Iran i Persijski zaliv

Iran i Persijski zaliv, 13 dana 

Iran će vas osvojiti prilikom prvog kontakta sa narodom. Srdačni, gostoprimljivi, obrazovani i kulturni, Iranci će učiniti da zaboravite sve predrasude o ovoj zemlji. Sjaj i bogatstvo Irana ogledaju se u kulturnom nasleđu, prirodnim lepotama, persijskoj arhitekturi, umetnosti, muzici, gastronomiji

Izgubite se u uskim uličicama bazara, pazarite ručno rađen persijski tepih ili nakit od najfinijeg srebra. Popijte čaj sa lokalcima, biće radoznali da saznaju nešto i o vašoj zemlji. Upotpunite biblioteku knjigom proslavljenih iranskih pesnika Hafiza ili Saadija. Zajedno istražujemo drevne prestonice i pustinjske gradove. Sigurni smo da ćete nakon posete Irana, imati novu omiljenu destinaciju!

Smešten u zagrljaju obronaka veličanstvene planine Alborz, Teheran spada u jedne od najvećih gradova sveta i najliberalniji u čitavom Iranu. Nakon samo nekoliko sati provedenih u ovom megalopolisu, shvatićete da pored toga što je bučan i haotičan, Teheran važi za zeleni grad, u kojem na svakom koraku možete pronaći mir u nekom od gradskih vrtova ili parkova. Ovaj grad može da se pohvali brojnim znamenitostima koje se ističu na svetskom nivou: najveći bazar, jedna od najdužih ulica, jedna od najprometnijih podzemnih železnica, šesti najviši telekomunikacioni toranj, četvrti najveći fudbalski stadion, najveći pravni univerzitet, jedan od najvećih sajmova knjiga itd. Dobrodošlicu će vam poželeti i običan prolaznik na ulici i možda pozvati na šoljicu čaja. Nemojte ih odbiti.

KašanSa velelepnim istorijskim kućama, tradicionalnim kupatilima, bajkovitim baštama sa fontanama i impozantnim palatama i džamijama, srce grada predstavlja ogledalo persijske kulture. Svaki kamen u ovom gradu star je nekoliko stotina godina. Svaka šetnja ulicama Kašana pravi je doživljaj, ali i kupovina na egzotičnim tezgama bazara. Poznat po tekstilnoj i industriji keramike, Kašan je takođe i centar za proizvodnju ružine vode.  

Abiane – jedno od najstarijih, drevnih sela Irana, smešten je u podnožju planine Karkas. Mesto ima oko 300 stanovnika, uglavnom starosedelaca i dom je za 160 porodica. Strme, krivudave uličice, kuće od zemlje u crvenom tonu, sa krhkim drvenim balkonima, mame uzdahe turista i pozivaju na fotografisanje. U tradicionalnim odelima, meštani ovog šarmantnog sela želeće da vam prodaju domaće proizvode ručne izrade, ali i ponude noćenje u njihovim skromnim pansionima.

Isfahan – mostovi Si-o-Se Pol, Hadžu, Čubi i brojni drugi na reci Zajande-Ruda osim što predstavljaju prave dragulje persijske arhitekture, oni su i omiljena mesta za šetnju i druženje lokalnog stanovništva. Glavni gradski trg Nakš-e Džahan ili popularnije Imamov trg, spada u jedne od najvećih na svetu. Izgrađen je u XVI veku, a zajedno sa Alighapu palatom, džamijama i velikim bazarom, nosi reputaciju živog muzeja tradicionalne kulture, uvršten na UNESCO-vu listu svetske baštine. Saznajte zašto su baš ovaj trg nazvali pola sveta. Brojne pravoslavne crkve i katedrale, smeštene su u prelepom Jermenskom kvartu. Osim kulturnih bogatstava, Isfahan predstavlja centar trgovine tepisima. Kupovina je ovde prava zabava, a cenkanje se podrazumeva!

Jazd – na sudaru dve pustinje, razvio se jedan od najstarijih gradova sveta. Grad se smatra centrom zoroastrijske kulture i religije. Posebnost Jazda ogleda se u jedinstvenoj arhitekturi, a o tepisima i svili po kojima je ovaj grad poznat, pisao je i čuveni mletački trgovac i istraživač Marko Polo. Izgubite se u lavirintu istorijskih puteva i rešite kaligrafske zagonetke ovog mističnog, drevnog grada. Saznajte koji je to sport na koji su stanovnici ovog grada posebno ponosni.

