Meksiko i Kuba

Meksiko i Kuba, 16 dana

Viva Mexico! Zamislite da izgovarate ovu poznatu rečenicu dok šetate jednim od najvećih gradova sveta ili dok pijuckate tekilu, a marijači vam sviraju vesele tonove popularne pesme - El mariachi loco.

Možda ćete pak ovo pomisliti dok koračate stazama drevnih naroda koji su pisali istoriju Meksika ili posmatrajući tekovine španske, kolonijalne arhitekture. U jedno smo sigurni, ovo ćete veselo izgovoriti uživajući u čarima Kariba. Peščane plaže, tirkizno more, palme i šum mora. Dobrodošli u raj!

Taman kad pomislite da lepše od toga ne može i da ste već videli sve, selimo se u Havanu, autentičnu prestonicu Kube. Uz priče o Che Guevari i revoluciji, salsu, mojitu, nasmejane domaćine i nepregledna polja duvana i kafe, vaš utisak o ovom delu sveta će biti potpun.


Mexico City - glavni, a ujedno i najveći i najmnogoljudniji grad Meksika i ovog dela sveta je grad duge i burne istorije, tradicije ali i savremenih građevina i nasmejanih Meksikanaca. San o orlu koji sa zmijom u kljunu stoji na kaktusu, vodila je, prema legendi, astečkog vođu do ovog grada gde je u 14. veku osnovana prestonica carstva. Ista prestonica bila je glavna meta osvajanja Ernana Kortesa i njegovih vojnika. Došao je čovek duge kose, bele brade i promenio istoriju jednog naroda.
Danas je Meksiko City spoj tradicije i modernog, gde se astečki hramovi naslanjaju na španske katedrale a one dalje na muzeje modernog doba i gde kaldrma izlazi na široki bulevar. Grad prepun kontrasta, osvojiće vas svojom neobičnom lepotom.


Oahaka (Oaxaca), grad čija se lepota i posebnost nalaze pod zaštitom UNESCO-a, grad koji je preživeo velike i bitne istorijske događaje. Čuveni lokalitet Monte Alban, koji se smestio nedaleko od istorijskog centra Oahake, svedoči nam o tekovimana Olmeka, Zapoteka i Meksteka.

Srce grada ukrasili su Španci svojom arhitekturom i velelepnim katedralama. Svi smo probali tekilu, ali da li ste imali prilike da degustirate meskal, popularno piće koje se proizvodi od agave? Verujemo da niste, ali znamo gde ćete imati prilike da to uradite. Salud!


San Cristobal de las Casas, biser meksičke države Chiapas, za nas je ulazna kapija u novi svet, svet Maja. Uska, kaldrmisana ulica prepuna šarenih kuća, restorana i neobičnih suvenirnica nas vodi do vidikovca odakle se pruža predivan pogled na ovaj grad i okolinu. Nećete odoleti, a da ne napravite desetine fotografija jer je svaki kadar priča i uspomena za sebe. Takođe, znamo sigurno da nećete odoleti koloritnim suvenirima koje vam nasmejane Meksikanke u tradicionalnoj nošnji nude na gradskom marketu.

Dok slušamo tajnovite priče o revolucionarnim pokretima savremenog doba, pred očima nam planinski pejzaž zamenjuje gusta džungla. Vazduh je sve topliji, a priroda zelenija. Dobro došli u Palenke, jedan od najlepših majanskih gradova, čije će vas piramide i palate zadiviti svojom lepotom. Osveženje od tropske klime ćemo potražiti u prelepim prirodnim bazenima tirkizne boje, Agua Azul. Kaskade i vodopadi nestvarne boje su sastavni deo ovog dela putovanja.


Kilometri i kilometri su iza nas, priče o istoriji, tradiciji, novoj kulturi. Dolaskom na Karibe, stižemo u plavi, peščani raj. Plaže, tirkizno more, ukusna i sveža hrana, šetnja kroz džunglu i kupanje u skrivenim cenotama, savršena arhitektura i lokacija majanskih gradova dokaz su da je ovaj narod znao da uživa, a znaćemo i mi! Odmor za sva čula je pred nama.


Za kraj naše avanture ostavljamo Havanu, autentičnu prestonicu Kube. Ostrvo boja, čuvenog Hemingveja i Che Guevare, gde se oldtajmerima vozite ulicama grada, degustirate kubanski rum i mojito. Sudar prošlosti i sadašnjosti, tragovi višegodišnje izolacije, lica veselih domaćina i zvuk salse koja vas prati gde god da krenete dok noge same igraju. Spremite se za avanturu koju ćete sigurno dugo pamtiti!

