ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel

Južna Amerika, avantura života

Naslovna, prva glavna 600
Peru - Bolivija - Čile - Argentina

10. feb 2025. | 24 dana | 3890€  3590€


Da li ste spremni za avanturu života, koja vas vodi kroz divlje i mistične zemlje Južne Amerike! Avanturu koja će zauvek promeniti vaš život, neumoljivom vožnjom kroz zadivljujuće pejzaže, pružajući bogatu lepezu doživljaja! Šarmantni kolonijalni gradovi, kaldrmisane ulice koje kriju prošlost i ispisuju sadašnjost, uske staze kroz guste šume i susret sa veličanstvenim svetskim čudima! Evropska arhitektura pomešana sa latino temperamentom, zvuci talasa i najpoznatije svetske plaže, raskošni vodopadi, vrhunska vina, ritam sambe i tango plesa, pozivaju vas da ponesete želju za lutanjem i spremite se za potpuno nove horizonte, gde emocije tinjaju, a duh uživanja ne poznaje granice!

Bogota, srce Kolumbije kuca na 2640 metara

Živahna, šarena i divlja. Dom leptira, kafe i smaragda. Čuvenog Eskobara i Markesa, slavnog nobelovca. Zanosna kraljica Anda i večitog proleća. Kolumbija! Nekada dekadentna, svojevrsna latinoamerička verzija divljeg zapada, sa kartelima koji vedre i oblače i običnim ljudima koji stalno žive u strahu, danas kosmopolitska i veoma popularna destinacija za avanturiste iz svih krajeva sveta! Visoko u Andima, na visini od oko 2640 metara kuca srce Kolumbije, prestonica Bogota! Živahni kulturni centar kolonijalnog šarma i modernog duha ponosi se svojom bogatom istorijom koja seže još u period Muisca naroda, ali i brojnim muzejima koji pružaju omaž različitim stilovima i periodima umetnosti.

Lima, grad ljubavi i Vicekraljevstva Peru 

Lima, glavni grad Perua, osnovan davne 1535. godine, između moćnog Pacifika i veličanstvenih Anda, i dan danas svedoči nekadašnjem sjaju i raskoši, prestonice Vicekraljevstva Peru. U srcu istorijskog jezgra, trgu Plaza de Armas, vibracijama prošlosti,  još uvek odjekuju impozantne i prelepe građevine iz doba španske kolonijalne vlasti. Kad se nađete u Baranku, boemskom delu na obali Pacifika, zamislite želju, zaustavite dah i pređite Most Uzdaha, praćeni stihovima slavne šansonijerke Čabuke Grande. Moderan i posebno šarmantan, trgovački deo Miraflores, svojim dugim avenijama vodi pravo u Park Ljubavi, odakle se pruža jedan od najlepših pogleda na Pacifik.

Kusko, kolevka Inka carstva

Kusko, nekadašnja kolevka čuvenog Inka carstva, ponosno se uzdiže na 3400 metara nadmorske visine i pruža utočište bogatoj istoriji, kulturi i tradiciji jednog naroda. Kaldrmisane ulice kriju legende o narodu koji je živeo i danas živi na ovim prostorima, poštujući zakone prirode i tradiciju svojih predaka. Uputite se u potragu za legendarnim kamenom sa dvanaest uglova, koji je svedok Inkinog genijalnog inženjeringa. Probajte ukusne specijalitete, okrepite se šoljicom čaja od lista koke i nabavite sebi šareni džemper od alpakine vune u koji je utkana ljubav, duh i tradicija ovih prostora.

Igra skrivanja sa svetom, Maču Pikču

Kada je početkom XX veka Hajram Bingam krenuo u istraživanje nestvarnih predela Perua, nije ni slutio da piše istoriju i da obronci smaragdnih dolina kriju jedno od najvećih arheoloških čuda, veličanstveni Maču Pikču. Šampion u igri skrivanja sa svetom, pop star svetske baštine UNESCO-a, ezoterični spektakl, vekovima zabranjen grad, danas „otvara kapiju“ radoznalim turistima, verno čuvajući tajnu o svom nastanku i nestanku. Jedno je sigurno, ostaćete nemi kada se nađete „oči u oči“ sa svetskim čudom novog doba i  postanete deo nečeg zaista posebnog.

La Paz, misterija na velikim visinama Bolivije

Bolivija, dom fascinantnih visina i čak dva glavna grada u kojima se ogleda jedinstven politički sistem, bogata istorija i kultura zemlje raznolikosti i svetskih rekorda. Ovde se plovi na najvišem plovnom jezeru Titikaka, korača na najvećoj slanoj površini, Salar de Ujuni i živi u najvišoj prestonici na svetu! Okružen snežnim vrhovima Anda, na nadmorskoj visini od preko 3650 metera, smestio se fascinantni La Paz, jedan od najneobičnijih gradova na svetu! Upoznajte ćolite, pripadnice plemena Ajmara i Kečua, prepoznatljive po svojim tradicionalnim, šarenim suknjama i karakterističnim šeširićima. Ove dame svojevrstan su simbol otpornosti i kulturnog ponosa! Položaj njihovog šešira je mnogo više od modnog izraza, izborom strane one šalju poruku, a vi otkrijte kakvu! Nikako ne propustite ni Veštičiju pijacu potpuno autentičan prikaz mističnih tradicija i obreda naroda Ajmara, koji i dan danas opstaju u Boliviji.