Da li ste pomišljali da će vas put u Iran dovesti i do Persijskog zaliva? Na samo 60 kilometara od obale Omana, nalazi se Kešm, najveće ostrvo Persijskog zaliva. Ovo mesto je dom brojnim životinjskim vrstama, a sa mnoštvom jedinstvenih geoloških formacija, nalazi se na UNESCO-voj listi svetske baštine. Osim atraktivnih peščanih plaža, ostrvo krase i mangrove šume, kanjoni, brežuljci, pećine i doline. Kako vam zvuči plivanje sa džinovskim kornjačama i delfinima? Ljubitelji fascinantne prirode, spremite se da upoznate ostrvo Kešm!

Širaz – Srce persijske kulture više od 2000 godina, ovaj grad je sinonim za obrazovanje, poeziju i vino. U Širazu se nalaze grobnice proslavljenih pesnika Hafiza i Saadija. Jedinstvena arhitektura, oslikava se u brojnim palatama i džamijama, od kojih se posebno ističe Nasir-ol-molk, poznatija kao roze džamija. Mir od gradske vreve, stanovnici Širazu pronalaze u nekoj od predivnih vrtova sa egzotičnim cvećem i biljkama, uz cvrkut slavuja, koji su takođe sinonim ovog drevnog grada.

Upoznajte sa nama istoriju stare Persije i duh novog Irana.

TEHERAN - KAŠAN - ABIANE - ISFAHAN - JAZD - OSTRVO KEŠM - ŠIRAZ

 

+ izleti Merandžab pustinja, ostrvo Hormoz, Persepolis i Nekropolis 

 

DAN 1 - Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu. Let do Teherana sa presedanjem.

DAN 2 - Po dolasku u Teheran krećemo u obilazak grada: Nacionalni muzej dragulja, Golestan palata i Veliki Bazar. Smeštamo se u hotel. Nakon odmora, nastavljamo obilazak prestonice Irana – jedan od simbola Teherana je kula Azadi, kao i čuveni Tabiat most. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Obrok. Noćenje.

DAN 3 - Doručak. Pakujemo stvari i krećemo ka Kašanu. Odmah po dolasku, odlazimo u smeštaj i nakon odmora, krećemo u razgledanje ovog drevnog grada. Obilazimo Amir Ahmad tradicionalno kupatilo, jednu od istorijskih kuća u kojima su nekada živele bogate persijske porodice, Agha Bozorg džamiju. Slobodno vreme za kupovinu tradicionalnih kozmetičkih proizvoda, neizostavne ružine vode ili keramičkih dekorativnih predmeta. Obrok. Noćenje. 

DAN 4 - Doručak. Odlazak na fakultativni izlet u Marandžab pustinju. Na putu do pustinje obilazimo svetilište Hilal ibn Ali i podzemni grad. Dolazak do slanog jezera na početku pustinje. Uživamo u suncu, nestvarnim prirodnim lepotama i fotografisanju. Dolazak u oazu gde će nas dočekati srdačni domaćini i prirediti nezaboravno veče u srcu pustinje pod zvezdanim nebom. Povratak u Kašan u kasnim večernjim satima. Obrok. Noćenje.

DAN 5 - Doručak. Pakujemo stvari i krećemo u Isfahan. Usput stajemo da posetimo Fin baštu, jednu od najlepših u čitavom Iranu. Put nastavljamo do sela Abiane, gde ćemo provesti popodne. Šetnja i druženje sa lokalcima. Put nastavljamo ka Isfahanu i odmah po dolasku smeštamo se u hotel. Nakon pauze za odmor, odlazimo do glavnog gradskog trga Nakš-e Džahan. Obilazimo Alighapu palatu, Šahovu i džamiju šejha Lotfalaha, ali i Veliki Bazar. Slobodno vreme. Obrok. Noćenje.

DAN 6 - Nakon doručka, nastavljamo obilazak Isfahana. Odlazimo do Jermenskog kvarta gde ćemo posetiti Vank katedralu i Muzej muzike i upoznati se sa tradicionalnim instrumentima i muzikom Irana. Preko mosta Si-o-Se Pol, vraćamo se do glavnog gradskog trga. Slobodno vreme za kupovinu ćilima, persijkih tepiha, srebra, suvenira. Obrok. Noćenje.

DAN 7 - Doručak. Pakujemo kofere i napuštamo sobe. Na putu do Jazda zaustavljamo se da obiđemo Zoroastrijansku Kulu tišine. Dolazak u smeštaj i slobodno vreme za odmor. Odlazimo do starog dela grada i obilazimo Amir Chakhmagh kompleks i tzv. kuću snage gde ćemo se upoznati sa tradicionalnim borilačkim veštinama koji se vekovima neguju u Iranu. Povratak u hotel. Obrok. Noćenje.

