Ohrid i Tirana

Ohrid i Tirana, 7 dana

Mogu li reči opisati miris i ukus leta? Svakako da ne, zato za vreme najlepšeg godišnjeg doba, odlazimo tamo gde je priroda bila najdarovitija, a ljudska ruka kroz istoriju začinila ovu lepotu i stvorila pravo remek-delo, Ohrid! Letu se radujemo upravo ovde, na najlepšem biseru Balkana. Put nas vodi i ka još uvek nedovoljno istraženoj zemlji, da među prvima upoznamo ovu mediteransku lepoticu. Albanija - zemlja kontrasta i slatkiša! Razbijamo sve predrasude i uživamo u putovanju na naš način!

U dolini planine Dajti, smestila se evropska prestonica, o kojoj tako malo znamo, a koja u sebi skriva veliki turistički potencijal - Tirana. Kao kombinacija istorije i života, sivila i boja, Istoka i Mediterana, predstavlja mesto na kom se nesmetano susreću bogata tradicija i savremena kultura. Srce Tirane svakako je Skenderbegov trg. Megalomanski prostor okružen impozantnim građevinama. Krase ga Skenderbegov konjarnik, zgrada opere, Ethembegova džamija, Nacionalni istorijski muzej, kao glavne turističke atrakcije, prestonice zemlje orlova.

Široki bulevari i zelene aleje daju mu šarm pravog velegrada, ali arhitektura nije definitivno ono što će vas oduševiti prilikom posete Tirani, već izuzetno gostoljubivi domaćini, super hrana i neverovatno živa atmosfera kojom odiše. Dinamična, umetnička, svoja. Posebno zabavna kada zađete u unutrašnjost gde počinje pravi život. Nekada zatvorena četvrt, danas takozvani Blok, mesto gde se okupljaju mladi, vrvi od sjajnih kafića, restorana i barova i daje ovom gradu pravu kosmopolitsku notu.

Drač - jedan od najstarijih gradova Albanije i Evrope uopšte, zbog svog strateškog položaja bio je od velikog značaja u istoriji ove zemlje. Danas kao najveća luka Albanije, smeštena na obali Jadranskog mora, predstavlja najpoznatiji turistički centar i nezaobilaznu tačku turista širom sveta. Brojni su ostaci koji svedoče o njegovoj burnoj istoriji. Rimski amfiteatar, Fatihova džamija, rimsko kupatilo koje je i dalje u funkciji.

Međutim njegovu sadašnjost karakteriše živopisna arhitektura, duge bele peščane plaže i izuzetno čisto more. Ono što ga čini posebno atraktivnim jeste gastronomska ponuda tradicionalnih i morskih specijaliteta i gostoprimstvo lokalnog stanovništva. Sjajan provod na biseru Jadrana je nešto što nikako ne bi trebalo propustiti.

Ohrid - Nekada omiljeno mesto sastajanja Jugoslovena, a danas prava mala bajka u kojoj se oseća miris prošlih dana. Šetajući uskim ulicama grada, ne možete, a da ne pomislite na neka lepša vremena, bolje ljude i bezbrižnost. Plavetnilo ovog najstarijeg prirodnog jezera na Balkanu i planine prekrivene snegom koje ga grle, daju savršenu sliku uvek nepogrešivo maštovite prirode.

Ćirilo i Metodije, Sveti Kliment Ohridski, crkva Svetog Jovana... Sve gleda ka vodenom prostranstvu Ohrida i sve se nekako savršeno uklopilo. Ohridski biseri, crkva Svetog Nauma i Klimenta, Biljanini izvori. Mnogo je toga što čini ovo mesto jedinstvenim. Ohrid čuva svoje pismo, istoriju, kulturu i jezik, a narod... Narod je uvek veseo, slobodoljubiv i željan druženja. Sve je bilo i više nego dovoljno da velikog Stevana Hristića ovaj ambijent inspiriše na čuvenu Ohridsku legendu.
Beli labudovi kao ponosni stanovnici jezera, šepure se i poziraju radoznalim turistima, kaldrmom se čuju koraci znatiželjnih cipela putnika, u daljini odzvanjaju zvona na najlepšim Ohridskim bogomoljama, тивко си песна пееше: Билјана платно белеше.

