskih delikatesa sa dodatkom kokosovog mleka, svaki zalogaj je pravo uzbuđenje za čula. Ne zaboravite da probate poznate cejlonske začine i čajeve i ponesete kući, ukuse kulturne baštine Šri Lanke.

Na kraju, najveći utisak na vas ostaviće ljudi. Sa svojim toplim osmesima i blagom prirodom, narod Šri Lanke dodaje posebnu čarobnu notu, ovom smaragdnom raju. Bićete dirnuti njihovom iskrenom gostoljubivošću i željom da sa vama podele svoje običaje i deo tradicije. Zbog svega ovoga, Šri Lanka nije samo popularna turistička destinacija. Šri Lanka je čista emocija. To je radost koju delite sa novim prijateljima i ukusi koji vam i posle putovanja plešu na nepcima. To je strahopoštovanje koje osetite diveći se drevnim čudima i prirodnim lepotama.

Pridružite nam se da zajedno oslikamo ovo parče raja smehom, jer svaki trenutak ove srećne avanture je svedočanstvo života, proslava čuda prirode i jednostavnih životnih radosti.

Aktuelni polasci

No data was found