ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
Trip_Top_Putovanja-kuba

Putovanje na Kubu, 14 dana

Okružena Karipskim morem, okupana suncem tokom čitave godine, odevena prirodnim lepotama od kojih zastaje dah i nadahnuta znamenitostima koje svedoče o nekim lepšim vremenima, Kuba posetiocima pruža utisak da je vreme na trenutak stalo. Mir kome zapravo težimo u životu. Ovo je zemlja prelepih plaža i netaknute prirode, ali i zemlja čije bogatstvo se ne meri novcem i sirovinama, već momentima koji se pamte, ljudskim pričama, prijateljstvima, ponosnom istorijom, ritmom salse, mohitom i gustinom dima najfinije kohibe. Trip top putovanja vode vas u avanturu kakva ne postoji nigde drugde i čija se autentičnost polako gasi. Pođite sa nama put sunčanih Kariba, u poslednju oazu nekog boljeg sveta. Na mesto gde se radujemo životu i gde stres ne postoji. Mesto gde je wi-fi signal slab, a rum jak. Želite li sa nama na Kubu?

Ritmovi Kube uz kohibu, mohito i salsu

Republika Kuba je arhipelag u severnim Karibima. Nalazi između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlantskog okeana. Najveće je ostrvo na Karibima i broji nešto više od 11 miliona stanovnika. Severno od nje, nalaze se SAD i Bahami, južno Kajmanska ostrva i Jamajka, dok je zapadno Meksiko. S obzirom na prosečnu temperaturu tokom godine, ovu zemlju možete posetiti i zimi. Kubanci ne kriju, truzam je srce ove jedinstvene države. Zbog otvaranja prema Americi, Kuba se, nažalost, jako brzo menja i postaje nalik ostalim turističkim centrima.

Kuba je verovatno najpoznatija po kohiba tompusima, mohito koktelu, Club rumu, glasnoj salsa muzici, oldtajmerima koji ponosno mile ulicama, Fidel Kastru, Če Gevari i Hemingveju. Prava destinacija za sanjare, ljude pune nade i sve one kojima je potreban predah od savremenog tempa života. Interneta na Kubi ima, ali kao u ostatku sveta. Čak i tako oskudan, on košta i nigde nije besplatan. Što je verovatno i dobro, ovde ima toliko toga neverovatnog, da slobodno zaboravite na tehnologiju. Kubanska kuhinja je unikatan blend španske, afričke i karipske gastronomske škole.

Prestonica Havana, grad u kome je vreme stalo

Prestonica Kube jeste čuvena Havana. Opravdano najuzbudljiviji deo ostrva. Grad u kome se salsa pleše na ulici, koji zna šta su istinske čari života. Havana se sastoji od starog i najlepšeg dela, Habana Vieja, Centro Habana i novog dela Vedado, koji sve više poprima obrise turizma 21. veka. U Havani ćete uživati u Havana Club vrsti ruma i njegovom muzeju, fabrici umetnosti, Muzeju revolucije, igrati salsu ili baćatu na Melkon šetalištu, pijuckati mohito ili Cuba Lubre u omiljenom baru Hemingveja, gradom se provozati u nekom od čuvenih oldtajmera.

Varadero i njegove prelepe plaže

Kada govorimo o plažama i moru, Varadero će vam verovatno pružiti ono zbog čega ste i došli na Kubu, a to je više od 30 kilometara prelepih plaža, kristalno čistog mora, sportova na vodi i tropske vegetacije. Najduža plaža Kube je Varadero, duga 21km i nezvanično jedna od najlepših plaža na svetu. Čak i ako mislite da ste spremni na putovanje koje je potpuno drugačije od prethodnih, Kuba će opet uspeti da vas iznenadi. Ali, ukoliko ovoj divnoj zemlji date šansu i istinski je “osetite”, iznova ćete upoznati sebe. Jer, kvalitet koji Kuba i njeni ljudi još uvek nude, vrednosti koje stvaraju, predstavljaju iskustvo koje ćete pamtiti i o njemu pričati. Za života.

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

Sunset at Seoul City Skyline,South Korea.
Japan i Južna Koreja

29. maj 2024. | 14 dana | 2290€  2090€

Trip_Top_Putovanja_-_Juzna_Amerika_-_Peru_-_Machu_Picchu m
Južna Amerika

17. jun 2024. | 24 dana | 4290€  4090€