Trip_Top_Putovanja-Juzna_Amerika-Brazil

Brazil, 11 dana

Ove zime letujemo u Južnoj Americi.
I to ne bilo gde, već idemo u zemlju koja se prostire u čak tri vremenske zone – Brazil.
Prve asocijacije su nam Kopakabana, samba, karneval, Amazon, fudbal, kafa. Ali Brazil je mnogo više od toga.

Pridružite nam se u ovoj avanturi i saznajte šta sve sjajno ima da nam ponudi najveća zemlja Južne Amerike.

Rio je grad koji je jedinstven u svakom smislu. Turistički gigant, istorijski lepotan, komercijalni centar, simbol religije, Rio je grad koji se mora osetiti i doživeti. Brz i užurban, u ritmu srca koje nikada ne staje, ovaj grad će vas „uvući“ u svoj tempo i nećete želeti da taj osećaj prestane.

Grad koji živi za karneval, ples, fudbal, sunčanje na Kopakabani, a koji će vas sigurno osvojiti svojom posebnom energijom. Zaplešimo uz zvuke sambe i nazdravimo brazilskim nacionalnim koktelom kaipirinja za život, putovanja i sreću jer putovanja su sreća.

Često smo gledali fotografije čuvene statue Hrista Spasitelja na brdu Korkovado i pitali se da li ćemo ikada moći da stojimo ispred te masivne strukture, i osetiti njenu veličinu i snagu. Vreme je došlo da san postane java! Pogled koji se pruža sa brda Korkovado je pejzaž koji će vam zauvek ostaviti neizbrisiv trag u sećanju. To je onaj pogled gde svi drugi pred kojima vam je zastao dah, postaju odjednom osrednji vidikovci. Statua Hrista Spasitelja koji širi ruke nad narodom Ria, simbolično štiteći ih, zbog svojih dimenzija i savršene pozicije uvršten u 7 Svetskih čuda novog sveta.

Rio je grad kontrasta. Zdanja evropske arhitekture se prepliću sa modernim poslovnim centrima, a negovanje religije je očigledno na svakom koraku. S druge strane najlepše plaže RijaKopakabana i Ipanema su centar društvenog života ovog jedinstvenog grada. Veseo i razdragan, Rio je uvek spreman da vas oraspoloži i dočara sve pozitivne aspekte života. Muzika, ples i večernji izlasci su neraskidivi deo brazilske kulture. Nije čudno što je baš on domaćin najvećeg i najlepšeg karnevala na svetu. Iako ova manifestacija ne traje čitave godine, u Riu se karnevalska atmosfera oseća svakog dana. Sve je u ritmu sambe jer ovaj grad zrači slobodom! 

Pored Katoličke religije, Brazilci imaju još jednu, nezvaničnu – fudbal. Brazil je bio domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu koje se održalo 2014. godine, a neke od utakmica su upravo odigrane na čuvenoj Marakani. Pored ovog događaja, Rio je bio domaćin i letnjih Olimpijskih igara koje su se 2016. prvi put održale na tlu Južne Amerike.

Jedan dan našeg boravka u Brazilu ćemo posvetiti i najvećem gradu južne hemisfere i najmnogoljudnijem gradu Brazila – Sao Paulu. Grad koji je „od svega po malo“. U nekom trenutku od visokih palmi će vam se učiniti da se vozite čuvenim Sunset Bulevarom u Los Anđelesu, a gradom dominira veliki park Trianon koji neodovljivo podseća na Njujorški Central park. S druge strane, pored čuvene katedrale Se, ćete se osećati kao da ste u centru Londona. Avenida (avenija) Paulista obiluje divnim restoranima, kafićima, prodavnicama. Pregršt sadržaja u najdužoj ulici u gradu će vas oduševiti jer na jednom mestu možete pronaći sve što niste mogli ni da zamislite. Sao Paulo je ceo svet!

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

Indonezija-Bali
Bali, 14 dana

21. avgust 2023. | 14 dana | 1890€  1690€

maroko putovanje avionom
Maroko avio

proleće 2023. | 9 dana | 970€  840€