Valensija i Madrid - avio

Valensija i Madrid za Novu godinu, 9 dana

Ako ste ljubitelj savremene umetničke scene, istorije, kulture i tradicije ili vam je potrebno malo kreativne inspiracije, želite da uživate u suncu, moru i umetnosti lakoće življenja, onda je ovo pravo NOVOGODIŠNJE PUTOVANJE ZA VAS! Razigrana, očaravajuća i šarmantna. Senzualna, topla i bučna. ŠPANIJA je taman. Taman za sve! Da se izgubite, da se pronađete, da se do daske zaljubite. Da se uz ukus sangrije uspavate, uz miris ćurosa probudite, uz šum talasa, najlepše novogodišnje želje zamislite.


Novu godinu dočekaćemo u gradu u koji je budućnost već stigla. U gradu koji je tako vešto objedinio tradicionalnu i futurističku arhitekturu, mnoštvo kulturno-istorijskih znamenitosti nauke i umetnosti, gradu koji već na sam pomen imena sluti na sunce, more i narandže. Dobrodošli u VALENSIJU. Dom prve paelje, najuže evropske zgrade, svetog grala i inovacija. Srdačnih ljudi, prijatnih tišina i otetih uzdaha. Na pitanje šta raditi u Valensiji, odgovor je jednostavan, opustite se. Oslušnite ritam grada. Živopisna I fotogenična, Valensija prosto vapi da joj se prepustite, nemilice I bez ustezanja. Najbolje što može da vam se desi je da se izgubite. Naročito u starom delu grada, prožetog brojnim ulicama u kojima možete častiti sebe tradicionalnom paeljom i nazdraviti životu uz čašu jedinstvene Akva de Valensije,  koja se samo ovde priprema i pije. Svakog trena budite spremni za nova čuda, nova sunca, nove želje i nove svetove, jedno je sigurno, odavde ćete poneti najlepše uspomene.


U srcu Pirinejskog poluostrva, sa glamurom Pariza, vrevom Rima i dostojanstvom Londona, ušuškao se MADRID, prestonica i pravi predstavnik malo drugačije Španije. Moderan a klasičan, zaslepljujuće lep i intrigantan, osvojiće vas jedinstvenim šarmom i opipljivom energijom. Šetajući doživećete svu monumentalnost madridskih trgova i primetiti kako se u savršenom skladu smenjuju raskošna moderna arhitektura I istorijske znamenitosti koje svedoče o impozantnom kulturnom nasleđu, davno prošlih vremena. Sa više od 80 muzeja svetske klase, Madrid je pravi raj za ljubitelje umetnosti ali i prefinjene tradicionalne kuhinje. Ovde se to ne odvaja, Madriđanima je hrana svojevrsna vrsta umetnosti, možda čak i religija. Ovde se zaljubljujete na prvi korak, prvi zalogaj, prvi takt i prvi osmeh.


Verovatno ste čuli da svi putevi vode u Rim, a da li znate da u Španiji svi putevi vode iz Madrida? Španska prestonica je retka zverka. Uspešna, bogata, lepa, kulturna, zabavna, prijateljski nastrojena i kao takva idealna za početak jedne nove, lepše godine. Fiesta i Siesta, Pikaso i Gernika, Retiro i  Prado, Tapasi, Ćurosi i ostale radosti, 300 sunčanih dana i bar još toliko razloga da nam se pridružite,  6 miliona turista godišnje, ne može pogrešiti zar ne?

VALENSIJA I MADRID


+ izleti Rekena i Toledo

DAN 1 - Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Let KL1906 u 12:30h za Amsterdam. Presedanje na let KL1501 za Valensiju. Po dolasku u Valensiju transfer privatnim prevozom do smeštaja. Noćenje.

DAN 2 - Doručak. Odlazak na fakultativni izlet u srednjovekovni grad Rekenu. Prelepi grad koji se nalazi na nekih 70km od Valensije predstavlja tipičan primer grada izgrađenog u špansko-arapskom stilu, čiji centar predstavlja srednjovekovni zamak. Uske pešačke ulice, prelepi trgovi, srednjovekovne crkve, osećaj prave španske atmosfere i mnošto lokalaca odlikuju ovo mesto. Po završetku obilaska ćemo svratiti do jedne od poznatih gradskih vinarija kako bi probali neke od poznatih lokalnih sorti, po kojima je ovaj deo Španije nadaleko poznat. Povratak u Valensiju u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.