MEXICO CITY – OAXACA – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – PALENQE – PLAYA DEL CARMEN – HAVANA

 
+ izleti Teotihuacan, Monte Alban i fabrika meskala, Aqua Azul, Chichen Itza, Tulum, Vinjales

 

DAN 1 – Okupljanje grupe u Beogradu i transfer do Budimpešte. Let za Mexico City sa presedanjem. Dolazak u glavni i najveći grad Meksika u večernjim časovima. Transfer do smeštaja. Noćenje.

DAN 2 – U jutarnjim satima krećemo u obilazak nekadašnje prestonice Asteka. Upoznavanje grada počinjemo posetom jednog od najvećih trgova na svetu, Plaza de la Constitucion ili mnogo poznatijeg kao Zocalo gde se danas nalazi Templo Mayor, katedrala Metropolitana, Nacionalana palata kao i prelepe zgrade iz kolonijalnog perioda. Slušamo priču o čuvenim Astecima, o prošlosti ali i sadašnjosti Meksika. Šetnju nastavljamo glavnom pešačkom ulicom do Palacio de las Bellas Artes ili Palate lepih umetnosti, danas jedne od najlepših zgrada u prestonici. Nakon istorijskog centra, metroom odlazimo do Coyocana, rezidencijalnog i boemskog dela grada gde obilazimo muzej čuvene meksičke slikarke Fride Khalo. Nakon kraće pauze za ručak, gde ćemo uz popularne takose, skupiti energiju za nastavak obilaska vraćamo se metroom u centralnu zonu grada gde  šetnju nastavljamo čuvenom Paseo Reforma, jednom od najdužih avenija u Meksiko Sitiju. Povratak u smeštaj. Noćenje.

DAN 3 – Fakultativni obilazak jednog od najznačajnijih muzeja Meksika, muzeja Antropologije, gde ćemo se prvi put upoznati sa narodima koji su pisali istoriju Meksika. Nakon obilaska muzeja upućujemo se ka severu i odlazimo do čuvenog Teotihuacana, grada gde čovek postaje Bog i obilazimo piramide Sunca i Meseca. Lokalitet posebne energije koji i dan danas krije tajnu naroda koji su ga izgradili. Povratak u Meksiko Siti i slobodno vreme. U večernjim satima odlazimo do Plaza Garibaldi, gde uživamo uz zvuke marijača i ukus meksičke tekile. Noćenje.

DAN 4 - U ranim jutarnjim satima napuštamo smeštaj i autobusom krećemo za Oaxacu. Put nas vodi južnije dok iza sebe ostavljamo popularni Popocatepetl, ravnice i planine Meksika. U poslepodnevnim satima stižemo u Oaxacu, glavni grad istoimene meksičke države. Nakon kraćeg odmora, krećemo u obilazak ovog kolonijalnog grada specifične arhitekture. Obilazimo najlepše gradske bazilike i katedrale, kolonijalne ulice ali i lokalni market gde ćemo imati priliku da probamo specijalitete po kojima je ova regija poznata. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 5 – U jutarnjim časovima napuštamo sobe, stvari ostavljamo u smeštaju i krećemo na fakultativni izlet do Monte Albana, arheološkog lokaliteta nedaleko od Oaxace koji su kroz istoriju naseljavali Olmeci, Zapoteci, Miksteci. Nakon obilaska Monte Albana krećemo put čuvene Ruta de Mezcal odnosno putem mezcala, alkoholnog pića od agave koji se proizvodi baš u ovoj regiji. Slušamo priče o nastajanju mezcala ali i degustiramo ovo popularno piće. Povratak u Oaxacu, slobodno vreme do večernjeg polaska za San Cristobal de las Casas. Noćna vožnja.

DAN 6 – Dolazak u San Cristobal de las Casas u jutarnjim časovima. Nakon odmora za kafu i doručak, krećemo u šetnju i obilazak jednog od najzanimljivijih kolonijalnih gradova. Slušamo priče o revolucionarnim pokretima svetskog glasa po kojima su ovaj grad ali i cela regija Chiapas nadaleko poznati. Slobodno vreme za kupovinu suvenira na lokalnom marketu. Noćenje.