Santijago de Čile, muzej pod otvorenim nebom

Dobrodošli u Čile, najdužu zemlju na svetu, živopisne kulture i raznolikosti prirode! Od najsuvlje pustinje na svetu Atakame, preko snežnih Anda do nepregledne obale Pacifika, ova zemlja kontrasta ima sve! Dinamičan i beskrajno šarmantan Santijago de Čile svojom kontrastnom modernom i kolonijalnom arhitekturom i najvišom zgradom u celoj Južnoj Americi opravdava epitet muzeja na otvorenom, kojim se najčešće opisuje prestonica Čilea. Dok sa brda San Cristobal puca pogled koji oduzima dah, nekadašnja industrijska zona, Belavista, sa brojnim kafićima i barovima balansira između prošlosti i sadašnjosti, stvarajući jedinstvenu i autentičnu atmosferu.

Montevideo, kolonijalni šarm i priobalni sjaj Urugvaja

Urugvaj, mala ali svejedno očaravajuća zemlja, gde se spokoj impresivnih pejzaža susreće sa avanturom bogate kulture. A onda, Montevideo, Bog te video! Sofisticirana i nenametljivo šarmantna prestonica mamiće nas da se prepustimo kaldrmisanim ulicama prožetim istorijom, i da uronimo u neka davno prohujala vremena starog dela grada, Ciudad Vieja. Dok sunce pušta svoje zlatne zrake u blistave  vode Rio de la Plate, uživamo u sjajnoj, tradicionalnoj kuhinji, posebno čuvenoj parrilladi, specijalitetu koji će vas oduševiti!

Buenos Aires, prestonica Argentine, tanga i fudbala

U zalivu Rio dela Plata, izdiže se jedan od najlepših gradova sveta, grad tanga, Borhesa, Maradone i Evite Peron, Ciudad de la Santisima Trinidad y Puerto de Nuestra Señora la Virgen Maria de los Buenos Aires. Grad koji će nas sa svojim neiscrpnim šarmom latino zavodnika osvojiti i učiniti da se do daske zaljubimo već na prvi pogled, prvi takt i prvi korak. Zasigurno i na prvi zalogaj, budući da će biti teško odupreti se čuvenim argentinskim biftecima i opojnim vinima.

Istorijski centar grada, prelepi trg Plaza de Mayo, svedoči brojnim društvenim dešavanjima ali i promenama. Casa Rosada, predsednička palata zanimljive istorije, katedrala Metropolitana i piramida Mayo, čine da srce Buenos Airesa odiše životom. Prestonica Argentine je mnogo više od istorije. Ona je muzika. „Tužna misao koja se pleše.“ Ona je strast. Ljubav. U četvrti La Boka, nekadašnjoj italijanskoj koloniji, živi umetnost i boemski duh. Restorani i barovi pozivaće nas da pustimo da plamen gori u nemirnim kukovima i nestašnim udovima, da zaplešemo taj čuveni tango! A potom da otkrijemo jedinstvo ljubavi, strasti i religije u domu slavnog fudbalskog kluba Boca Juniors, stadionu Bombonjera.

Iguazu vodopadi, magija velike vode

Da ovde sve proizilazi iz ljubavi i strasti govori i legenda naroda Guarani o magičnim vodopadima na granici Argentine i  Brazila, koja kaže da je indijanski bog, očaran lepotom domorotkinje Najpu, poželeo da je oženi. Kako je njeno srce bezuslovno pripadalo drugom, zaljubljeni par odlučio je da pobegne niz reku Iguazu. Obuzet besom, bog ih je osudio na večiti pad, pocepavši reku stvorio je čuveni vodopad. Istina je da na jeziku ovog naroda Iguazu znači velika voda. Upravo ćete to i pomisliti kada se nađete „oči u oči“ sa zanosnom, prirodnom lepotom koja u isto vreme budi divljenje i strahopoštovanje.  

Rio de Žaneiro, karneval života u najpoznatijem gradu Brazila

Sa druge strane Iguazu vodopada, stanuje karneval života! Brazil. Zemlja koja, čini se, ima sve! Zelene prašume i duge peščane obale. Tirkizne vode i užurbane gradove. Zemlja neograničene radosti i živopisne lepote, u kojoj su muzika, ples i fudbal sve! 

Smeštena između planina i okeana, svetska prestonica sambe Rio de Žaneiro opravdava epitet grada spektakla! Uživaćemo na nepreglednim plažama Kopakabane i Ipaneme, dok telo pulsira u ritmu bosa nove, a impozantna statua Cristo Redentor sa obližnjeg Korkovada, nadgleda grad. Nezaboravni doživljaji i spektakularni pogledi ovde su iza svakog ćoška, zato ne propuštamo priliku da u jednom od najpopularnijih gradova sveta nazdravimo nacionalnim koktelom, kaipirinja. Dižemo čaše visoko za život, za radost, za ljubav, još jednom, potpuno obuzeti činjenicom da su zaista putovanja sreća!

Aktuelni polasci

Naslovna, prva glavna 600
Peru - Bolivija - Čile - Argentina

10. feb 2025. | 24 dana | 3890€  3590€