ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
maroko putovanje avionom

Maroko 8 dana, avionom

“Ako želite avanturu, ovde ćete je naći”

Vodimo vas u mističnu zemlju na raskršću Evrope i Afrike, u kojoj ćete jednako biti očarani snagom Atlantika, dinama i zelenim oazama nepregledne Sahare, ali i snežnim vrhovima Atlas planina… Maroko, kraljevina bogatog kulturnog nasleđa, istorije i tradicije. Zemlja različitosti, osmeha, boja, aroma, ukusa…

Carski gradovi Marakeš, Meknes, Fes i prestonica Rabat najveće su blago Maroka, a svaki od njih nosi svoju boju u internom nazivu. Prepuštajući se modernizaciji, uspeli su da sačuvaju svoju kulturu i običaje. U njihovim medinama vekovima se ništa ne menja. Unutar njih, u lavirintu uskih sukova, život zanatlija i trgovaca odvija se u potpuno drugom vrtlogu vremena, a samo nekoliko koraka dalje nalaze se raskošni bulevari, zgrade moderne arhitekture i luksuzni hoteli.

Grad kontrasta Marakeš

Crveni Marakeš, grad pun kontrasta – glamurozan i tradicionalan. Trg Džema El Fna jedan je od najvećih na afričkom kontinentu i glavno mesto svih zbivanja – žongleri, krotitelji kobri, akrobate, trgovci, turisti, svi su deo predstave koja nema reprizu.

Ne računa se da ste bili ovde ukoliko niste probali sveže ceđene sokove, plod kaktusa, alvu, ratluk, supu od puževa, tažin ili kus-kus. Uske ulice Medine prepune su sukova gde uz obavezno cenjkanje možete pazariti tašne, jakne i obuću od najfinije kože, začine, nakit, ešarpe, keramiku…

Jahanje kamila preko kamenih dina Agafay pustinje, snežni vrhovi Viskog Atlasa u pozadini, topli marokanski čaj i gostoprimstvo ljubaznih Berbera, učiniće da vam ovo iskustvo zauvek ostane u najlepšem sećanju.

Beli grad Kazablanka

Kazablanka, beli grad koji po svemu podseća na neku evropsku metropolu. Simbol grada predstavlja džamija Hasana II, jedna od najvećih i najlepših u svetu, uronjena u Atlantski okean, šarmira turiste i poziva na fotografisanje.

Berberska sela, srdačni domaćini i makaki majmuni na zemljanim stazama, samo su deo onoga što ćete doživeti posetom Ouzud vodopadima, najvišim u severnoj Africi.

Esauira, grad vetrova na obali Atlantskog okeana i nekadašnja glavna luka Maroka. Prepoznatljiva po plavim čamcima, galebovima, uskim ulicama i šarenim pijacama medine. Pune mreže sveže ribe i morskih plodova, iskusni ribari pripremaju i griluju unutar zidina stare luke. Miris morske soli, zvuci gnawa muzike, pogled na nestvaran zalazak sunca iznad okeana, sasvim je dovoljno za uživanje u ovom mističnom starom gradu.

Vrata pustinje Ouarzazate

Ouarzazate ili “Vrata pustinje” kako drugačije nazivaju berberski gradić boje karamele, smešten je pod vedrim afričkim nebom na 1151m nadmorske visine, na granici Sahare i Atlas planina. Budite inspirisani prelepo očuvanom kazbom Ait Ben Haddou i prošetajte zvezdanim putem poznatih ličnosti obilaskom jednog on najvećih filmskih studija na svetu. Jašite kamile, uživajte u nekom od lokalnih restorana sa pogledom na staro utvrđenje ili jednostavno budite deo tihe vreve unutar lokalnih pijaca.

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

Trip_Top_Putovanja-Kineski_zid m
Japan - Južna Koreja - Kina

24. oktobar 2024. | 15 dana | 2890€  2590€

sri lanka putovanje
Šri Lanka i Maldivi 2024.

april 2024. | 12 dana | 2290€  1990€