Juzna_Amerika_-_Peru_-_Machu_Picchu

Peru - Bolivija - Čile - Nova godina, 18 dana

Zvuci talasa Pacifika u Limi, kaldrmisane ulice koje kriju prošlost i ispisuju sadašnjost u Kusku, uske staze kroz gustu šumu do veličanstvenog Maču Pikčua. Vožnja čamcima po najvišem plovnom jezeru na svetu Titikaka, spuštanje biciklima niz najuzbudljiviji i najopasniji put u La Pazu ali i vožnja džipovima po najvećem ogledalu i najvećoj slanoj površini na svetu. Netaknutu prirodu i vrhove Anda prekrivene snegom zameniće užurbana metropola Santjago de Čilea, sa svojim šarmantnim ulicama osetićete spoj istorijskog centra ali i i moderne arhitekture i umetnosti. 
Peru, Bolivija, Čile! 

Trip-Top-Putovanja-Bolivija-Salar-de-Uyuni2

Limanekadašnji Grad Kraljeva a današnja prestonica Perua osnovana je 1535. godine od strane španskih konkistadora na čelu sa Franciskom Pizarom. Smeštena između Pacifika i Anda, danas je svedok nekadašnje raskoši i sjaja prestonice Vicekraljevstva Peru. Plaza del Armas ili Trg oružja čini istorijsko jezgro grada oko koga se nalaze neke od najlepših i najdugovečnijih građevina nastalih još za vreme španske vlasti. Jedan od najlepših delova grada je Baranko, šarmantni boemski deo na obali Pacifika u kome se i dan danas mogu čuti stihovi popularne šansonijerke Čabuke Granda. Zamislite želju, zaustavite dah i pređite most Uzdaha smešten upravo u ovom delu grada. Moderan i trgovački deo posebnog šarma, Miraflores, svojim dugim avenijama izlazi na Park ljubavi odakle se pruža jedan od najlepših pogleda na Pacifik.

Trip_Top_Putovanja-Peru-Lima-Plaza_Mayor-1

Kusko, prestanica čuvenog Inka carstva smešten na 3400m nadmorske visine danas je prestonica istorije, kulture i tradicije jednog naroda. Kaldrmisane ulice ovog grada kriju legende o narodu koji je živeo ali i danas živi na ovim prostorima poštujući zakone prirode i tradiciju predaka. Pronađite čuveni kamen sa dvanaest uglova još iz doba Inka, probajte najukusnije specijalitete ovog kraja, vratite snagu šoljicom čaja od koka lišća i kupite šarene džempere od alpakine vune.

Trip_Top_Putovanja-Juzna-Amerika-Peru-Cusco-1

Kada je početkom XX veka Hajram Bingam krenuo u istraživanje nestvarnih predela Perua nije ni slutio da piše istoriju i otkriva izgubljeni grad danas poznat kao veličanstveni Maču Pikču. Grad koji je vekovima bio skriven u gustoj džungli, danas je dostupan radoznalim posetiocima ali i dalje obavijen velom tajni o njegovom nastanku ali i nestanku. Ipak jedno je sigurno, pred nama je čudo jedne nestale civilizacije.

Trip_Top_Putovanja_-_Juzna_Amerika_-_Peru_-_Cusco_-_Machu_Picchu_-_Llama1-1

Uz najviše plovno jezero na svetu Titikaku, put nas vodi preko Altiplana do La Paza, jednog od najzanimljivijih gradova Bolivije. Otkrijte da li je La Paz zaista glavi grad Bolivije, koliko je čuveni predsednik Evo Morales popularan, šta sve možete pronaći na veštičjoj pijaci ali i šta znači kada ćolite nakrive svoj šešir.

Trip_Top_Putovanja-Juzna-Amerika-Bolivia-Flamingos-1

Preko najvećeg slanog polja i najvećeg ogledala na svetu, vrhova Anda, laguna i pustinje Atakama stižemo u Santjago de Čile, još jednu prestonicu na našem proputovanju po Južnoj Americi. Velegrad i muzej na otvorenom su najčešće reči koje opisuju Santjago. Ulice starog dela grada zadržale su kolonijalnu arhitekturu dok se novi deo grada može pohvaliti najvišom zgradom u Južnoj Americi. Posebno interesantan deo je Bellavista, ispod brda San Cristobal. Nekada industrijska zona, danas je pretvorena u urbani deo grada prepun kafića i restorana.

Trip_Top_Putovanja-Juzna-Amerika-Santiago_de_Chile-1
ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

japan-kjoto-gion-trip-top-putovanja
Japan, 13 dana

septembar 2023. | 13 dana | 1810€  1650€

Bali-zalazak-sunca-Kuta
Bali, 13 dana

jun i sept 2023. | 13 dana | 1850€  1650€