Putovanje na Bali

Bali-zalazak-sunca-Kuta
Bali, 13 dana

jun i sept 2023. | 13 dana | 1850€  1650€

Indonezija-Bali
Bali, 14 dana

21. avgust 2023. | 14 dana | 1890€  1690€

Bali nije samo turistička destinacija. Bali je težnja. Dostignuće. Merna jedinica. Način na koji posmatramo svet oko sebe. Upravo zato ni ne čudi činjenica da je ovo ostrvo jedna od top 10 najpopularnijih turističkih destinacija na planeti.

Zato, spremite se za pozitivan šok – Trip Top za vas imaju pravu tropsku avanturu! Krenite sa nama put čudesnog Balija. Nadaleko poznat po svojoj lepoti, Bali jednostavno oduzima dah. Zato mu predstavljanje i nije naročito potrebno. Svako od nas poznaje nekoga ko je bio na Baliju. I živeo da priča o tome.

Saznajte i vi zašto.

U svetskim okvirima, Bali je postao slavan tek početkom 90tih, kada se čuveni Mik Džeger tu venčao sa Džeri Hal. Iako ne zauzima veliku površinu, ovo ostrvo gostima i te kako ima šta da ponudi. Od nadrealnih pejzaža, surfovanja prve kategorije, plaža sa tamnim i svetlim peskom, meditacija pokraj vodopada ili izlazaka sunca posmatranih sa vulkana, drevnih hramova, kaskadnih pirinčanih polja, sve do fenomenalne hrane, noćnog provoda i srdačnih ljudi, Bali je avantura, koju ćete momentalno prigrliti i koja će zauvek ostati deo vašeg srca.

Ovo ostrvo je neprevaziđeno u odnosu cene i kvaliteta. Iz tog razloga je i must see destinacija svakom svetskom putniku, bilo da govorimo o bekpekerima, surferima, duhovno nadahnutima, onima sa nešto dubljim džepom, ali i slavnim ličnostima. Zato se nemojte začuditi ako pored vas, u baru, npr holivudski glumac ispija Kopi Luwak, šoljicu najskuplje kafe na svetu, lokalnog specijaliteta, poznatog po tome da se filtrira kroz probavni sistem azijske mačke.

Nekada ribarsko mestašce, danas prestonica zabave, nedaleko od glavnog aerodroma čeka nas gradić Kuta, sa svojom 2,5km dugačkom plažom od tamnog peska, za koju kažu da je poznatija od samog ostrva. Kuta je epicenter noćnog života, šopinga i zabave na Baliju. Kažu, Meka za surfere. Mesto gde su fenomenalna hrana, klabing, masaže, talasi ili šetnje uz obalu deo svakodnevice.

Isto se može reći i za Seminjak, vašu sledeću obaveznu stanicu, za nijansu mirnije mesto od Kute, sa plažama na kojima je manja gužva, a na kojima je ronjenje prava atrakcija. Seminjak je poznat po svojim barovima, šopingu, ali i nezaboravnim zalascima sunca.

Pored plaža i zabave, jedna od najupečatljivijih atrakcija ostrva jeste njen drevni momenat, koji najbolje možete doživeti dugim šetnjama. Naime, na Baliju sve ima spiritualno značenje. Ostrvo broji na hiljade hramova (pretpostavka oko 10 hiljada), od kojih su neki vrlo zabačeni i pristupačni samo najupornijima. Zato je važno da ne propustite barem one najvažnije, kao što je vodeni hram Tirta Empul, ali i Tanah Lot, Uluwatu, Gunung Kawi

Ipak, Bali jednostavno niste doživeli, ukoliko niste posetili Ubud, srce i dušu ostrva. Mesto gde je kultura Balija najdostupnija i najočiglednija, gde se nalaze drevni spomenici i prelepa pirinčana polja. Ubudu je mesto gde možete probati najukusniju hranu na ostrvu, bez obzira da li ste vegan, vegeterijanac ili ne jedete gluten, ali i obići i njegovu Sacred Monkey šumu, i vidite, odnosno upoznate, još jednu atrakciju. Pogađate, u pitanju su majmuni, istinski starosedeoci ostrva, kojih ima svugde. Prava napast za vaše kačkete, naočare ili sitne dragocenosti i razlog zašto se brojni turisti sa Balija kući vraćaju nasmejani, ali bez ponekog komada aksesoara.

Želimo samo da zamislite sebe okružene potpunim mirom i spokojom, dok koračate svetim stazama, dok vas preplavljuje čaroban zalazak sunca i dok kušate najrazličitije ukuse. A ostalo prepustite nama, jer mi smo tu da vas povedemo u taj mali delić raja. Sampai jumpa!

Aktuelni polasci

Bali-zalazak-sunca-Kuta
Bali, 13 dana

jun i sept 2023. | 13 dana | 1850€  1650€

Indonezija-Bali
Bali, 14 dana

21. avgust 2023. | 14 dana | 1890€  1690€