Na obalama reke Vardar, okružen planinama smestio se Skupoi, Skopia, Skopion, Skopionolis ili jednostavno Skoplje. Možete ga zvati kako hoćete, jedno je sigurno, na prestonicu Severne Makedonije ravnodušni nećete ostati! Kombinacija arhitektonskih čudesa i brojnih čuvara bogate istorije ove zemlje, miks različitih kultura i naroda, čuveni južnjački duh neposrednih i srdačnih Makedonaca, probudiće u vama bujicu uskomešanih osećanja. Možda će vas šokirati, možda oduševeti, ali ćete se sigurno fantastično provesti! Prestonici sa ukusom vina, neretko su davali epitete carske i slavne, a mi ćemo samo dodati, nezaobilazne kada su dobra hrana i odličan provod u pitanju.

TIRANA - OHRID - SKOPLJE


+ izleti Putem Skenderbega, Drač, Biljanini izvori, Sveti Naum i plaža Ljubanište, Muzej Zaliv kostiju i plaža Gradište

 

DAN 1 - Sastanak putnika u Beogradu, u Skerlićevoj ulici, iza Narodne biblioteke oko ponoći. Polazak za Tiranu. Noćna vožnja kroz Srbiju i Albaniju. Po dolasku u prestonicu Albanije krećemo u obilazak grada: Trg Majke Terezije, Politehnički univerzitet, Predsednička palata. Prošetaćemo do Tiranske piramide, obići čuveni bunker i pravoslavnu crkvu Vaskrsenja Hristovog. Turu završavamo na Trgu Skenderbega, gde se nalazi i najveći spomenik na svetu posvećen Skenderbegu. Uživamo u pogledu na Sahat kulu, Etem begovu džamiju i prepoznatljivi mozaik na Narodnom muzeju. Nakon obilaska odlazimo da se smestimo u hotel. Slobodno vreme za uživanje u gradu. Preporučujemo da posetite novi bazar i Veliki tiranski park, koji se prostire na 230 hektara, smešten na obali veštačkog jezera sa predivnom botaničkom baštom. Noćenje.

DAN 2 - Nakon doručka, krećemo na fakultativni izlet Putem Skenderbega. Na oko 30 kilometara od Tirane, nalazi se Kroja, grad od izuzetne istorijske važnosti za zemlju i najpoznatije utvrđenje Skenderbega. Po dolasku u Kroju, krećemo u šetnju starom čaršijom od kaldrme, koja datira još iz 17. veka, sa mnoštvom suvenirnica i zanatskih radnjica. Dolazimo do tvrđave Kroja odakle se pruža pogled na čitav grad i okolinu, a unutar čijih zidina se nalazi Skenderbegov muzej. Slobodno vreme za posetu muzeju gde se istorija prepliće sa umetničkim delima - freske, skulpture, vitraži i vredni predmeti. Put nas dalje vodi do Skadra, četvrtog po veličini grada u Albaniji, koji se nalazi na severozapadu zemlje, nedaleko od granice sa Crnom Gorom. Odmah po dolasku, odlazimo do čuvene tvrđave Rozafa, odakle se pruža nestvaran pogled na ušće reke Bojane u Skadarsko jezero. Pravimo fotografije, dok slušamo legendu o nevesti Rozafi, koja je poslužila kao osnova srpskoj narodnoj pesmi "Zidanje Skadra na Bojani". Šetamo starim gradom i pravimo pauzu za ručak gde preporučujemo tradicionalne specijalitete, kao i lokalno pivo Korca ili albansku rakiju. Izlet nastavljamo do Lješa, gradića na obali Jadranskog mora. Posetićemo memorijalo mesto Đurađa Kastriota Skenderbega i čuti razne priče o nacionalnom heroju Albanije. Povratak u Tiranu. Noćenje.

DAN 3 - Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo sobe. Odlazimo na fakultativni izlet u Drač, najveći i najznačajini lučki grad Albanije. Po dolasku krećemo u šetnju gradom na obali Jadranskog mora. Obilazak započinjemo od Venecijanske kule iz 14. veka, nastavljamo uz zidine nekadašnjeg vizantijskog grada i prolazimo pored najstarije džamije u Draču - Fatihove džamije. Penjemo se do vrha najvećeg rimskog amfiteatra na Balkanu. Obilazak završavamo na trgu, kod Gradske kuće i Velike džamije. Za kraj obilaska, pravimo uspomenu kroz grupnu fotografiju između palmi i fontana. Slobodno vreme za kupanje, šetnju starim delom grada ili uz obalu. Predlažemo da za ručak probate morske specijalitete. Povratak u Tiranu i polazak za Ohrid. Odmah po dolasku u Ohrid odlazimo da se smestimo u hotel. Noćenje.

