ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top putovanja logo

Putovanja su sreća

Rumunija_-_Bukurest_-_Parlament

Moldavija - Ukrajina - Rumunija, 8 dana

Upustite se u neistražene delove istočne Evrope, probajte vina iz najveće svetske vinarije, uživajte u zemljama sa nestvarno lepom prirodom, saznajte o lepoj i ružnoj strani istorije ovog dela sveta koji je uvek bio na udaru podela istoka i zapada starog kontinenta. 

Moldavija_-_Kisinjev_-_Festival_vina-1-1

Moldavija – zemlja neverovatnih pejzaža, mesto gde se nalazi najveća evropska vinarija i najboljih vina na starom kontinentu. Zemlja ne toliko bogatih koliko dobrih i plemenitih ljudi. Sredina toliko prošarana istorijom borbe između istoka i zapada kao ni jedna druga. Bivša sovjestka republika, istorijski vezana za obe strane evropskog kontinenta ali i mesto gde se nalazi jedna od najmlađih samoproglašenih evropskih republika – Pridnjestrovska Moldavska Republika.

Prođimo zajedno kroz Rumuniju – jednu od najlepših zemalja na svetu kada su u pitanju pejzaži i prirodne lepote. Upoznaćemo se sa Jašijem, poznatim univerzitetskim gradom na krajnjem istoku Rumunije i obići mošti Svete Petke koje su na ovom mestu pohranjene u 18. veku.

Upoznaćemo se i sa prelepim Bukureštom, gradom velikih bulevara, mestu koje zovu i Pariz istoka Evrope, divnim ljudima koji u njemu žive i istorije prošarane srećom i tugom, u kojem reč gostoprimstvo dobija posebno značenje.

Jedna od najlepših zemalja istočne Evrope iako se poslednjih godina spominje samo po problemima koji su je zadesili, sigurno zaslužuje da je posetite. Posle Rusije, Ukrajina je druga najveća evropska država, zemlja poznata po prelepim ženama i srdačnim muškarcima ali i nekim od najlepših crkava i manastira na svetu.

Jedan od najjužnijih gradova ove države je Odesa. Mesto ušuškano u zalivu Crnog mora, jedno je najlepših u celoj Ukrajini gde se susreću ruska, ukrajinska i mediteranska kultura. Simbol grada sa kojih se pruža prelep pogled su čuvene Potemkinove stepenice koje su u neka druga vremena predstavljale kapiju grada za brodove koji su pristajali.

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

Španija – Portugalija – Maroko
Španija-Portugalija-Maroko

proleće 2023. | 17 dana | 759€  669€

London avio Nova godina
Nova godina u Londonu

decembar/januar | 6 dana | 929€  790€