DAN 7 – U jutarnjim satima napuštamo San Cristobal i upućujemo se autobusom ka Palenque-u. Gledamo kako nam se pejzaž menja pred očima i kako klima postaje sve toplija. Iza sebe ostavljamo kulture Asteka, Zapoteka, Tolteka dok nam dobrodošlicu želi jedan od najlepših gradova kulture Maja. Dolazak u Palenque i slobodno vreme za ručak i odmor. Noćenje.

DAN 8 – Napuštamo sobe, stvari ostavljamo u smeštaj i odlazimo na celodnevni fakultativni izlet do jednog od najlepših majanskih gradova skrivenog u džungli, Palenque-a. Uživamo u pogledu na palate i piramide i zamišljamo kako je ovo čarobno mesto izledalo nekoliko vekova unazad. Nakon arheološkog lokaliteta odlazimo do Misol – Ha vodopada a zatim i do Agua Azul, gde se kupamo u prirodnim bazenima tirkizne boje. Povratak u grad i slobodno vreme do polaska za Playa del Carmen. Noćna vožnja.

DAN 9 – Dolazak u Playa del Carmen u prepodnevnim časovima. Transfer do smeštaja i slobodno vreme za odmor i uživanje u čarima Kariba. Noćenje.

DAN 10 – Dan za bolje upoznavanje Kariba. Kupamo se u cenotama skrivenim u džungli, degustiramo najukusnije morske plodove, ribu i kupamo se na karipskim plažama. Noćenje.

DAN 11 – Celodnevni fakultativni izlet u najpoznatije majanske gradove na Yucatanu. Krećemo od Tuluma, jednog od najlepših majanskih lokaliteta koji se nalazi na litici široko otvoren ka Karibima. Palme, piramide i palate, iguane koje slobodno šetaju, tirkizno more i vetar sa Kariba dovode nas do zaključka da su Maje znale da uživaju. Nakon Tuluma odlazimo do Cobe, gde nas staza kroz džunglu dovodi do Velike Piramide sa koje se pruža prelep pogled na okolinu. Nakon ručka i kraćeg odmora idemo ka najznačajnijem lokalitetu, Chichen Itzi. Slušamo priče o Majama i divimo se jednom od novih čuda sveta. Povratak u Playa del Carmen. Izlazak u jedan od mnogobrojnih barova. Noćenje.

DAN 12 – Napuštamo smeštaj, Playa del Carmen i opraštamo se od Meksika. VIVA MEXICO! Let do Havane, glavnog grada Kube. Transfer do smeštaja. Uživanje u gradu revolucije, salse i mojita. Noćenje.

DAN 13 – Dan za upoznavanje Havane i Kube. Šetamo ulicama i trgovima koji kriju zanimljivu istoriju, slušamo priču o revoluciji i Che Guevari, degustiramo mojito i daiquiri u čuvenom Hotelu Nacional i vozimo se oldtajmerima po kojima je Havana poznata. Uveče plešemo salsu i popularni reggaeton. Noćenje.

DAN 14 – Fakultativni izlet do Vinjalesa, gradića u zapadnom delu Kube gde se susrećemo sa savršenim spojem prirodnih lepota i tradicionalne Kube. Obilazimo čuvene plantaže duvana i kafe, učimo od Kubanaca kako nastaju prave kubanske cigarette, gde idu lošiji listovi duvana i uz pomoć kog napitka se gubi jak ukus cigareta. Noćenje.

DAN 15 – Napuštamo smeštaj u jutarnjim satima. Slobodno vreme u Havani do polaska na aerodrom. Let za Budimpeštu sa presedanjem.

DAN 16 – Dolazak u Budimpeštu, transfer do Beograda.

Preuzmite plan i program putovanja

Cena:
1790 EUR po osobi

Cena sa popustom:
1670 EUR po osobi

Polasci:
31. oktobar 2019.
18. novembar 2019.

