ponedeljak - petak od 9 do 17h
trip top travel

Urugvaj - Argentina - Brazil

Uronite u bogatu lepezu doživljaja i upoznajte malo drugačije lice Južne Amerike, kroz živopisni mozaik strastvene Argentine, dinamičnog Urugvaja i energičnog Brazila!

Kada se evropska arhitektura pomeša sa latino temperamentom, potom dodaju najpoznatije svetske plaže i šarmantni, kolonijalni gradovi, a sve to začini raskošnim vodopadima u ritmu sambe i tango plesa, dobijamo putovanje kreirano po meri pravih hedonista, gde emocije tinjaju, a duh uživanja ne poznaje granice!

Montevideo

Putovanje započinjemo u Urugvaju, maloj i očaravajućoj zemlji, gde se spokoj zadivljujućih pejzaža susreće sa avanturom bogate kulture. Sofisticiran i nenametljivo šarmantan, Montevideo, mamiće nas da se prepustimo njegovim kaldrmisanim ulicama prožetih istorijom i uronimo u neka prošla vremena starog dela grada, Ciudad Vieja.


Dok sunce prožima svoje zlatne zrake, blistavim vodama Rio de la Plate, krećemo ka zemlji koja je sinonim za strast i beskrajnu lepotu, Argentini.

Buenos Aires

U zalivu Rio dela Plata, izdiže se jedan od najlepših gradova sveta, grad tanga, Borhesa, Maradone i Evite Peron, Ciudad de la Santisima Trinidad y Puerto de Nuestra Señora la Virgen Maria de los Buenos Aires!


Grad koji će nas sa svojim neiscrpnim šarmom, latino zavodnika osvojiti i učiniti da se do daske zaljubimo već na prvi pogled, prvi takt i prvi korak. Zasigurno i na prvi zalogaj, budući da će biti teško odupreti se čuvenim argentinskim biftecima i opojnim vinima.

Istorijski centar grada, prelepi trg Plaza de Mayo, svedoči brojnim društvenim dešavanjima ali i promenama. Casa Rosada, predsednička palata zanimljive istorije, katedrala Metropolitana i piramida Mayo, čine da srce Buenos Airesa odiše životom. Prestonica Argentine je mnogo više od istorije. Ona je muzika. „Tužna misao koja se pleše.“ Ona je strast. Ljubav. U četvrti La Boka, nekadašnjoj italijanskoj koloniji, živi umetnost i boemski duh. Restorani i barovi pozivaće nas da pustimo da plamen gori u nemirnim kukovima i nestašnim udovima, da zaplešemo taj čuveni tango! A potom otkrijemo jedinstvo ljubavi, strasti i religije u domu slavnog fudbalskog kluba Boca Juniors, stadionu Bombonjera.

Magični Iguazu vodopadi

Da ovde sve proizilazi iz ljubavi i strasti, govori i legenda naroda Guarani o magičnim vodopadima na granici Argentine I Brazila, koja kaže da je indijanski bog, očaran lepotom domorotkinje Najpu, poželeo da je oženi. Kako je njeno srce bezuslovno pripadalo drugom, zaljubljeni par odlučio je da pobegne niz reku Iguazu. Obuzet besom, bog ih je osudio na večiti pad, pocepavši reku, stvorio je čuveni vodopad. Istina je da na jeziku ovog naroda Iguazu znači velika voda. Upravo ćete to i pomisliti kada se nađete „oči u oči“ sa zanosnom, prirodnom lepotom koja u isto vreme budi divljenje i strahopoštovanje.  

Rio de Žaneiro

Sa druge strane vodopada, stanuje karneval života! Brazil. Zemlja koja čini se ima sve! Zelene prašume i duge peščane obale. Tirkizne vode i užurbane gradove. Zemlja neograničene radosti i živopisne lepote, u kojoj su muzika, ples i fudbal sve!


Smeštena između planina i okeana, svetska prestonica sambe opravdava epitet grada spektakla! Uživaćemo na nepreglednim plažama Kopakabane i Ipaneme, dok telo pulsira u ritmu bosa nove, a impozantna, ikonična statua Cristo Redentor sa obližnjeg Korkovada, čuva grad. Nezaboravni doživljaji, spektakularni pogledi i bogata turistička ponuda, ovde su iza svakog ćoška, zato i ne čudi što je baš Rio jedan od najpopularnijih gradova sveta u kojem će vrhunac doživeti i naša hedonistička avantura.

Za kraj nezaboravnog putovanja, nazdravljamo brazilskim, nacionalnim koktelom, kaipirinja, dižemo čaše visoko za život, za radost, za ljubav, još jednom, potpuno obuzeti činjenicom da su zaista putovanja sreća!

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

SLIČNA PUTOVANJA

Trip_Top_Putovanja-Kineski_zid m
Japan - Južna Koreja - Kina

24. oktobar 2024. | 15 dana | 2890€  2590€

Great wall green
Japan - Južna Koreja - Kina

08. nov 2024. | 15 dana | 2890€  2590€