ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel

Japan i Južna Koreja, 14 dana

Pripremite se za nezaboravnu avanturu koja će vas odvesti kroz najfascinantnije delove Dalekog istoka. Naša putovanja su namenjena istinskim ljubiteljima avanture i kulture, a ovog puta ćemo vas provesti kroz Japan i Južnu Koreju, otkrivajući čuda ovih zemalja.

Japan – od Tokija do Osake i Kjota

Japan, zemlja izlazećeg sunca, čuvena je po svojoj jedinstvenoj kombinaciji modernog i tradicionalnog. Naša avantura počinje u srcu Japana, u glavnom gradu Tokiju. Posetićemo  mistični hram Meiji shrine i  prošetati do najstarijeg budistički hrama Sensoji, upijajući duh japanske istorije.

Nastavljamo do bajkovite Kanazawe, poznate kao “mali  Kjoto.” Ovde ćemo se diviti Kenrokuen vrtu, jednom od najlepših u Japanu, i prošetati kroz samurajsku četvrt, upoznajući se s bogatom istorijom grada.

Odlazimo u posetu selu Shirakawa Go, gde nas čekaju prelepe drvene kuće i tradicionalni seoski način života. Ova sela su svrstana na UNESCO-ovu listu svetske baštine i pružiće nam jedinstvenu priliku da se upoznamo s japanskim načinom života u planinskim selima.

Nakon ovih čarobnih destinacija, stižemo u Osaka, drugi najveći megalopolis u Japanu poznat po dinamičnoj atmosferi i izvanrednoj kuhinji. Neki je nazivaju “Gastronomskom prestonicom Japana,” pa ćemo imati priliku da uživamo u raznovrsnim japanskim specijalitetima: Okonomiyaki, Takoyaki, Wagyu govedina i Kobe steak čekaju da ih probate!

Idealno smešten pored Osake, ušuškan u tradicionalnom kontrastu, nalazi se Kjoto, jedan od najlepših i najistaknutijih gradova Japana. Prestonica japanskog carstva više od 1000 godina učinila je ovaj grad prestonicom kulture i tradicije danas sa više od 2000 budističkih i šinto hramova. Kjoto je sinonim prošlih vremena, ceremonije čaja, tradicionalnih riokana, zen bašti ali i gejši koje svi priželjkujemo videti bar na kratko u popularnom Gionu.

Na manje od sat vremena od Kjota, počiva drevna Nara, prva stalna prestonica i duhovni centar Japana. Rodno mesto japanske civilizacije, dom za najvažnije hramove i čak tri mesta svetske baštine. Međutim, uprkos impresivnom broju istorijski i kulturno značajnih lokaliteta, Narin šarm se ne krije samo u njenoj prošlosti, danas ovaj grad je prava mera romantične tradicije i modernog načina života. Da je Nara posebna i po mnogo čemu nezamenljiva, dokazuju i njeni najslađi stanovnici, 1200 svetih i mističnih jelena, koji su svoj dom pronašli baš ovde, u verskom srcu Japana.

Južna Koreja – od glavnog grada Seula do ostrva Nami

Nakon Japana, put nas vodi u Južnu Koreju, zemlju planina, maglovitih arhipelaga i zelenih pirinčanih polja. Upoznaćemo se s korejskim običajima, tradicijom i kulturom, istražujući glavni grad Seul. Seul, sa svojih 11 miliona stanovnika, očaraće nas spomenicima kao što su statua Admirala Ji Sunsinu i spomenik caru Sejongu. Osetićemo duh stare Koreje u tradicionalnom selu Hanok, gde ćemo videti stare drvene kuće i zdanja iz vremena dinastije Joseon.

Seoul takođe nudi oazu mira i prirode u svojim brojnim vrtovima, botaničkim baštama i šetalištima, uključujući i čuveni most Banpo s najdužom fontanom na svetu. Upoznaćemo se i s bogatom istorijom grada posetom Kenbokun palati koja će nam približiti priču o prošlim vekovima.

Nećemo propustiti priliku da posetimo DMZ (Demilitarizovanu Zonu) – jedno od najmisterioznijih mesta na svetu, koje deli Severnu i Južnu Koreju. Ovo mesto pruža uvid u geopolitičke tenzije i istoriju Korejskog poluostrva.

Takođe ćemo posetiti Nami ostrvo, koje je postalo popularno zahvaljujući svojoj predivnoj prirodi i inspiraciji za mnoge filmove i serije. Ovo ostrvo nudi prelepe šetnje duž jezera, čarobne pejzaže i bogatu istoriju.

Pridružite nam se na ovom putovanju koje će vas voditi kroz najčarobnije delove Japana i Južne Koreje. Doživite spoj tradicije i tehnologije, prirode i kulture, hrane i istorije na ovom nezaboravnom putovanju koje će obogatiti vaš život. Saznajte više o ovim jedinstvenim destinacijama, uživajte u njihovim čarima i stvarajte nezaboravne uspomene na ovom putovanju istinskih ljubitelja avanture.

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

tango-triptop1
Urugvaj - Argentina - Brazil

jesen 2024. | 18 dana | 3390€  USKORO

Trip-Top-Putovanja-Japan-Kjoto-Hram
Japan

maj / sept / okt 2024. | 13 dana | 2290€  1990€