Trajanje: 
16 dana                                          

Kako biste saznali kako možete da ostvarite pravo na cenu sa popustom, pozovite nas na 011/3615-411, 3220-836 ili 065/204-14-30 svakog radnog dana od 10h do 19h ili pošaljite email na office@triptop.rs

*postoji mogućnost blagog pomeranja datuma polaska zbog broja slobodnih mesta na letovima. Pomeranje neće iznosti više od 2 ili 3 dana.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U cenu je UKLJUČENO:

 • Povratni transfer na relaciji Beograd - Budimpešta
 • Avionska karta na relaciji Budimpešta - Mexico City sa presedanjem sa svim taksama
 • Avionska karta na relaciji Kankun - Havana sa svim taksama
 • Avionska karta na relaciji Havana - Budimpešta sa svim taksama
 • Prtljag težine 20 kg za sve letove
 • 3 noćenja u hotelu** u Mexico City-ju u 1/2 i 1/3 sobama i sopstvenim kupatilom i WC
 • 1 noćenje u hotelu** u Oahaki u 1/2, 1/3 sobama i sopstvenim kupatilom i WC
 • 1 noćenje u hotelu** u San Kristobalu u 1/2 i 1/3 sobama i sopstvenim kupatilom i WC
 • 1 noćenje u hotelu** u Palenkeu u 1/2 i 1/3 sobama i sopstvenim kupatilom i WC
 • 3 noćenja u hotelu** u Playa del Carmen u 1/2 i 1/3 sobama i sopstvenim kupatilom i WC
 • 3 noćenja u privatnim apartmanima u Havani u 1/2 i 1/3 sobama sa zajedničkim kupatilom i WC
 • Transferi prema programu putovanja
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

 U cenu NIJE UKLJUČENO: 

 • Fakultativni izleti
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi putnika

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FAKULTATIVNI IZLETI: 

1. Odlazak u Teotihuaca sa uključenim ulaznicama
2. Odlazak u Monte Alban i fabriku meskala sa uključenim ulaznicama  
3. Odlazak u Palenque i Aqua Azul sa uključenim ulaznicama 
4. Odlazak u Chichen Itzu i Tulum sa uključenim ulaznicama 
5. Odlazak u Vinjales  

Cene svih izleta okvirno iznose 230 EUR. Tačne cene pojedinačnih izleta će biti poznate 2 meseca pred putovanje.

*Plaćanje izleta se obavlja pre realizacije samog izleta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VAŽNO:

 • Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PRIJAVLJIVANJE ZA ARANŽMAN

- Prijavljivanje se vrši u prostorijama Trip Top Putovanja u Beogradu u ulici Dalmatinska br. 72 (ulaz iz Vladetine ulice) od ponedeljka do petka od 10:00h do 19:00h.

- Za putnike koji nisu iz Beograda prijavljivanje je moguće telefonski na brojeve 011/3615-411, 011/3220-836, 065/2041-430 i putem e-maila office@triptop.rs.

- Za rezervaciju je obavezno dostaviti i kopiju važećeg pasoša. Napomena: Pasoš mora važiti 6 meseci od datuma povratka sa putovanja.

 - Za konačnu potvrdu prijave potrebno je izvršiti uplatu aranžmana (min. avans) i to u roku od max. 5 dana od trenutka kada ste dobili predračun ili instrukcije za uplatu putem e-mail-a. Prekoračenje navedenog roka od strane klijenta može rezultirati overbooking-om i ne možemo garantovati mesto u okviru aranžmana, te za takve slučajeve agencija ne snosi odgovornost, niti zakasnela uplata može  biti garant mesta u okviru aranžmana. Nakon provere izvršene uplate, pismenu potvrdu o izvršenoj rezervaciji (ugovor o putovanju) ćemo Vam poslati na Vašu e-mail adresu. Ugovor koji ste dobili na e-mail treba da odštampate, potpišete i skeniran primerak vratite na naš mail, čime je vaša prijava potvrdjena i validna.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

USLOVI PLAĆANJA ZA DALEKE DESTINACIJE

1. Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.

2. Po formiranju grupe, putnici će biti obavešteni kada treba da dostave i novac za kupovinu avio karte (otprilike 2 do 3 meseca pred putovanje). Cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji.

3. Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu, osim ako nije drugačije naznačeno.

4. Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 45 dana pred početak putovanja.

Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 

NAČIN PLAĆANJA

PLAĆANJE SA TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

1. GOTOVINOM

  Uplatom direktno u prostorijama agencije Trip Top Putovanja doo u ulici Dalmatinska br. 72 (ulaz iz Vladetine ulice)

2. UPLATOM DIREKTNO NA RAČUN AGENCIJE

Uplatnica mora biti popunjena na sledeći način:

-  Uplatilac: Ime i prezime putnika sa adresom stanovanja

-  Svrha uplate: navesti destinaciju i termin putovanja

-  Primalac: Trip Top Putovanja doo

-  Broj računa: 205-265872-06

-  Iznos: upisati iznos prema instrukciji za uplatu u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

3. ČEKOVIMA

Avans 20 % a ostatak na tri mesečne rate bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.