DAN 3 - Doručak. Krećemo u pešački obilazak starog gradskog jezgra i obilazimo najpoznatije atrakcije: La Lonja de Seda - prelepu gotičku građevinu iz 15. veka, nekadašnji market svile. Zatim i gradsku katedralu iz 13. veka, koja je sagrađena na mestu nekadašnje džamije. Upoznaćemo se i sa crkvom Svetog Tome i Filipa iz 18. veka, Torres de Serranos - srednjovekovne kapije grada kao i gradskom pijacom na kojoj možete kupiti proizvode koji stižu iz cele Španije. Slobodno vreme u popodnevnim časovima. Uveče odlazimo na doček Nove godine na nekom od gradskih trgova ili lokalnih barova. Noćenje.  

DAN 4 - Doručak. Prvi dan Nove godine iskoristite da uživate u istraživanju ovog prelepog grada, njegovim trgovima i uličicama, poznatim jelima, mirisima i ukusima. U kasnim popodnevnim časovima moguć zajednički odlazak do La Ciutat de les Arts i les Ciences, popularnog grada umetnosti i nauke, jednog od najzanimljivijih lokaliteta Valenije koji se nalazi pored reke Turie, nedaleko od istorijskog gradskog jezgra. Prostor od 2 kilometra na koje se prostire ovo futuristčko zdanje, osmišljeno od strane arhitekata Santiaga Kalatrave i Feliksa Kandele, obiluje muzejima, izložbama, najvećim evropskim akvarijumom i predstavlja pravi doživljaj za ljubitelje umetnosti. Noćenje. 

DAN 5 - Doručak. Pakujemo se i napuštamo sobe. Slobodno vreme do polaska na brzi voz za Madrid. Nakon vožnje od nepuna dva sata, stižemo u prestonicu Španije. Nakon što stignemo, odlazimo da se smestimo u hotel, nakon čega krećemo u pešački obilazak Madrida. Plaza de Espana, kraljevska Palata, Katedrala Almudena, Plaza Mayor, Puerta del Sol, Sibeles trg, Gran Via. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 6 - Doručak. Nastavljamo obilazak glavnog grada Španije. Odlazimo metroom do Puerta de Alcala, jednog od najprepoznatljivjih spomenika Madrida, a zatim nastavljamo obilazak odlaskom do najlepšeg gradskog parka Retira, Kristalne palate i muzeja Prado. Slobodno vreme u popodnevnim časovima. Noćenje.

DAN 7 - Doručak. Fakultativni izlet do Toleda, gradića koji se nalazi na 70ak kilometara od Madrida, poznatog kao srce i duša Španije. Toledo je takođe poznat kao grad tri kulture – hrišćanske, jevrejske i islamske a ujedno je i grad jednog od najpoznatijih španskih slikara, El Greca, te ujedno i mesto nastanka njegovih najpoznatijih dela. Ovaj grad je ujedno i lavirint uskih uličica staroga grada, prepun suvenirnica i restorana, te verskih objekata. Povratak u Madrid u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 8 - Doručak. Slobodno vreme za uživanje u glavnom gradu Španije. Isprobajte razne španske specijalitete, posetite neke od mnogobrojnih muzeja ili stadiona, uživajte u šopingu ili se samo prepustite atmosferi ovog sjajnog grada. Noćenje.

DAN 9 - Doručak. Pakujemo se i napuštamo sobe. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Let KL1704 za Amsterdam u 16:50h. Presedanje na let KL1899 za Beograd. Dolazak u Beograd.

Preuzmite plan i program putovanja

Cena: 
1099 EUR po osobi

Cena sa popustom: 
890 EUR po osobi

Polazak: 
29. decembar 2021.

Trajanje: 
9 dana 

Kako biste saznali kako možete da ostvarite pravo na cenu sa popustom, pozovite nas na 011/3615-411, 3220-836 ili 065/204-14-30 svakog radnog dana od 10h do 17h ili pošaljite email na office@triptop.rs

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U cenu je UKLJUČENO:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd-Valensija sa presedanjem,
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Madrid-Beograd sa presedanjem,
 • Prtljag težine 23kg za sve letove,
 • 4 noćenja u hotelu B&B HOTEL VALENCIA AEROPUERTO ** ili sličnom u Valensiji u 1/2 sobama (francuski ležaj ili singlsa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • Prevoz vozom na relaciji Valensija-Madrid,
 • 4 noćenja u hotelu ILUNION ALCALA NORTE **** ili sličnom u Madridu u 1/2 sobama (francuski ležaj ili singlsa sopstvenim kupatilom i WC uključenim doručkom
 • Transferi prema programu putovanja
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:

 • Fakultativni izleti
 • Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za COVID-19
 • Individualni troškovi putnika

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Obilazak grada Rekena sa svim uključenim ulaznicama, degustacijom vina u pratnji lokalnog vodiča – 60 EUR

