Putovanje na Tajland

Tajland-Monkey_beach
Tajland

Zima 2023. | 14 dana | 2090€  1590€

Tajland-Budisticki-monasi
Tajland

15. dec 2023. | 13 dana | 1990€  1690€

Tajland-Bangkok-Grand-palace

Država osmeha – jedina teritorija u jugoistočnoj Aziji koja nikada nije bila zaista kolonizovana. Poznata kao zemlja orhideja, osmeha, raznolikosti, kontrasta. Zavidne istorijske i kulturne potkovanosti. Zemlja čija kuhinja intrigira sva čula, a posebnost arhitekture, jezika i običaja zadovoljava i najprobirljvije. Zemlja čije maglovite doline, rajske plaže i tirkizna površina mora redefinišu pojam egzotičnog.

Da li ste spremi da sa nama krenete u nezaboravnu avanturu po najlepšim delovima Tajlanda?

Bangkok – glavni grad Tajlanda, fascinantan i uzbudljiv, grad koji nikada ne spava. “Venecija Istoka” i epicenter Tajlanda, sa atrakcijama kao što su Kraljevska Palata, Zlatni Hram, Ležeći Buda, Lumpini park, Kačanburi plutajuća pijaca, čuvena tajlandska masaža i naravno – buran noćni život.

U Bangkoku je smeštena jedna od najvećih kineskih četvrti na svetu – Yaowarat. Baš na ovom mestu možete uživati u lokalnoj hrani koja se prodaje na ulici po jako povoljnim cenama.

Khao San Road je jedna od najpoznatijih ulica u Bangkoku. Preko dana izgleda kao sasvim obična ulica, dok uveče doživljava pravu transformaciju. Dodatnoj popularnosti ove ulice doprineo je i film ,,Plaža,,. Glavni glumac ovog filma, Leonardo di Kapri, upravo sa ovog mesta kreće u svoju avanturu Tajlandom.

Koh Phangan je rajsko ostrvo koje se nalazi u Tajlandskom zalivu, poznato po ,,full moon,, zabavama. Ostrvo takođe ima mirna mesta u kojima posetioci mogu uživati. Možete se opustiti u senci kokosovih oraha uz bele peščane plaže i upijati duh prirode. Ko Phangan je dugo bio omiljeno mesto prošlih kraljeva Tajlanda a mi vas pozivamo da sa nama otkrijete i zašto.

Ostrvo Samui – drugo najveće ostrvo na Tajlandu, poznato po prelepim plažama, vodopadima, spektakularnim vidikovcima i hramovima. Netaknuta džungla sa bujnom vegetacijom u centru, koralni grebeni i kokosove palme.

Smešten u blizini Velikog Bude na severu ostrva, Wat Plai Laem je živopisan i zanimljiv budistički hram. Dizajn hrama uključuje elemente kineske i tajlandske tradicije i delimično ga je dizajnirao istaknuti tajlandski umetnik Phumdonming. Njegova glavna statua poznata je na kineskom kao “Guanyin sa osamnaest ruku”. .

Tajni Budin vrt – sakriven je visoko u brdima unutrašnjosti Koh Samuija, sa veličanstvenim pogledom i neobičnom kolekcijom statua usred bujne kišne šume. Vrt je osmislio lokalni farmer, a na svom posedu podigao je veliki broj hramova. Atmosfera u bašti je magična, zbog tišine i svežine kojom mesto odiše, kao i zbog obližnjih vodopada i potoka.

Wat Phra Yai – Čuveni Hram Veliki Bude nalazi se na severnoj obali Koh Samuija. To je najpoznatija znamenitost ostrva i može se videti sa nekoliko kilometara udaljenosti.

Mumificirani monah (Wat Khunaramu), neobičan prizor koji nudi jedinstven uvid u budističku i tajlandsku kulturu. Monah Luong Pordaeng umro je 1973. u sedećem meditativnom položaju i od tada je njegovo telo izloženo u uspravnoj staklenoj vitrini u hramu. Zanimljivo, skoro 50 godina od njegove smrti, monahovo telo pokazuje malo znakova raspadanja.

Nacionalni park Mu Ko Ang Thong je osnovan 1980. godine i čine ga 42 ostrva. Inspirisan romanom “Plaža” Aleksa Garlanda, Ang Thong je postao jedna od glavnih atrakcija Tajlanda, nakon izlaska popularnog filma. Dok su scene na plaži iz filma snimane na ostrvima Phi Phi u provinciji Krabi, neke od filmskih sekvenci su snimane na ostrvima Ang Thong. Scena skoka sa vodopada snimljena je baš na vodopadu Haew Suwat.

Aktuelni polasci

Tajland-Monkey_beach
Tajland

Zima 2023. | 14 dana | 2090€  1590€

Tajland-Budisticki-monasi
Tajland

15. dec 2023. | 13 dana | 1990€  1690€