ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
Trip_Top_Putovanja-Indijski_okean-Maldivi 2

Maldivi - individualno putovanje

Kažu da istinski raj na zemlji ne postoji, već samo njegovi delići. Ako je tako, Maldivi predstavljaju neke od najlepših.

Tropski delići raja u Indijskom okeanu

Za Maldive ste verovatno nebrojano puta čuli u kontekstu venčanja na plaži ili videli na slikama i posterima, a da niste znali o kom delu sveta se zapravo radi. Najčešće vam deluju kao da ih je neko naslikao, fantazija koja služi kao pozadina kompjuterskog ekrana. Slikoviti bungalovi koji se izvijaju iznad kristalne vode, sa otvorenim terasama i stepenicama koje iz sobe vode direktno u okean, blještavo beli pesak, kokosove palme, tirkizne lagune, plaže opasane koralnim grebenima, spektakularni zalasci sunca na horizontu. Prava pravcata utopija.

Ali, Mladivi zaista postoje i bilo ih je najbolje posetiti tokom jeseni i zime, a zbog promene globalne klime  postali su dostupni tokom cele godine, zbog čega su i popularni kao destinacija. Iz tog razloga, pravo je vreme da počnete sa pakovanjem, za put o kojem sanja svaki turista, jer vas Trip Top putovanja vode u pravi raj u malom, pravac tih čudesnih Maldiva!

Tropska država Maldivi raštrkana je po toplim vodama Indijskog okeana, na bezmalo 1200 peščanih ostrvaca, grupisanih u 26 celine. Većina ovih ostrva uopšte nije ni naseljena. Geografski, ova republika pripada južnoj Aziji, nalazi se jugozapadno od Šri Lanke i država je sa najnižom prosečnom nadmorskom visinom na svetu, od samo 1.5m.

Luksuzno letovalište i omiljena destinacija za medeni mesec

Maldive krasi epitet luksuznog letovališta, naročito poznatog kao savršena destinacija za medeni mesec, zaljubljene parove i čuvene masaže. Njegova odmarališta dostupna su jedino morskim putem. Kažu da je prizor koji ugledate prilikom sletanja na maldive toliko nadrealan, da vas ostavlja bez teksta.

Glavni (i jedini) grad Maldiva je Male, koji se nalazi na istoimenom ostrvu, prečnika svega 1km. Predstavlja privredni motor države i dom glavne luke. Na par minuta vožnje brodom od Malea, nalaze se Hulhumale ostrva, gde je zapravo i aerodrom na koji slećete pri dolasku, a gde se nalaze i glavne kulturne znamenitosti Maldiva.

Gostoljubivi Maldivci

Stanovnici Maldiva najčešće imaju dva profesionalna izbora u životu, turizam ili ribolov. Stanovnike Maldiva takođe bije glas da su nalgašeno ljubazni i gostoprimljivi. Zvanična religija je Islam, dok jezici variraju, od lokalnog divehi, do engleskog koji je zadužen za turizam. Valute su dolar ili maldivska rufija.

Kada je reč o hrani, tu dominira pirinač u bezbroj kombinacija, sa morskim specijalitetima, tropskim voćem i povrćem. Klima je prava tropska, sa dosta sunca i oko 30 stepeni celzijusovih tokom čitave godine. Ipak, period od maja do oktobra nosi nešto više kiša, zbog čega je i deo godine od novembra do aprila istinski fokus turista.

Kopneni deo Maldiva oskudeva sa životinjskim svetom, što je takođe pogodno za tuirste, dok od vegetacije dominiraju atraktivna palma, papaja i banana.

Raskošan podvodni svet Maldiva

Podvodni svet je priča za sebe, jedna od najtraženijih atrakcija na svetu, sa koralima i morskim pejzažima koje bukvalno možete dodirnuti. Zato je i ronjenje ovde prava senzacija. Na Maldivima je najnormalnija pojava jato delfina, koje iskače iz vode i pravi prepoznatljive vratolomije. Takođe, moguća su i organizovana noćna pecanja, hranjenja ajkula, kao i ozbiljnija ronjenja, za iskusnije turiste.

Većina ostrva Maldiva je bez saobraćaja, pa sve što vas interesuje možete obići laganom šetnjom. Asfalt je retkost, pesak svakodnevica, dok od prevoznih sredstava dominiraju bicikl i motor.

Iako mala, ostrva i te kako neguju različitost, te postoje primeri da neka od njih čak imaju različitu vremensku zonu. Domaćini su se fino dosetili, te smatraju da je to iz razloga kako bi gosti dnevno imali sat vremena više uživanja u lepotama i čarima ostrva.

Ostrvo Vadu i Zvezdano more

Velika atrakcija Maldiva predstavljaju ostrvo Vadu (Vaadhoo), kao i Sea of stars (zvezdano more), koju nije moguće videti uvek i svakog dana, te oni koji su imali sreću da prisustvuju ovom neverovatnom prizoru sebe mogu smatrati grupom privilegovanih turista. U pitanju je trenutak kada fitoplanktoni u noćima bez mesečine svetle na površini prilikom dodira sa kiseonikom, čineći da čitava plaza izgleda poput neba punog zvezda.

Piknik na pustom ostrva i sprudovima doživljaj je za sebe, ostrvca belog peska bez ijedne travke, okružena tirkiznim morem. Takođe, tu su i krstarenja u sumrak, privatne većere pod zvezdama i još mnogo toga.

Maldivi nemaju klasičnu ponudu noćnog života ili mejnstrim turističkih atrakcija, ali i kao takvi nude doživljaj kakav ne možete pronaći apsolutno nigde drugde na svetu i u koji biste definitivno trebali da se upustite bez razmišljanja, čim vam se za to ukaže prilika.

Zato nam se javite, što pre, jer ovo putovanje je za ceo život.

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

View of Angkor Wat at sunrise, Archaeological Park in Siem Reap, Cambodia UNESCO World Heritage Site
Vijetnam - Kambodža - Tajland

03. i 21. nov 2024. | 18 dana | 2590€  2190€

Trip_Top_Putovanja-Kineski_zid m
Japan - Južna Koreja - Kina

24. oktobar 2024. | 15 dana | 2890€  2590€