ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel

Šri Lanka i Maldivi

sri lanka putovanje
Šri Lanka i Maldivi 2024.

april 2024. | 12 dana | 2290€  1990€

Trip Top vas vodi na nezaboravno putovanje na Šri Lanku i Maldive.

Ova avantura će vas provesti kroz egzotične predele, omogućiti vam da posetite poznate budističke hramove i lokalitete pod zaštitom UNESCO-a, doživite čaroliju  degustacije čaja, hranite slonove, opustite se uz masaže na plažama dok zalazi sunce, ili se prepustite uzbudljivom surfovanju. Spremite se za potpuni hedonizam i opuštajući odmor!

Šri Lanka – kraljevski vrtovi Peradenije i Lavlja stena

Započinjemo našu avanturu u Šri Lanci, ostrvu bogate kulture i istorije. Prva stanica je Kandi, gde ćete se diviti kraljevskim vrtovima u Peradeniji. Šetajući kroz ove prelepe vrtove, susrešćete se sa raznobojnim biljkama, palmama, orhidejama i mirisima začinskog bilja. Odatle ćemo posetiti Sri Dalada Maligawu, poznatu kao hram jednog od najsvetijih budističkih artefakata – relikvije zuba Bude. Upoznaćete se sa budizmom i osetiti mir i duhovnost koji vlada u ovom svetom mestu.

sri lanka putovanje

Naredni dan je rezervisan za fascinantan izlet do Sigirije, poznate kao “Lavlja stena”. Ova impozantna stena, visoka oko 200 metara, krije drevnu utvrdu i palate koje je izgradio kralj Kašyapa pre više od 1500 godina. Uspon na vrh stene će vam pružiti zadivljujući pogled na tropske šume i zapanjujuću arhitekturu. Uživaćete u otkrivanju “Damskih fresaka”, umetničkih dela koja pričaju priče o prošlim vremenima. Nakon Sigirije, putujemo do Dambule, gde ćemo istražiti pećine sa budističkim hramovima. Ovaj UNESCO-ov svetski kulturni spomenik je dom pet pećina ukrašenih statuama Bude i drugim umetničkim delima, a Zlatni hram je posebno impresivan.

Maldivi – tropska idila

Nakon uživanja u Šri Lanci, prelazimo na idilične Maldive, gde će nas dočekati tropsko sunce i beskrajno plavo more. Ovde vreme teče drugačije, a vaša jedina briga će biti kako da se opustite i uživate.

Dok ste na Maldivima, opustite se na prelepim plažama sa belim peskom, uronite u tirkizno more i posmatrajte zalaske sunca koji će oduzeti dah. Takođe, imaćete priliku da se upoznate sa lokalnim stanovništvom, probate lokalnu kuhinju i istražujete netaknutu prirodu ostrva. Možete istraživati neverovatne podvodne svetove prilikom ronjenja sa mantama, ajkulama i šarenim ribicama.

Aktuelni polasci

sri lanka putovanje
Šri Lanka i Maldivi 2024.

april 2024. | 12 dana | 2290€  1990€