ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
times 800

Istočna obala SAD, od betonske džungle Njujorka do plaža vrelog Majamija

Spektakularni megalopolisi. Prirodni kontrasti i istorijski konteksti. Blistave tropske plaže, maglovite planine, močvare pune aligatora. Dobrodošlicu vam želi 3 hiljade kilometara duga,  Istočna obala SAD. Parče zemlje na kojem je Amerika postala Amerika. Kolevka džeza, kulture čitavog kontinenta. Bilo da ste po prvi put krenuli putem Sjedinjenih Američkih Država ili redovno idete “preko bare”, uvek će postojati izgovor da posetite njenu Istočnu obalu. Osetite sjaj Filadelfije, vrelinu Majamija i Key Westa. Prošetajte Central parkom, popijte koktel na Miami Beach-u. Popnite se na Kip Slobode i  provozajte Ocean Drive-om. Slikajte se pored Rokija Balboe. Doživite Njujork i postanite jedno sa centrom sveta!

Njujork, metamorfoza Velike jabuke, grad koji nikad ne spava

Čuvena Velika jabuka, dom stotinu kultura i jezika i još stotinu naziva za grad koji nikada ne spava i koji se ne može opisati, već samo doživeti. Na pitanje kada je najbolje vreme da doživite Njujork, odgovor je kratak i jasan,uvek! Jer u  nezvaničnom centru sveta i verovatno najpoznatijem mestu na planeti, uvek ćete imati šta da radite i čemu da se divite! On je blještav, multikulturalan, atraktivan, turistički spektakularan! Ovde se rađaju, žive i ostvaruju snovi! Džungla od betona sa 19 miliona stanovnika i “zelenim srcem” većim od Monaka, dom je jedne posebne stvarnosti o kojoj su pevane najpoznatije pesme i snimani najbolji filmovi. Nastao u 17. veku, na obali Atlantskog Okeana, na ušću reke Hadson, grad Njujork prostire se na tri ostrva, od kojih je najvažnije, čuveni Menhetn, kupljen od Indijanaca za samo 23 dolara.

Prošetajte Petom Avenijom, neka vas ponesu svetla Tajms Skvera, postanite jedno sa nijansama planete u malom. Popnite se na čuveni  Kip Slobode, a za vrhunsku zabavu, uživajte u magiji Brodveja. Odmorite u hladu Central parka, zelenog srca, površine veće od Monaka. Podelite dragoceni selfi sa Empajer Stejt Bildinga ili Bruklinškog mosta. Uživajte u bogatoj i raznovrsnoj gastro sceni jer ovde ljudi iz čitavog sveta nisu donosili samo snove i nadanja, već i recepte, zato i ne čudi što baš Velika Jabuka postavlja standarde kulturne i  gastronomske ponude, urbanog centra sveta!

Filadelfija, grad bratske ljubavi i američke demokratije

Filadelfija ili iz bratske ljubavi Fili, grad prožet američkom istorijom i kulturnim žarom, gde još uvek odzvanja Zvono slobode. Posetite Dvoranu nezavisnosti, gde su potpisani Ustav SAD i Deklaracija nezavisnosti, obiđite Muzej Roden i jednu od najvećih kolekcija slavnog vajara Ogista Rodena van Pariza, i nikako ne propustite da bar na kratko budete Roki i popnete se uz legendarne Rokijeve stepenice i slikate sa statuom čuvenog boksera sa filmskog platna, Rokija Balboe. Za kraj, nemojte napustiti Filadelfiju a da ne probate još čuveniji Philly Cheese Steak, tradicionalni filadelfijski sendvič sa odreskom i topljenim sirom.

Kosmopolitski Majami, putničko savršenstvo

Pravo opuštanje ostavljamo za Majami beach, putničko savršenstvo i jednu od najpopularnijih destinacija na svetu, gde nas tokom cele godine čekaju vedro nebo, blistavi okean, palme, bikiniji i izvajana tela. Najpoznatije tropsko igralište, sinonim je za šoping, ekscentričnost i kosmopolitski život. Glamurozni South Beach mami prodavnicama, restoranima, Art deko arhitekturom i Ocean Drive-om gde je noćni život vreliji čak i od sunca Majamija! Little Havana donosi dašak Kube vrelim ritmovima, razdraganim ljudima, mirisom kubanskih cigara i sjajnom hranom. Jedinstvena mešavina Kariba, Latinske Amerike i Evrope, moderne sofisticiranosti i primorske lenjosti, čini Majami neodoljivom destinacijom za sve one koji žele najbolje od leta i to u bilo koje doba godine!

Key West, na minut do Kariba

Na samom kraju tropskog raja Floride, gotovo “na minut do Kariba” smestio se Key West, najjužnija tačka kontinentalnog dela SAD. Jedinstvenoj kombinaciji istorije, prirodne lepote i boemskog duha nisu odolevali ni pirati, ni predsednici, a ni ekscentrični umetnici. Možete posetiti muzej Ernesta Hemingveja i svedočiti autentičnom dekoru nekadašnjeg doma slavnog pisca u kom su nastala neka od njegovih najpoznatijih dela. Da Key West živi i slavi umetnost, dokaz su brojne galerije, festivali ali i svaki zalazak sunca. Svakodnevno na Mallory Square-u okupljaju se i turisti i lokalci, ne bi li zajedno uživali u remek delu prirode, možda najlepšem zalasku sunca koji su ikada videli. Ne propustite ni vi!

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

Trip-Top-Trvel-Iran-Persija-Teheran-Golestan-Palata
Iran

02. oktobar 2024. | 12 dana | 2190€  1990€

kolumbija putovanje 4
Kolumbija - Nova godina

30. dec 2024. | 15 dana | 2890€  2590€