DAN 4 - Nakon doručka krećemo u šetnju Starom čaršijom. Upoznajemo se sa dugom istorijom grada na obali Ohridskog jezera. Nastavljamo razgledanje i obilazimo: crkve Sv. Sofija, Sv. Bogorodica Perivlepta iz 13. veka, Ohridski amfiteatar, arheološko nalazište Plaošnik, crkvu Sv. Klimenta. Dolazimo do najprepoznatljivijeg mesta u Ohridu - crkve Sv. Jovan Kaneo. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i ručak. Preporučujemo da probate tradicionalne specijalitete, piće Žoltu i obavezno baklave. Slobodno vreme za kupanje. Noćenje.

DAN 5 - Doručak. Krećemo na fakultativni izlet Biljanini izvori, Sveti Naum i plaža Ljubanište. Na izlasku iz Ohrida, stajemo do Biljaninih izvora, gde ćemo se diviti legendama o Vili Jezerki i Biljaninim suzama. Pazarićemo najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima. Tokom vožnje do Svetog Nauma, uživaćemo u pogledu na netaknutu prirodu Nacionalnog parka Galičica. Posmatraćemo ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero. Osluškivaćemo otkucaje srca iz kovčega Svetog Nauma. Napravićemo pauzu za kafu ili ručak u restoranu u neposrednoj blizini manastira Sv. Naum. Preporučujemo da se provozate čamcima po Crnom Drimu, od izvora do ulivanja u Ohridsko jezero. Nastavljamo izlet i odlazimo do plaže Ljubanište. Slobodno vreme za kupanje do povratka u Ohrid. Noćenje.

DAN 6 - Nakon doručka, odlazimo na fakultativni izlet Muzej Zaliv kostiju i plaža Gradište. Na svega 13 kilometara od Ohrida, nalazi se nesvakidašnji muzej na vodi, koji predstavlja izuzetan arheološki kompleks sa 24 sojenice. Kuće od blata i slame, kao i drugi izloženi eksponati, prikazuju način života originalnih žitelja ovog naselja, smatra se od 1200. do 700. godine p.n.e. Rekonstrukcija praistorisjke naseobine, izvedena je na osnovu arheološkog nalazišta na dnu Ohridskog jezera. Nakon posete muzeju, odlazimo do jedne od najvećih i najpoznatijih plaža u Ohridu - Gradište. Ostatak dana ostavljamo za kupanje, sunčanje i uživanje. Povratak u smeštaj. Noćenje.

DAN 7 - Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo sobe. Krećemo za Skoplje. Po dolasku u prestonicu Severne Makedonije započinjemo razgledanje grada i obilazimo: Sobranje, kuća Majke Tereze, Trijumfalna kapija, trg Makedonija sa statuom konjanika Aleksandra Makedonskog. Preko starog Kamenog mosta na Vardaru, krećemo ka Staroj čaršiji, a usput se divimo prelepim zdanjima kao što su Arheološki muzej, zgrada Nacionalne Opere i Baleta i Nacionalna Filharmonija. Obilazimo i crkvu Sveti Spas i Sultan - Muratovu džamiju. Slobodno vreme u Staroj čaršiji za ručak, šoping i individualne aktivnosti do polaska za Beograd. Polazak za Beograd. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima.

Preuzmite plan i program putovanja

Cena: 
209 EUR po osobi

Cena sa popustom: 
179 EUR po osobi

Polasci:
07. avgust 2021.
05. septembar 2021.

Trajanje: 
7 dana 

Kako biste saznali kako možete da ostvarite pravo na cenu sa popustom, pozovite nas na 011/3615-411, 3220-836 ili 065/204-14-30 svakog radnog dana od 10h do 19h ili pošaljite email na office@triptop.rs

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U cenu je UKLJUČENO:

 • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • 2 noćenja u hotelu VILA E ARTE *** ili sličnom u Tirani 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • 4 noćenja u hotelu CITY INN *** ili sličnom u Ohridu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

 U cenu NIJE UKLJUČENO:

 • Fakultativni izleti
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za Covid - 19
 • Individualni troškovi putnika

* Međunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za Covid - 19 iznosi oko 1400 RSD za celo putovanje.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Putem Skenderbega (Kroja, Skadar i Lješ) sa uključenim ulaznicama za Muzej Skenderbega u Kroji i Rozafa tvrđavu u Skadru  - 30 EUR 

2. Odlazak u Drač - 20 EUR

3. Odlazak na Biljanine izvore, u Sveti Naum i na plažu Ljubanište - 20 EUR

4. Odlazak u Muzej Zaliv kostiju sa uključenom ulaznicom i na plažu Gradište - 10 EUR 

* Plaćanje izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VAŽNO:

