ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top putovanja logo

Putovanja su sreća

putovanje u Japan

Putovanje u Japan, 12 dana

Konnichiwa Nippon i blagi naklon kao znak tradicionalnog pozdrava u zemlji izlazećeg sunca.

Svetska metropola Tokio, brzi i tačni japanski vozovi ili tradicionalni Kjoto i njegovi hramovi? Beličaste latice trešnje ili bronzane nijanse javora, mistične gejše koje sitnim koracima nestaju niz ulicu ili neustrašivi samuraji? Ispijanje zelenog čaja ili možda suši? Koja god da vam je prva asocijacija na Japan, niste pogrešili. Sve ovo ali i mnogo više čini Japan jednom od najzanimljivijih zemalja današnjice.

Tokio, najnaseljenija svetska metropola nastala je 1868. godine premeštanjem prestonice iz Kjota u tadašnje ribarsko selo Edo. Prestonicu Japana danas čini više od 26 gradova i 8 sela dok ukupan broj stanovnika koji naseljava Tokio Metropolis dostiže i neverovatnih 35 miliona ljudi. Savremene građevine i još savremenija železnica, manga stripovi, pop kultura, robotika i svetleće neonske reklame samo su deo  utiska o ovom gradu. Ipak, da Tokio nije samo  metropola dokazuju i budistički hramovi i prelepi vrtovi kao oaze koje čuvaju tradiciju ovog grada.

Brzim japanskim vozom šinkansen stižemo do tradicionalnog Kjota, jednog od najlepših gradova Japana. Prestonica japanskog carstva više od 1000 godina učinila je ovaj grad prestonicom kulture i tradicije danas sa više od 2000 budističkih i šinto hramova. Kjoto je sinonim prošlih vremena, ceremonije čaja, tradicionalnih riokana, zen bašti ali i gejši koje svi priželjkujemo videti bar na kratko u popularnom Gionu.

Kjušu, biser Japana i treće ostrvo po veličini nalazi se južno od glavnog i najvećeg ostrva Honšu sa kojim je povezan mostom. Ostrvo vulkana, netaknute prirode, tradicionalnih onsena, polja pirinča i plaža pravi je raj za sve one koji žele da upoznaju autentični Japan. Fukuoka, jedan je od najpopularnijih gradova ostrva Kjušu. Šetnja ulicom Tenjin, pogled na Fukuoka Tower ali i degustacija ukusnih specijaliteta u lokalnim restoranima.

Nagasaki, grad na severozapadnoj strani ostrva Kjušu široko otvoren ka istočnom kineskom moru. Iako je atomska bomba prva pomisao kada se spomene ovaj grad, Nagasaki je ipak mnogo više od toga. Jedini grad koji je u vreme japanske izolacije bio dostupan holandskim brodovima, danas je moderan grad ponosan na svoju prošlost ali još ponosniji na blistavu sadašnjost.

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

Maroko 10 dana, 7 noći
Maroko 10 dana

13. novembar | 8 noći | 970€  840€

Putovanje u Meksiko
Meksiko

januar | 14 dana | 1850€  1650€