ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
Juzna_Amerika_-_Peru_-_Machu_Picchu

Južna Amerika, 24 dana

Pet država smeštenih na četvrtom kontinentu po veličini, tri glavna grada, dva nova svetska čuda, jedno putovanje.

Zvuci talasa Pacifika u Limi, kaldrmisane ulice koje kriju prošlost i ispisuju sadašnjost u Kusku, uske staze kroz gustu šumu do veličanstvenog Maču Pikčua. Vožnja čamcima po najvišem plovnom jezeru na svetu Titikaka, spuštanje biciklima niz najuzbudljiviji i najopasniji put u La Pazu ali i vožnja džipovima po najvećem ogledalu i najvećoj slanoj površini na svetu. Netaknutu prirodu i vrhove Anda prekrivene snegom zameniće užurbana metropola Santjago de Čilea, sa svojim šarmantnim ulicama osetićete spoj istorijskog centra ali i i moderne arhitekture i umetnosti. 
Peru, Bolivija, Čile, Argentina i Brazil … Zvuči neverovatno ali, verujte nam, istinito.

Trip_Top_Putovanja-Peru-Lima-Plaza_Mayor-1

Kusko, prestanica čuvenog Inka carstva smešten na 3400m nadmorske visine danas je prestonica istorije, kulture i tradicije jednog naroda. Kaldrmisane ulice ovog grada kriju legende o narodu koji je živeo ali i danas živi na ovim prostorima poštujući zakone prirode i tradiciju predaka. Pronađite čuveni kamen sa dvanaest uglova još iz doba Inka, probajte najukusnije specijalitete ovog kraja, vratite snagu šoljicom čaja od koka lišća i kupite šarene džempere od alpakine vune.

Trip_Top_Putovanja-Juzna-Amerika-Peru-Cusco-1

Kada je početkom XX veka Hajram Bingam krenuo u istraživanje nestvarnih predela Perua nije ni slutio da piše istoriju i otkriva izgubljeni grad danas poznat kao veličanstveni Maču Pikču.

Grad koji je vekovima bio skriven u gustoj džungli, danas je dostupan radoznalim posetiocima ali i dalje obavijen velom tajni o njegovom nastanku ali i nestanku. Ipak jedno je sigurno, pred nama je čudo jedne nestale civilizacije.

Trip_Top_Putovanja_-_Juzna_Amerika_-_Peru_-_Cusco_-_Machu_Picchu_-_Llama1-1

Uz najviše plovno jezero na svetu Titikaku, put nas vodi preko Altiplana do La Paza, jednog od najzanimljivijih gradova Bolivije. Otkrijte da li je La Paz zaista glavi grad Bolivije, koliko je čuveni predsednik Evo Morales popularan, šta sve možete pronaći na veštičjoj pijaci ali i šta znači kada ćolite nakrive svoj šešir.

Trip_Top_Putovanja-Peru-Titicaca_lake-1

Preko najvećeg slanog polja i najvećeg ogledala na svetu, vrhova Anda, laguna i pustinje Atakama stižemo u Santjago de Čile, još jednu prestonicu na našem proputovanju po Južnoj Americi. Velegrad i muzej na otvorenom su najčešće reči koje opisuju Santjago.

Ulice starog dela grada zadržale su kolonijalnu arhitekturu dok se novi deo grada može pohvaliti najvišom zgradom u Južnoj Americi. Posebno interesantan deo je Bellavista, ispod brda San Cristobal. Nekada industrijska zona, danas je pretvorena u urbani deo grada prepun kafića i restorana.

Trip_Top_Putovanja-Juzna-Amerika-Bolivia-Flamingos-1

Kada se evropska arhitektura pomeša sa strastvenim notama tango plesa i latino temperamentom, dobijemo jedan od najlepših gradova sveta. Ciudad de la Santisima Trinidad y Puerto de Nuestra Señora la Virgen Maria de los Buenos Aires osnovan je 1536.godine od strane Pedra de Mendoze na ušću reke La Plata u Atlantik.

Istorijski centar grada čini Plaza Mayo, prelepi trg koji je ime dobio po revoluciji održanoj maja 1810.godine. Casa Rosada, predsednička palata zanimljive istorije, katedrala Metropolitana kao i Piramida Mayo krase ovaj trg koji je od svog nastanka pa do dana današnjeg  svedok svih društvenih dešavanja i promena.

Po mnogima, duša ovog grada je živopisna četvrt La Boka. Nekadašnja italijanska kolonija postala je umetnička i boemska četvrt prepuna restorana iz kojih dopiru zvuci tanga. Bilo da ste ljubitelj fudbala ili ne, poseta stadionu Bombonjera je poseban doživljaj.

Grad tanga, te strasti koja se pleše, Borhesa, Evite Peron i Maradone. Grad koji će vas svojim neodoljivim šarmom latino zavodnika osvojiti i učiniti da se zaljubite u njega na prvi pogled. Ako ne na prvi pogled, onda sigurno na prvi zalogaj jer je nadaleko poznatim argentinskim biftecima i vinima zaista teško odoleti.

Trip_Top_Putovanja-Juzna-Amerika-Santiago_de_Chile-1

Magični vodopadi na granici Argentine i Brazila nastali su, prema legendi, zbog neuzvraćene ljubavi. Naime legenda naroda Guarani kaže kako je indijanski bog očaran lepotom domorotkinje Naipu, poželeo da je oženi. Kako je njeno srce pripadalo drugom, zaljubljeni par je odlučio da pobegne u kanuu niz reku Iguazu. Saznavši za ovo, obuzet besom, bog je iscepao reku stvorivši tako vodopad i osudivši zaljubljeni par na večiti pad. 

Istina je da na jeziku ovog naroda, Iguazu znači velika voda. Velika, najveća voda je nešto što prvo pomislite kada stanete ispred ove prirodne lepote koja u isto vreme budi divljenje i strahopoštovanje.

Juzna-Amerika-Iguazu-vodopadi-1

Kada su portugalski moreplovci januara 1502. godine prvi put uplovili u zaliv Guanabara, pomislivši da se reka uliva u okean, dali su naziv ovom gradu Rio de Janeiro što u prevodu znači Januarska reka. Iako reka ne postoji, naziv se zadržao do dana današnjeg. Ipak, mi smo sigurni da Ciudad Maravillosa ili Veličanstveni grad, kako ga Brazilci nazivaju je naziv koji najviše pristaje ovom gradu.

Grad koji živi za karneval, ples, fudbal, sunačanje na Kopakabani, a koji će vas sigurno osvojiti svojom posebnom energijom. Zaplešimo uz zvuke sambe i nazdravimo brazilskim nacionalnim koktelom kaipirinja za život, putovanja i sreću jer putovanja su sreća.

Brazil-Rio-De-Janeiro-putovanje
ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

Trip-Top-Putovanja-Japan-Kjoto-Hram
Japan

maj / sept / okt 2024. | 13 dana | 2290€  1990€

View of Angkor Wat at sunrise, Archaeological Park in Siem Reap, Cambodia UNESCO World Heritage Site
Vijetnam - Kambodža - Tajland

06. jul 2024. | 18 dana | 2590€  2190€