ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel
Juzna_Amerika_-_Peru_-_Machu_Picchu

Peru - Bolivija - Čile, 20 dana

Iznedrite svoj avanturistički duh, ponesite želju za lutanjem i spremite se za potpuno nove horizonte!

Da li ste spremni za avanturu života? Avanturu koja vas vodi kroz divlje i mistične zemlje Južne Amerike! Peru, Bolivija i Čile, će zauvek promeniti vaš život, vodeći vas na neumoljivu vožnju kroz zadivljujuće pejzaže moćnih Anda, pravo u vreme drevne civilizacije! Zvuci talasa Pacifika u Limi, kaldrmisane ulice koje kriju prošlost i ispisuju sadašnojost u Kusku, uske staze kroz gustu šumu i susret sa veličanstvenim Maču Pikčuom. Vožnja čamcima po najvišem plovnom jezeru na svetu Titikaka, i spust života, biciklima niz najuzbudljiviji put u La Pazu! Ogledanje na najvećem ogledalu i vožnja džipovima po najvećoj slanoj površini na svetu. Netaknute prirodu i snežne vrhove Anda, zameniće šarmante ulice istorijske i moderne metropole, Santijago de Čilea.

Trip-Top-Putovanja-Bolivija-Salar-de-Uyuni2

Peru (Lima, Kusko, Maču Pikču)

Lima, glavni grad Perua, osnovan davne 1535. godine, između moćnog Pacifika i veličanstvenih Anda, i dan danas svedoči nekadašnjem sjaju i raskoši, prestonice Vicekraljevstva Peru. U srcu istorijskog jezgra, trgu Plaza de Armas, vibracijama prošlosti,  još uvek odjekuju impozantne i prelepe građevine iz doba španske kolonijalne vlasti. Kad se nađete u Baranku, boemskom delu na obali Pacifika, zamislite želju, zaustavite dah i pređite Most Uzdaha, praćeni stihovima slavne šansonijerke Čabuke Grande. Moderan i posebno šarmantan, trgovački deo Miraflores, svojim dugim avenijama vodi pravo u Park Ljubavi, odakle se pruža jedan od najlepših pogleda na Pacifik.

Kusko, nekadašnja kolevka čuvenog Inka carstva, ponosno se uzdiže na 3400 metara nadmorske visine i pruža dom bogatoj istoriji, kulturi i tradiciji jednog naroda. Kaldrmisane ulice kriju legende o narodu koji je živeo i danas živi na ovim prostorima, poštujući zakone prirode i tradiciju svojih predaka. Uputite se u potragu za legendarnim kamenom sa dvanaest uglova, koji je svedok Inkinog genijalnog inženjeringa. Probajte ukusne specijalitete, okrepite se šoljicom čaja od lista koke i nabavite sebi šareni džemper od alpakine vune u koji je utkana ljubav, duh i tradicija ovih prostora.

Trip_Top_Putovanja-Juzna-Amerika-Peru-Cusco-1

Kada je početkom XX veka, Hajram Bingam krenuo u istraživanje nestvarnih predela Perua, nije ni slutio da piše istoriju i gustoj šumi otkriva jedno od najvećih arheoloških čuda, veličanstveni Maču Pikču. Vekovima zabranjeni grad, danas „otvara kapiju“ radoznalim turistima, i dalje čuvajući tajnu o svom nastanku i nestanku. Jedno je sigurno, ostaćete nemi, kada se nađete „oči u oči“ sa svetskim čudom novog doba i  postanete deo nečeg zaista posebnog.

Trip_Top_Putovanja_-_Juzna_Amerika_-_Peru_-_Cusco_-_Machu_Picchu_-_Llama1-1

Bolivija i Čile (jezero Titikaka, La Paz, Santijago de Čile) 

Preko najvišeg plovnog jezera Titikaka, avantura nas dalje vodi do fascinsntnog grada, izuzetne nadmorske visine, La Paza u Boliviji. Otkrivamo da li je La Paz zaista prestonica Bolivije, šta to sve  krije Veštičja pijaca i kakvu poruku šalju ćolite, kada nakrive svoj šešir. Preko najvećeg slanog polja, moćnih Anda, nežno obojenih laguna i oštrih uslova pustinje Atakama, stižemo i do dinamične metropole, šarmantne prestonice Santijago de Čile.

Trip_Top_Putovanja-Juzna-Amerika-Bolivia-Flamingos-1

Kontrastnom modernom i kolonijalnom arhitekturom i najvišom zgradom u celoj Južnoj Americi, opravdava epitet muzeja na otvorenom, kojim se najčešće opisuje prestonica Čilea. Dok sa brda San Cristobal puca pogled koji oduzima dah, nekadašnja industrijska zona, Belavista, sa brojnim kafićima i barovima, balansira između prošlosti i sadašnjosti, stvarajući jedinstvenu i autentičnu atmosferu.

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

sri lanka putovanje
Šri Lanka i Maldivi 2024.

april 2024. | 12 dana | 2290€  1990€

View of New York-New York hotel and casino at night
Zapadna obala SAD

06. januar 2025. | 11 dana | 3100€  USKORO