ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
Trip_Top_Putovanja-Dominikanska_republika-Plaza

Dominikanska republika

Mnogo je epiteta Dominikanska Republika ponosno nosila kroz istoriju. Od destinacije za sanjare, preko zemlje večitog leta, do zemlje velikog bogatstva i jednostavnih ljudi. Ipak, možda najpoznatiji opis ovog tropskog raja dao je čuveni Kristifor Kolumbo, u trenutku kada se iskrcavao sa broda na mestu njenog današnjeg glavnog grada, Santo Dominga. Dominikansku Republiku je nazvao “Najlepše mesto koje su ljudske oči videle”. Vodimo vas upravo na mesto takve “težine”. U još jednu sunčanu avanturu – pravac Dominikanska Republika.

Biser Kariba, Dominikana

Dominikanska Republika smatra se pravim pravcatim biserom Kariba. Zajedno sa državom Haiti, nalazi se na najvećem ostrvu regiona, pod nazivom Hispanjola, koje uz Portoriko, Kubu i Jamajku pripada Velikim Antilima.

Popularna “Dominikana” broji oko 9 miliona stanovnika i glavni jezik joj je španski, iako će vam prilikom posete pomoći i engleski, pa i francuski.

Jedan od razloga zašto je Dominikanska Republika popularna za turiste svakako je njena klima. Naime, ovde je uvek toplo i uvek je sezona. Najviše je turista koji beže od zimske hladnoće, te nije ni čudno zašto evropljani ili amerikanci tu nalaze utočište u peridu od decembra do aprila. Period od juna do septembra takođe ne manjka sa turistima, kada su i “zvanični” odmori. Našim državljanima za posetu ovoj tropskoj zemlji nije potrebna viza.

Šta sve možete raditi i videti na putovanju u Dominikansku Republiku

Kao i svako legitimno parče raja na planeti i Dominikanska Republika nudi sve što je potrebno za savršen i opuštajući odmor. Taj neizbežni beskraj peščanih plaža, kokosovih palmi, tirkiznog mora, podvodnog sveta, krstarenja, egzotičnih koktela, dobre muzike, plesa, nasmejanih ljudi, fantastične hrane, noćnog života, istorijskih znamenitosti i još mnogo toga. Reklo bi se, utisaka za ceo život.

Glavni grad Santo Domingo

Njen glavni grad je Santo Domingo, prvi grad u ovom delu sveta koji su podigli evropljani. Centar dominikanske kulture, gde se prošlost i budućnost iznova prepliću. Danas se tu nalaze spomenik i muzej u čast Kolumba, dok je njegov stari grad, pod nazivom Zona Colonial, pretvoren u pravi grad muzej. Vila Alkazar de Kolon, dom porodice Kolumbo s početka 16. veka, katedrala Santa Maria La Menor i neverovatna botanička bašta neke su od najvažnijih znamenitosti Santa Dominga. Pored njih, ovde vas čekaju luksuzni restorani, buvljaci i ulične pijace za bogato šoping iskustvo, ali i noćni život koji ostavlja bez daha.

Ostrvo Saona jedno je od iskustava koje takođe ne smete propustiti kada se odlučite da posetite Dominikansku Republiku. Njena lepota nije satkana od reči, već doživljaja. Ukratko, mesto iz snova.

Kod granice sa Haitijem, leži grad Monte Christi, sa svojom viktorijanskom arhitekturom i plažama Cayo Cabrita i El Morro. Nedaleko njega, nalazi se Luperon, gradić koji je zbog svoje kvalitetne luke poznat kao utočište bogataša koju u obilasku Kariba jahtama upadnu u olujno vreme.

Puerto Plata, najpoznatije letovalište Dominikane

Istočno od Luperona je Puerto Plata, najpoznatije letovalište u zemlji, istovremeno i najveći grad na severnoj obali Dominikane. Nekada glavna luka, danas ozbiljna turistička destinacija, koja vrvi od restorana, kafića, peščanih plaža, ali i nekih interesantnih znamenitosti, poput Muzeja ćilibara ili Planine Isabel de Torres, do koje se iz grada može stići gondolom.

Istočno od Puerto Plate, stići ćete do spektakularne Playa Grande, netaknute plaže sa vilama bogataša od kojih zastaje dah.

Dominikana je još toliko toga. Ona je i poluostrvo Samana, sa arhetipom Kariba – beskrajnim, pustim plažama i kokosovim palmama nagnutim nad tirkiznim morem, u kome plivaju grbavi kitovi. Ali i turistička mašinerija – Punta Cana ili Boca Chica, all-inclusive košnice, sa bezbroj hotela, bazena, kafića i klubova. Boca Chica nudi i kristalno čisto i plitko more, raj za sportove na void ili ispod površine mora.

Za kraj, za Dominikansku Republiku smo svi toliko puta čuli. Od prijatelja, poznanika i njihovih poznanika. I sve je istina! Pravo pravcato putovanje iz snova, koje ćete prepričavati do kraja života.

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

Trip_Top_Putovanja-Kineski_zid m
Japan - Južna Koreja - Kina

24. oktobar 2024. | 15 dana | 2890€  2590€

Sunset at Seoul City Skyline,South Korea.
Japan i Južna Koreja

29. maj 2024. | 14 dana | 2290€  2090€