ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel

Putovanje u Japan

japan putovanje 2024
Japan

septembar, oktobar | 13 dana | 2350€  2150€

Trip-Top-Putovanja-Japan-Kjoto-Hram
Japan, 13 dana

maj 2024. | 13 dana | 2290€  1990€

Konnichiwa Nippon i blagi naklon kao znak tradicionalnog pozdrava u zemlji izlazećeg sunca.

Svetska metropola Tokio, brzi i tačni japanski vozovi ili tradicionalni Kjoto i njegovi hramovi? Beličaste latice trešnje ili bronzane nijanse javora, mistične gejše koje sitnim koracima nestaju niz ulicu ili neustrašivi samuraji? Ispijanje zelenog čaja ili možda suši? Koja god da vam je prva asocijacija na Japan, niste pogrešili. Sve ovo ali i mnogo više čini Japan jednom od najzanimljivijih zemalja današnjice.

Najnaseljeniji grad sveta Tokio

Tokio, najnaseljenija svetska metropola nastala je 1868. godine premeštanjem prestonice iz Kjota u tadašnje ribarsko selo Edo. Prestonicu Japana danas čini više od 26 gradova i 8 sela dok ukupan broj stanovnika koji naseljava Tokio Metropolis dostiže i neverovatnih 35 miliona ljudi. Savremene građevine i još savremenija železnica, manga stripovi, pop kultura, robotika i svetleće neonske reklame samo su deo  utiska o ovom gradu. Ipak, da Tokio nije samo  metropola dokazuju i budistički hramovi i prelepi vrtovi kao oaze koje čuvaju tradiciju ovog grada.

Glavna japanska luka Osaka

Iskačemo iz čuvenog japanskog voza, pravo u centar uzbudljivog provoda i dobre zabave, u blještavu i živahnu Osaku. Glavna luka i industrijski centar, jedan je od najstarijih gradova Japana, koji bez obzira na “godine koje ima” važi za meku noćnog života. Moderne atrakcije, prošarene dozom istorije i kulture, privlače turiste širom sveta. Ipak, ono što “grad jakuza” izdvaja od svih japanskih gradova, jeste hrana, zato ne propuštamo tradicionalni kušikacu, pod jarkim svetlima Osake.

Osaka, japan putovanje

Prestonica japanskog carstva Kjoto

Idealno smešten pored Osake, ušuškan u tradicionalnom kontrastu, nalazi se Kjoto, jedan od najlepših i najistaknutijih gradova Japana. Prestonica japanskog carstva više od 1000 godina učinila je ovaj grad prestonicom kulture i tradicije danas sa više od 2000 budističkih i šinto hramova. Kjoto je sinonim prošlih vremena, ceremonije čaja, tradicionalnih riokana, zen bašti ali i gejši koje svi priželjkujemo videti bar na kratko u popularnom Gionu.

Putovanja-japan-Kjoto

Centar japanske duhovnosti Nara

Na manje od sat vremena od Kjota, počiva drevna Nara, prva stalna prestonica i duhovni centar Japana. Rodno mesto japanske civilizacije, dom za najvažnije hramove i čak tri mesta svetske baštine. Međutim, uprkos impresivnom broju istorijski i kulturno značajnih lokaliteta, Narin šarm se ne krije samo u njenoj prošlosti, danas ovaj grad je prava mera romantične tradicije i modernog načina života. Da je Nara posebna i po mnogo čemu nezamenljiva, dokazuju i njeni najslađi stanovnici, 1200 svetih i mističnih jelena, koji su svoj dom pronašli baš ovde, u verskom srcu Japana.

nara, japan

Vaše telo nije hram, to je zabavni park, uživajte u vožnji! Hajde da zajedno mislimo u boji! Širimo horizonte! Hvatamo sunce! Otkrijemo tajnu dugovečnosti i koliko su stvarno brzi japanski vozovi?! Da jedemo suši, nosimo kimono i pevamo karaoke!

Pridružite nam se!

Aktuelni polasci

japan putovanje 2024
Japan

septembar, oktobar | 13 dana | 2350€  2150€

Trip-Top-Putovanja-Japan-Kjoto-Hram
Japan, 13 dana

maj 2024. | 13 dana | 2290€  1990€