ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
Trip-Top-Putovanja-Kuba-Havana

Meksiko i Kuba, 14 dana

Viva Mexico! Zamislite da izgovarate ovu poznatu rečenicu dok šetate jednim od najvećih gradova sveta ili dok pijuckate tekilu, a marijači vam sviraju vesele tonove popularne pesme – El mariachi loco.

Možda ćete pak ovo pomisliti dok koračate stazama drevnih naroda koji su pisali istoriju Meksika ili posmatrajući tekovine španske, kolonijalne arhitekture. U jedno smo sigurni, ovo ćete veselo izgovoriti uživajući u čarima Kariba. Peščane plaže, tirkizno more, palme i šum mora. Dobrodošli u raj!

Taman kad pomislite da lepše od toga ne može i da ste već videli sve, selimo se u Havanu, autentičnu prestonicu Kube. Uz priče o Che Guevari i revoluciji, salsu, mojitu, nasmejane domaćine i nepregledna polja duvana i kafe, vaš utisak o ovom delu sveta će biti potpun.       

Mexico City – glavni, a ujedno i najveći i najmnogoljudniji grad Meksika i ovog dela sveta je grad duge i burne istorije, tradicije ali i savremenih građevina i nasmejanih Meksikanaca. San o orlu koji sa zmijom u kljunu stoji na kaktusu, vodila je, prema legendi, astečkog vođu do ovog grada gde je u 14. veku osnovana prestonica carstva. Ista prestonica bila je glavna meta osvajanja Ernana Kortesa i njegovih vojnika. Došao je čovek duge kose, bele brade i promenio istoriju jednog naroda. 

Danas je Meksiko City spoj tradicije i modernog, gde se astečki hramovi naslanjaju na španske katedrale a one dalje na muzeje modernog doba i gde kaldrma izlazi na široki bulevar. Grad prepun kontrasta, osvojiće vas svojom neobičnom lepotom. 

Kilometri i kilometri su iza nas, priče o istoriji, tradiciji, novoj kulturi. Dolaskom na Karibe, stižemo u plavi, peščani raj. Plaže, tirkizno more, ukusna i sveža hrana, šetnja kroz džunglu i kupanje u skrivenim cenotama, savršena arhitektura i lokacija majanskih gradova dokaz su da je ovaj narod znao da uživa, a znaćemo i mi! Zakoračićemo na tle gde je čuveni Kolumbo otkrio Ameriku i započeti našu avanturu. Odmor za sva čula je pred nama. 

Kako se naša avantura nastavlja, dolazi na red Havana, autentična prestonica Kube. Ostrvo boja, čuvenog Hemingveja i Che Guevare, gde se oldtajmerima vozite ulicama grada, degustirate kubanski rum i mojito. Sudar prošlosti i sadašnjosti, tragovi višegodišnje izolacije, lica veselih domaćina i zvuk salse koja vas prati gde god da krenete dok noge same igraju. Spremite se za avanturu koju ćete sigurno dugo pamtiti!                                                                                                                    

Za kraj ostavljamo Kubanski raj na zemlji, poznati i veličanstveni Varadero, i bilo da ste ljubitelj ronjenja ili golfa, svakako ćete se oduševiti ovim predivnim mestom i potpuno se opustiti. Kao divna slika iz mašte, Varadero plaža duga 21km očarava sve posetioce. Ne brinite, potrudili smo se da vam ovaj kraj avanture bude potpuno opušten i da nam uživanje bude prioritet, te zapamtite, uspomene su bogatstvo, a putovanja su sreća! 

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

Trip_Top_Putovanja_-_Juzna_Amerika_-_Peru_-_Machu_Picchu m
Južna Amerika

17. jun 2024. | 24 dana | 4290€  4090€

Trip-Top-Trvel-Iran-Persija-Teheran-Golestan-Palata
Iran

jesen 2024. | 12 dana | 2190€  USKORO