4. PLATNIM KARTICAMA

VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

PLAĆANJE VAN TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

1. UPLATOM DIREKTNO NA DEVIZNI RAČUN AGENCIJE

Neophodno je da nam pošaljete zahtev na e-mail kako bismo vam poslali devizne instrukcije za plaćanje. 

OPŠTE NAPOMENE

- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, čiji su sastavni deo napomene, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

- Za sve informacije date usmenim ili telefonskim  putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.

- Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.

- Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.

- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u državu u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu pre polaska na putovanje u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili kradje pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.

- Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.

- Potpisnik ugovora o putovanju je dužan da pismenim putem (putem maila) obavesti organizatora putovanja ukoliko dodje do promene putne isprave bilo kog putnika sa ugovora o putovanju. U suprotnom, smatraće se da je putna isprava koju agencija ima u svojoj evidenciji važeća i agencija neće snositi odgovornost izdavanja aviokarte ili vize sa pogrešnim podacima.

- Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredvidjenih okolnosti.

- Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.

- Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.

- Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.

- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti kao što su: vremenske prilike, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata, gužve izazvane društvenim, političkim, verskim i drugim skupovima.

- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje.

- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.

- Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom…

- Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

- Putnik je dužan da poštuje satnice određene od strane predstavnika agencije na putovanju. Ukoliko putnik ne poštuje satnicu i ne pojavi se na dogovorenom mestu polaska u dogovoreno vreme polaska,  predstavnik agencije će smatrati da je putnik svojevoljno odlučio da ostane na destinaciji, što mu daje za pravo da isključi putnika sa putovanja i nastavi sa realizacijom programa, ne snoseći nikakvu odgovornost za taj potez.

- U slučaju nedoličnog ponašanja putnika,  ometanja vodiča ili vozača u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.

NAPOMENE VEZANE ZA PREVOZ

- Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli bez prava na žalbu.

- Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.

- Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.

- Sva mesta u autobusu se popunjavaju uključujući i poslednja sedišta u zadnjem delu autobusa.

- Toaleti u turističkim autobusima nisu u upotrebi.

- U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje cigara, cigareta, elektronskih cigareta, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.

- Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila I sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.

- Napominjemo da je u pitanju grupno putovanje. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.

- Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.

- Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.

- Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.

- Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.

NAPOMENE VEZANE ZA SMEŠTAJ

- Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti koji se nalaze u širem centru grada, smešteni su u blizini autobuske stanice ili metroa.

- Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 15 dana pred početak putovanja za daleke destinacije i 7 dana za ostale destinacije.

- Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika.

- Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni), double (veliki francuski ležaj), krevet na sprat ili spratni ležaj, kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.

- Samo putnicima koji su doplatili 1/2 sobu u slučajevima gde je to omogućeno agencija garantuje da neće ni u kom slučaju biti spojeni sa drugim putnicima iz grupe.

- Putnici koji putuju sami će biti spojeni sa nekim drugim putnikom iz grupe, ne plaćaju nikakvu doplatu i prihvataju da se spoje sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

- Ako je u programu putovanja naveden smeštaj koji podrazumeva zajedničko kupatilo, za putnike koji doplate 1/2 sobu ne znači da će u istoj imati sopstveno kupatilo.

- Dimenzije francuskih ležajeva mogu da variraju od zemlje do zemlje.

- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.

- Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.

NAPOMENE VEZANE ZA FAKULTATIVNE IZLETE

- Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.

- Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

- Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Trip Top Putovanja doo nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.

- Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.

NAPOMENE VEZANE ZA VIZIRANJE

- Trip Top Putovanja asistiraju svim putnicima u procesu podnošenja zahteva za vizu u vidu pružanja svih neophodnih informacija, zakazivanja termina za predaju pasoša i dokumentacije, obrade dokumentacije…

- Trip Top Putovanja će blagovremeno sve putnike obavestiti putem emaila koju vrstu dokumentacije su u obavezi da obezbede.

- Obaveza putnika u vezi sa vađenjem viza za Meksiko je da pribavi neophodnu dokumentaciju.

- Trip Top Putovanja ne mogu garantovati dobijanje vize za Meksiko, u slučaju nedobijanja vize, vlada Meksika zadržava iznos uplaćen za viziranje.

- Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemalja u koje putuju i kroz koje prolaze.

zašto putovati baš sa nama

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što Vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.