DAN 8 - Nakon doručka nastavljamo sa upoznavanjem Jazda: džamija Jama Masjid, jedna od najlepših građevina u Iranu, bašta Dowlat Abad, Hram vatre. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za ostrvo Kešm. Obrok. Noćna vožnja vozom do najvećeg ostrva u Persijskom zalivu.

DAN 9 - Po dolasku u Kešm, odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon doručka, krećemo sa upoznavanjem ostrva i njegovih prirodnih lepota. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje i uživanje na nekoj od predivnih peščanih plaža ostrva Kešm. Obrok. Noćenje.

DAN 10 - Doručak. Odlazak na fakultativni izlet brodom do obližnjeg, manjeg ostrva Hormoz. Tokom krstarenja, pravimo fotografije sa delfinima i džinovskim morskim kornjačama. Obilazak portugalske tvrđave, šetnja kroz Hara džunglu i uživanje u svim prirodnim lepotama koje okružuju ovo ostrvo. Povratak u Kešm. Odlazak na aerodrom i let za Širaz. Po dolasku u Širaz odlazimo da se smestimo u hotel. Obrok. Noćenje. 

DAN 11 - Doručak. Sledi obilazak Širaza: Karim Khan kompleks koji obuhvata Vakil Bazar, hamam i tvrđavu, zatim grobno mesto čuvenog persijskog pesnika Hafeza, džamiju Nasir ol Molk, poznatiju kao roze džamija, Eram bašta. Slobodno vreme za šoping i uživanje. Obrok. Noćenje.

DAN 12 - Nakon doručka, odlazimo na fakultativni izlet u Persepolis i Nekropolis. Kroz ova dva nasleđa i priče o drevnoj Persiji, upoznajemo se sa bogatom istorijom Irana. Ove dve spektakularne zaostavštine, nekadašnji grad Persepolis i kraljevske grobnice Nekropolis, ostavilo je Arhemidino carstvo, koje je vladalo Persijom i šire više od 200 godina. Povratak u Širaz, obrok. Slobodno vreme do kasnog večernjeg polaska na aerodrom. 

DAN 13 - Rani jutarnji let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd.

Preuzmite plan i program putovanja

Cena:
1590 EUR po osobi

Cena sa popustom:
1329 EUR po osobi

Polasci:
jesen 2021.     

Trajanje:
13 dana                                                                             

*postoji mogućnost blagog pomeranja datuma polaska zbog broja slobodnih mesta na letovima. Pomeranje neće iznosti više od 2 ili 3 dana.

Kako biste saznali kako možete da ostvarite pravo na cenu sa popustom, pozovite nas na 011/3615-411, 3220-836 ili 065/204-14-30 svakog radnog dana od 10h do 19h ili pošaljite email na office@triptop.rs

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U cenu je UKLJUČENO:

 • Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Beograd-Teheran sa presedanjem
 • Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Širaz-Beograd sa presedanjem
 • Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Kešm-Širaz
 • Prtljag težine do 20 kilograma + ručni prtljag do 7 kilograma za sve letove
 • 1 noćenje u Teheranu u hotelu*** u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom 
 • 2 noćenja u Kašanu u tradicionalnom hotelu*** u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom 
 • 2 noćenja u Isfahanu u hotelu*** u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom  
 • 1 noćenje u Jazdu u tradicionalnom hotelu*** u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom 
 • 1 noćenje na ostrvu Kešm u hotelu*** u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom 
 • 2 noćenja u Širazu u hotelu**** u 1/2 i 1/3 sobama sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom 
 • 11 dodatnih obroka u lokalnim restoranima (jedan obrok po danu) koji se realizuju u skladu sa raspoloživim vremenom tokom dana
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Vozna karta na relaciji Jazd-Kešm u spavaćim kolima
 • Ulaznice za sve lokalitete i kulturno-istorijske spomenike prema programu putovanja
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:

 • Viza za Islamsku Republiku Iran - 100 EUR
 • Fakultativni izleti
 • Ulaznice za muzeje i lokalitete koji nisu obuhvaćeni programom
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi putnika

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FAKULTATIVNI IZLETI:

1. Paket fakultativnih izleta: Obilazak Marandžab pustinje sa uključenom večerom u pratnji lokalnog vodiča, obilazak Hormoz ostrva u pratnji lokalnog vodiča, obilazak Persepolisa i Nekropolisa sa uključenim ulaznicama u pratnji lokalnog vodiča - 160 EUR

*Prijavljivanje za izlet se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje izleta obavlja do roka za isplatu aranžmana.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VAŽNO:

 •  Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PRIJAVLJIVANJE ZA ARANŽMAN

- Prijavljivanje se vrši u prostorijama Trip Top Putovanja u Beogradu u ulici Dalmatinska br. 72 (ulaz iz Vladetine ulice) od ponedeljka do petka od 10:00h do 19:00h.