 • Za ovo putovanje nisu potrebne potvrde o vakcinaciji, negativni PCR testovi i nema karantina.
 • Za prelazak administativnih linija sa Kosovom i Metohijom neophodna je lična karta za punoletne osobe.
 • Za prelazak administativnih linija sa Kosovom i Metohijom neophodan je izvod iz matične knjige rođenih sa fotografijom za maloletna lica.
 • Ukoliko uplaćujete međunarodno putno osiguranje, neophodno je da ponesete pasoš ukoliko na putovanju aktivirate polisu osiguranja.
 • Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
 • Ukoliko ostane slobodnih mesta u autobusu, postoji mogućnost doplate za korišćenje duplog sedišta za sve vreme trajanja putovanja. Doplata iznosi 50 EUR. Broj ovih mesta je ograničen!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PRIJAVLJIVANJE ZA ARANŽMAN

- Prijavljivanje se vrši u prostorijama Trip Top Putovanja u Beogradu u ulici Dalmatinska br. 72 (ulaz iz Vladetine ulice) od ponedeljka do petka od 9:00h do 17:00h.

- Za putnike koji nisu iz Beograda prijavljivanje je moguće telefonski na brojeve 011/3615-411, 011/3220-836, 065/2041-430 i putem e-maila office@triptop.rs.

- Za rezervaciju je obavezno dostaviti i kopiju važećeg pasoša. Napomena: Pasoš mora važiti 6 meseci od datuma povratka sa putovanja.

 - Za konačnu potvrdu prijave potrebno je izvršiti uplatu aranžmana (min. avans) i to u roku od max. 5 dana od trenutka kada ste dobili predračun ili instrukcije za uplatu putem e-mail-a. Prekoračenje navedenog roka od strane klijenta može rezultirati overbooking-om i ne možemo garantovati mesto u okviru aranžmana, te za takve slučajeve agencija ne snosi odgovornost, niti zakasnela uplata može  biti garant mesta u okviru aranžmana. Nakon provere izvršene uplate, pismenu potvrdu o izvršenoj rezervaciji (ugovor o putovanju) ćemo Vam poslati na Vašu e-mail adresu. Ugovor koji ste dobili na e-mail treba da odštampate, potpišete i skeniran primerak vratite na naš mail, čime je vaša prijava potvrdjena i validna.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 USLOVI PLAĆANJA ZA EVROPSKA PUTOVANJA

1. Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.

2. Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.

Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 

NAČIN PLAĆANJA

PLAĆANJE SA TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

1. GOTOVINOM

  Uplatom direktno u prostorijama agencije Trip Top Putovanja doo u ulici Dalmatinska br. 72 (ulaz iz Vladetine ulice)

2. UPLATOM DIREKTNO NA RAČUN AGENCIJE

Uplatnica mora biti popunjena na sledeći način:

Uplatilac: Ime i prezime putnika sa adresom stanovanja

Svrha uplate: navesti destinaciju i termin putovanja

Primalac: Trip Top Putovanja doo

Broj računa: 205-265872-06

Iznos: upisati iznos prema instrukciji za uplatu u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

3. ČEKOVIMA

Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.

4. PLATNIM KARTICAMA

VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

5. KREDITNA KARTICA KOMERCIJALNE BANKE

Avans 20%, a ostatak  do 12 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Komercijalne banke (Visa, MasterCard i Dina) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Trip Top Putovanja

6. KREDITNA KARTICA BANKE INTESA

Avans 20%, a ostatak  do 12 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Intesa banke (Visa, MasterCard) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji Trip Top Putovanja

 

PLAĆANJE VAN TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

1. UPLATOM DIREKTNO NA DEVIZNI RAČUN AGENCIJE

Neophodno je da nam pošaljete zahtev na e-mail kako bismo vam poslali devizne instrukcije za plaćanje.

OPŠTE NAPOMENE

- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, čiji su sastavni deo napomene, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

- Za sve informacije date usmenim ili telefonskim  putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.

- Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.

- Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.

- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u državu u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu pre polaska na putovanje u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili kradje pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.

- Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.

- Potpisnik ugovora o putovanju je dužan da pismenim putem (putem maila) obavesti organizatora putovanja ukoliko dodje do promene putne isprave bilo kog putnika sa ugovora o putovanju. U suprotnom, smatraće se da je putna isprava koju agencija ima u svojoj evidenciji važeća i agencija neće snositi odgovornost izdavanja aviokarte ili vize sa pogrešnim podacima.

- Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredvidjenih okolnosti.

- Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.

- Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.

- Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.

- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti kao što su: vremenske prilike, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata, gužve izazvane društvenim, političkim, verskim i drugim skupovima.

- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje.

- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.

- Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom…

- Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

- Putnik je dužan da poštuje satnice određene od strane predstavnika agencije na putovanju. Ukoliko putnik ne poštuje satnicu i ne pojavi se na dogovorenom mestu polaska u dogovoreno vreme polaska,  predstavnik agencije će smatrati da je putnik svojevoljno odlučio da ostane na destinaciji, što mu daje za pravo da isključi putnika sa putovanja i nastavi sa realizacijom programa, ne snoseći nikakvu odgovornost za taj potez.

- U slučaju nedoličnog ponašanja putnika,  ometanja vodiča ili vozača u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.

NAPOMENE VEZANE ZA PREVOZ

- Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli bez prava na žalbu.

- Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.

- Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.

- Sva mesta u autobusu se popunjavaju uključujući i poslednja sedišta u zadnjem delu autobusa.

- Toaleti u turističkim autobusima nisu u upotrebi.

- U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje cigara, cigareta, elektronskih cigareta, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.

- Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila I sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.

- Napominjemo da je u pitanju grupno putovanje. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.

- Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.

- Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.

- Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.

- Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.

NAPOMENE VEZANE ZA SMEŠTAJ

- Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti koji se nalaze u širem centru grada, smešteni su u blizini autobuske stanice ili metroa.

- Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 15 dana pred početak putovanja za daleke destinacije i 7 dana za ostale destinacije.

- Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika.

- Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni), double (veliki francuski ležaj), krevet na sprat ili spratni ležaj, kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.

- Samo putnicima koji su doplatili 1/2 sobu u slučajevima gde je to omogućeno agencija garantuje da neće ni u kom slučaju biti spojeni sa drugim putnicima iz grupe.

- Putnici koji putuju sami će biti spojeni sa nekim drugim putnikom iz grupe, ne plaćaju nikakvu doplatu i prihvataju da se spoje sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

- Ako je u programu putovanja naveden smeštaj koji podrazumeva zajedničko kupatilo, za putnike koji doplate 1/2 sobu ne znači da će u istoj imati sopstveno kupatilo.

- Dimenzije francuskih ležajeva mogu da variraju od zemlje do zemlje.

- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.

- Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.

NAPOMENE VEZANE ZA FAKULTATIVNE IZLETE

- Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.

- Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

- Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Trip Top Putovanja doo nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.

- Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.

NAPOMENE VEZANE ZA VIZIRANJE

- Za ovo putovanje, nosiocima putnih isprava Republike Srbije vize nisu potrebne.

- Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemalja u koje putuju i kroz koje prolaze.

NAPOMENE VEZANE ZA COVID - 19

- Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja, što znači da, usled okolnosti koje su uzrokovane epidemijom ili pandemijom Covid -19, ili iz drugih objektivnih razloga može doći do promena, na koje organizator putovanja ne može uticati, a koje se tiču raspoloživosti smeštajnih kapaciteta, načina usluživanja obroka, odsustva pojedinih sadržaja u hotelu, važećih pravila za pojedine vrste prevoza, pravila za prelazak granica, radnog vremena objekata i lokaliteta i sl. što molimo da imate u vidu. U slučaju navedenog, organizator putovanja zadržava pravo promene smeštajnog kapaciteta na licu mesta, u okviru uslova predviđenih Zakonom.

- Imajući u vidu specifičnost novonastale situacije usled pandemije Covid-19, obaveza je putnika da se precizno upozna sa zdravstvenim i svim drugim propisanim uslovima, koji su važeći u periodu realizacije putovanja, kako u RS tako i u tranzitnim i odredišnim destinacijama, te date uslove striktno poštuje, kao i da sledi propisana pravila ponašanja i uputstva nadležnih u svim segmentima putovanja.

- Organizator putovanja nema bilo kakvih ingerencija niti mogućnosti da predviđena pravila i uslove menja, niti da svoje putnike amnestira od eventualnih posledica kršenja obvezujućih normi.

- Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku i rukavice. S obzirom na novonastalu situaciju, procedure na graničnim prelazima kao i na mogućnost nastupanja nepredviđenih situacija, i u toku putovanja, organizator putovanja ne može garantovati predviđenu satnicu dolaska na destinaciju i povratka, te iz istih razloga zadržava pravo promene rute putovanja (granični prelaz ili pak zemlja tranzita) može biti promenjena, kao i pravo promene redosleda odvijanja pojedinih sadržaja iz programa putovanja. U zavisnosti od trenutne situacije i radi potpune i bezbedne realizacije programa, molimo da putnici imaju razumevanja i za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogućnosti da utiče.

zašto putovati baš sa nama

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što Vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.