2. Obilazak grada Toledo sa svim uključenim ulaznicama u pratnji lokalnog vodiča – 70 EUR

 *Prijavljivanje za izlete se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje izleta obavlja do roka za isplatu aranžmana.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VAŽNO:
 •  Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

COVID - 19 USLOVI PUTOVANJA:

 • Za ulazak u Kraljevinu Španiju nosiocima putnih isprava Republike Srbije, neophodna je potvrda o potpunoj vakcinaciji izdata od strane nadležnih organa, s tim da je druga doza dobijena najmanje 14 dana pre dolaska u Španiju (DIGITALNI ZELENI SERTIFIKAT)
 • U Kraljevini Španiji prihvataju se sledeće vakcine koje su na raspolaganju u Republici Srbiji: Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PRIJAVLJIVANJE ZA ARANŽMAN

- Prijavljivanje se vrši u prostorijama Trip Top Putovanja u Beogradu u ulici Dalmatinska br. 72 (ulaz iz Vladetine ulice) od ponedeljka do petka od 9:00h do 17:00h.

- Za putnike koji nisu iz Beograda prijavljivanje je moguće telefonski na brojeve 011/3615-411, 011/3220-836, 065/2041-430 i putem e-maila office@triptop.rs.

- Za rezervaciju je obavezno dostaviti i kopiju važećeg pasoša. Napomena: Pasoš mora važiti 6 meseci od datuma povratka sa putovanja.

 - Za konačnu potvrdu prijave potrebno je izvršiti uplatu aranžmana (min. avans) i to u roku od max. 5 dana od trenutka kada ste dobili predračun ili instrukcije za uplatu putem e-mail-a. Prekoračenje navedenog roka od strane klijenta može rezultirati overbooking-om i ne možemo garantovati mesto u okviru aranžmana, te za takve slučajeve agencija ne snosi odgovornost, niti zakasnela uplata može  biti garant mesta u okviru aranžmana. Nakon provere izvršene uplate, pismenu potvrdu o izvršenoj rezervaciji (ugovor o putovanju) ćemo Vam poslati na Vašu e-mail adresu. Ugovor koji ste dobili na e-mail treba da odštampate, potpišete i skeniran primerak vratite na naš mail, čime je vaša prijava potvrdjena i validna.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

USLOVI PLAĆANJA ZA DALEKE DESTINACIJE

1. Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.

2. Po formiranju grupe, putnici će biti obavešteni kada treba da dostave i novac za kupovinu avio karte (otprilike 2 do 3 meseca pred putovanje). Cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji.

3. Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu, osim ako nije drugačije naznačeno.

4. Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 45 dana pred početak putovanja.

Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 

NAČIN PLAĆANJA

PLAĆANJE SA TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

1. GOTOVINOM

Uplatom direktno u prostorijama agencije Trip Top Putovanja doo u ulici Dalmatinska br. 72 (ulaz iz Vladetine ulice)

2. UPLATOM DIREKTNO NA RAČUN AGENCIJE

Uplatnica mora biti popunjena na sledeći način:

- Uplatilac: Ime i prezime putnika sa adresom stanovanja

- Svrha uplate: navesti destinaciju i termin putovanja

- Primalac: Trip Top Putovanja doo

- Broj računa: 205-265872-06

- Iznos: upisati iznos prema instrukciji za uplatu u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

3. ČEKOVIMA

Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.

4. PLATNIM KARTICAMA

VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

5. KREDITNA KARTICA KOMERCIJALNE BANKE

Avans 20%, a ostatak  do 12 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, MasterCard i Dina) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Trip Top Putovanja

6. KREDITNA KARTICA BANKE INTESA

Avans 20%, a ostatak  do 12 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Intesa banke (Visa, MasterCard) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Trip Top Putovanja

 

PLAĆANJE VAN TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

1. UPLATOM DIREKTNO NA DEVIZNI RAČUN AGENCIJE

Neophodno je da nam pošaljete zahtev na e-mail kako bismo vam poslali devizne instrukcije za plaćanje.

OPŠTE NAPOMENE

- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, čiji su sastavni deo napomene, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

- Za sve informacije date usmenim ili telefonskim  putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.

- Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.

- Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.

- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u državu u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu pre polaska na putovanje u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili kradje pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.

- Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.

- Potpisnik ugovora o putovanju je dužan da pismenim putem (putem maila) obavesti organizatora putovanja ukoliko dodje do promene putne isprave bilo kog putnika sa ugovora o putovanju. U suprotnom, smatraće se da je putna isprava koju agencija ima u svojoj evidenciji važeća i agencija neće snositi odgovornost izdavanja aviokarte ili vize sa pogrešnim podacima.

- Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredvidjenih okolnosti.

- Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.

- Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.

- Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.

- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti kao što su: vremenske prilike, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata, gužve izazvane društvenim, političkim, verskim i drugim skupovima.

- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje.

- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.

- Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom…

- Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

- Putnik je dužan da poštuje satnice određene od strane predstavnika agencije na putovanju. Ukoliko putnik ne poštuje satnicu i ne pojavi se na dogovorenom mestu polaska u dogovoreno vreme polaska,  predstavnik agencije će smatrati da je putnik svojevoljno odlučio da ostane na destinaciji, što mu daje za pravo da isključi putnika sa putovanja i nastavi sa realizacijom programa, ne snoseći nikakvu odgovornost za taj potez.

- U slučaju nedoličnog ponašanja putnika,  ometanja vodiča ili vozača u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.

NAPOMENE VEZANE ZA PREVOZ

- Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli bez prava na žalbu.

- Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.

- Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.

- Sva mesta u autobusu se popunjavaju uključujući i poslednja sedišta u zadnjem delu autobusa.

- Toaleti u turističkim autobusima nisu u upotrebi.

- U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje cigara, cigareta, elektronskih cigareta, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.

- Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila I sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.

- Napominjemo da je u pitanju grupno putovanje. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.

- Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.

- Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.

- Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.

- Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.

NAPOMENE VEZANE ZA SMEŠTAJ

- Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti koji se nalaze u širem centru grada, smešteni su u blizini autobuske stanice ili metroa.

- Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 15 dana pred početak putovanja za daleke destinacije i 7 dana za ostale destinacije.

- Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika.

- Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni), double (veliki francuski ležaj), krevet na sprat ili spratni ležaj, kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.

- Samo putnicima koji su doplatili 1/2 sobu u slučajevima gde je to omogućeno agencija garantuje da neće ni u kom slučaju biti spojeni sa drugim putnicima iz grupe.

- Putnici koji putuju sami će biti spojeni sa nekim drugim putnikom iz grupe, ne plaćaju nikakvu doplatu i prihvataju da se spoje sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

- Ako je u programu putovanja naveden smeštaj koji podrazumeva zajedničko kupatilo, za putnike koji doplate 1/2 sobu ne znači da će u istoj imati sopstveno kupatilo.

- Dimenzije francuskih ležajeva mogu da variraju od zemlje do zemlje.

- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.

- Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.

NAPOMENE VEZANE ZA FAKULTATIVNE IZLETE

- Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.

- Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

- Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Trip Top Putovanja doo nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.

- Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.

NAPOMENE VEZANE ZA VIZIRANJE

- Za ovo putovanje, nosiocima putnih isprava Republike Srbije vize nisu potrebne.

- Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemalja u koje putuju i kroz koje prolaze.

NAPOMENE VEZANE ZA COVID - 19

- Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja, što znači da, usled okolnosti koje su uzrokovane epidemijom ili pandemijom Covid - 19, ili iz drugih objektivnih razloga može doći do promena, na koje organizator putovanja ne može uticati, a koje se tiču raspoloživosti smeštajnih kapaciteta, načina usluživanja obroka, odsustva pojedinih sadržaja u hotelu, važećih pravila za pojedine vrste prevoza, pravila za prelazak granica, radnog vremena objekata i lokaliteta i sl. što molimo da imate u vidu. U slučaju navedenog, organizator putovanja zadržava pravo promene smeštajnog kapaciteta na licu mesta, u okviru uslova predviđenih Zakonom.

- Imajući u vidu specifičnost novonastale situacije usled pandemije Covid-19, obaveza je putnika da se precizno upozna sa zdravstvenim i svim drugim propisanim uslovima, koji su važeći u periodu realizacije putovanja, kako u RS tako i u tranzitnim i odredišnim destinacijama, te date uslove striktno poštuje, kao i da sledi propisana pravila ponašanja i uputstva nadležnih u svim segmentima putovanja.

- Organizator putovanja nema bilo kakvih ingerencija niti mogućnosti da predviđena pravila i uslove menja, niti da svoje putnike amnestira od eventualnih posledica kršenja obvezujućih normi.

- Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku i rukavice. S obzirom na novonastalu situaciju, procedure na graničnim prelazima kao i na mogućnost nastupanja nepredviđenih situacija, i u toku putovanja, organizator putovanja ne može garantovati predviđenu satnicu dolaska na destinaciju i povratka, te iz istih razloga zadržava pravo promene rute putovanja (granični prelaz ili pak zemlja tranzita) može biti promenjena, kao i pravo promene redosleda odvijanja pojedinih sadržaja iz programa putovanja. U zavisnosti od trenutne situacije i radi potpune i bezbedne realizacije programa, molimo da putnici imaju razumevanja i za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogućnosti da utiče.

zašto putovati baš sa nama

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što Vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.