ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
Trip-Top-Putovanja-Indijski-okean-Sejseli-plaza

Sejšeli - individualno putovanje

Da li često sanjarite? O tom savršenom begu u nepoznato, na izolovano ostrvo beskrajnih plaža, blistavo belog peska, prozirnog mora tirkizne boje i njišućih palmi? Bez gužve, sa ambijentom koji odiše mirom i savršenom harmonijom? Ukoliko je odgovor da, pripremili smo za vas pravu stvar – magične Sejšele i avanturu na 115 ostrva!

Tropska egzotika koju morate doživeti

Sejšeli su ostrvska država u zapadnom Indijskom okeanu. Udaljena oko 1.600 km od obale Afrike, severoistočno od Madagaskara. U pitanju je grupa od bezmalo 115 ostrva, na kojima živi oko 95,000 stanovnika (od kojih čak 75 hiljada na jednom ostrvu, Mahe). Istorijski, Sejšeli su bili pod uticajem velikih kolonijalnih sila, Francuza i Britanaca, a svoju nezavisnost dobili su 1976. godine. Pored kreolskog koji govore starosedeoci, na ostrvima se govore još francuski i engleski jezik. Lokalna valuta je sejšelski rupi. I da, građanima Srbije za Sejšele nije potrebna viza.

Sejšelska ostrva su verovatno najkorišćeniji prizor kada se radi o tropskom stereotipu razgledinice, postera ili pozadine za kompjuter. Zelene egzotične šume od kojih zastaje dah, plaže sa najfinijim peskom ispresecane granitnim stenama. Zato su i idealna destinacija za zaljubljene parove, venčanja ili medeni mesec.

Njihov zaštitni znak jeste veoma retka vrsta palme („coco de mer “), čiji kokos podseća na žensku figuru i najčešći je suvenir. Tu je i tzv „breadfruit” koji se na Sejšelima služi kao čips, u salati ili kao desert. Nacionalno piće je rum „Takamaka”.

Slaba naseljenost sejšelskih ostrva od njih čine pravo pravcato utočište, tako da ćete tokom vašeg putovanja, usmeto ljudi, jedino imati priliku da susretnete prave starosedeoce, neke od brojnih vrsta tropskih ptica ili čuvene Aldabra džinovske kornjače (od kojih su neke stare i 240 godina).

Temperatura na Sejšelima je bez velikih oscilacija i retko kada pada ispod 24 stepena, dok sa druge strane ne prelazi 32. Najtopliji meseci u godini logično su su jun, jul i avgust. Od marta do novembra turisti borave na severnoj strani ostrva (manje vetra), dok se od oktobra do marta preporučuje južna obala.

Najpoznatija ostrva Sejšela, Mahe i Pralin

Sejšelska ostrva se najčešće odvajaju u 2 grupe, unutrašnja i spoljašnja. Turisti svoj fokus uglavnom imaju na istraživanje 43 unutrašnja ostrva, među kojima su najpoznatija 3 – Mahe, Pralin i La Dig. Svako prelepo i jedinstveno na svoj način. Jedini međunarodni aerodrom na ostrvu nalazi se na Maheu, tako da će ovo ostrvo biti vaša prva destinacija na Sejšelima.

Mahe je glavno ostrvo , gde se nalazi i glavni grad Viktoria (jedna od najmanjih prestonica na svetu). Tu možete videti i jedini hindu hram na ostrvu, kao i Eden Island, turističko ostrvce povezano mostom, sa marinom, barovima, restoranima i retkim noćnim životom van rezorta. Do ostrva Pralin i La Dig transfer traje oko sat i po vremena.

Pralin je drugo ostrvo po veličini, poznato nacionalnom parku Valle de Mai, domu spomenutih palmi “coco de mer” i tropske ptice “black parrot. La Dig je najmirnije i najmanje komercijalno od spomenuta tri. Na ovom ostrvu ponosno se gaji kultura biciklista i odsustva vreve.

Sve plaže na ostrvima su javne, te nigde nisu dozvoljene ležaljke i suncobrani. Na Maheu se nalazi najčuvenija plaža Sejšela – Anse Intendance. Pralin se diči plažom Anse Lazio, a La Dig “neiskvarenom” plažom Source d’Argent, nezvanično najfotogeničnijom plažom na svetu.

Transferi trajektom koji se obavljaju između ostrva su lepo organizovani i pouzdani. Iz tog razloga, odlazak na neko od 70tak spoljnih ostrva Sejšela čarterom pružiće vam nezaboravno uživanje u plažama iz mašte.

Dakle, Sejšeli su boje. Guste šume. Brdoviti granitni reljef. Filmske plaže samo za vas. Prava pravcata egzotika.

Sejšele je teško je dočarati rečima. Morate ih doživeti.

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

Trip-Top-Putovanja-Japan-Kjoto-Hram
Japan, 13 dana

maj 2024. | 13 dana | 2290€  1990€

Amerika-New-York
Istočna obala SAD

sept / okt 2024. | 12 dana | 3010€  2890€