Trip-Top-Putovanja-Amerika-New-York (1)

Istočna obala SAD - 12 dana

Spektakularni megalopolisi. Prirodni kontrasti i istorijski konteksti. Blistave tropske plaže, maglovite planine, močvare pune aligatora. Dobrodošlicu vam želi 3 hiljade kilometara dugačka Istočna obala SAD. Obala gde je stvarana istorija, gde se kroji svetska politika. Parče zemlje na kojem je Amerika postala Amerika.

Kolevka džeza, kulture čitavog kontinenta. Dom Smitsonijena, Metropolitena, Art Instituta. Harvarda, Jejla, Prinstona, Kornela. Vol strita, Ujedinjenih nacija. Elvisovog San studija, Rokenrol kuće slavnih. Bilo da ste po prvi put krenuli putem Sjedinjenih Američkih Država ili redovno idete “preko bare”, uvek će postojati izgovor da posetite njenu Istočnu obalu.

Doživite Njujork, nezvanični centar sveta. Osetite sjaj Filadelfije, vrelinu Majamija i Key Westa. Prošetajte Central parkom, popijte koktel na Miami Beach-u. Obiđite Kip Slobode, Fairmount park, Ocean Drive. Slikajte se pored Rokija Balboe. 

Kažu da je Njujork uvek dobra ideja. Čuvena Velika jabuka. Grad stotinu kultura i jezika, koji nikada ne spava i koji se ne može opisati, već samo doživeti. Nezvanični centar sveta i verovatno najpoznatije mesto na planeti. Džungla od betona, u kojoj živi 19 miliona stanovnika, a koja govori čak 800 jezika. Grad o kojem su pevane pesme, snimani filmovi. Dom jedne posebne stvarnosti, u kojoj se iz dana u dan rađaju, žive i nestaju snovi. Nastao u 17. veku, na obali Atlantskog Okeana, na ušću reke Hadson, grad Njujork prostire se na tri ostrva, od kojih je najvažnije, čuveni Menhetn, kupljeno od Indijanaca za samo 23 dolara.

Prošetajte Petom Avenijom ili Tajms Skverom, stopite se sa nijansama planete u malom. Popnite se na Kip Slobode. Uživajte u magiji Brodveja, odmorite u hladu Central parka. Podelite dragoceni selfi sa Empajer Stejt Bildinga ili Bruklinskog mostaVelika Jabuka postavlja standarde kulturne, estetske i gastronomske ponude urbanog epicentra sveta.

Filadelfija – grad bogate istorije, gde možete posetiti Zvono slobode, Dvoranu nezavisnosti, gde su potpisani Ustav SAD i Deklaracija nezavisnosti, Muzej Roden, Frenklin Institut. Popeti se uz Rokijeve stepenice, slikati se sa statuom čuvenog filmskog junaka Rokija Balboe, ali i probati još čuveniji Philly Cheese Steak, tradicionalni filadelfijski sendvič sa odreskom i topljenim sirom.

Pravo opuštanje ostavljamo za Majami beach, putničko savršenstvo i jednu od najpopularnijih destinacija na svetu. Gde nas tokom čitave godine čekaju vedro nebo, blistavi okean, palme, bikiniji i izvajana tela. Grad koji je sinonim za šoping, glamur, ekscentričnost, kosmopolitski život. Istinska mešavina Kariba, Latinske Amerike i Evrope. Sa atrakcijama kao što su South Beach, Art deko distrikt, Little Havana.

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

sri lanka putovanje
Šri Lanka

20. novembar | 14 dana | 2090€  1890€

sri lanka putovanje
Šri Lanka

nov 2023. | 14/15 dana | 2090€  1890€