- Za putnike koji nisu iz Beograda prijavljivanje je moguće telefonski na brojeve 011/3615-411, 011/3220-836, 065/2041-430 i putem e-maila office@triptop.rs.

- Za rezervaciju je obavezno dostaviti i kopiju važećeg pasoša. Napomena: Pasoš mora važiti 6 meseci od datuma povratka sa putovanja.

 - Za konačnu potvrdu prijave potrebno je izvršiti uplatu aranžmana (min. avans) i to u roku od max. 5 dana od trenutka kada ste dobili predračun ili instrukcije za uplatu putem e-mail-a. Prekoračenje navedenog roka od strane klijenta može rezultirati overbooking-om i ne možemo garantovati mesto u okviru aranžmana, te za takve slučajeve agencija ne snosi odgovornost, niti zakasnela uplata može  biti garant mesta u okviru aranžmana. Nakon provere izvršene uplate, pismenu potvrdu o izvršenoj rezervaciji (ugovor o putovanju) ćemo Vam poslati na Vašu e-mail adresu. Ugovor koji ste dobili na e-mail treba da odštampate, potpišete i skeniran primerak vratite na naš mail, čime je vaša prijava potvrdjena i validna.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

USLOVI PLAĆANJA ZA DALEKE DESTINACIJE

1. Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.

2. Po formiranju grupe, putnici će biti obavešteni kada treba da dostave i novac za kupovinu avio karte (otprilike 2 do 3 meseca pred putovanje). Cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji.

3. Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu, osim ako nije drugačije naznačeno.

4. Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 45 dana pred početak putovanja.

Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 

NAČIN PLAĆANJA

PLAĆANJE SA TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

1. GOTOVINOM

  Uplatom direktno u prostorijama agencije Trip Top Putovanja doo u ulici Dalmatinska br. 72 (ulaz iz Vladetine ulice)

2. UPLATOM DIREKTNO NA RAČUN AGENCIJE

Uplatnica mora biti popunjena na sledeći način:

Uplatilac: Ime i prezime putnika sa adresom stanovanja

Svrha uplate: navesti destinaciju i termin putovanja

Primalac: Trip Top Putovanja doo

Broj računa: 205-265872-06

Iznos: upisati iznos prema instrukciji za uplatu u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

3. ČEKOVIMA

Avans 20 % a ostatak na tri mesečne rate bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.

4. PLATNIM KARTICAMA

VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

 

PLAĆANJE VAN TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE

1. UPLATOM DIREKTNO NA DEVIZNI RAČUN AGENCIJE

Neophodno je da nam pošaljete zahtev na e-mail kako bismo vam poslali devizne instrukcije za plaćanje.

OPŠTE NAPOMENE

- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, čiji su sastavni deo napomene, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.

- Za sve informacije date usmenim ili telefonskim  putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.

- Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.

- Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.

- Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u državu u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu pre polaska na putovanje u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili kradje pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.

- Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice.  Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.

- Potpisnik ugovora o putovanju je dužan da pismenim putem (putem maila) obavesti organizatora putovanja ukoliko dodje do promene putne isprave bilo kog putnika sa ugovora o putovanju. U suprotnom, smatraće se da je putna isprava koju agencija ima u svojoj evidenciji važeća i agencija neće snositi odgovornost izdavanja aviokarte ili vize sa pogrešnim podacima.

- Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik,  niti hotel ne odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredvidjenih okolnosti.

- Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.

- Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.

- Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.

- Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti kao što su: vremenske prilike, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata, gužve izazvane društvenim, političkim, verskim i drugim skupovima.

- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje.

- Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).

- U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.

- Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom…

- Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.

- Putnik je dužan da poštuje satnice određene od strane predstavnika agencije na putovanju. Ukoliko putnik ne poštuje satnicu i ne pojavi se na dogovorenom mestu polaska u dogovoreno vreme polaska,  predstavnik agencije će smatrati da je putnik svojevoljno odlučio da ostane na destinaciji, što mu daje za pravo da isključi putnika sa putovanja i nastavi sa realizacijom programa, ne snoseći nikakvu odgovornost za taj potez.

- U slučaju nedoličnog ponašanja putnika,  ometanja vodiča ili vozača u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.

NAPOMENE VEZANE ZA PREVOZ

- Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom do 12 godina. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli bez prava na žalbu.

- Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.

- Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mestima, i ne smeju ih napuštati na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posledice.

- Sva mesta u autobusu se popunjavaju uključujući i poslednja sedišta u zadnjem delu autobusa.

- Toaleti u turističkim autobusima nisu u upotrebi.

- U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje cigara, cigareta, elektronskih cigareta, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.

- Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere (javni gradski prevoz, iznajmljena vozila I sl.) i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.

- Napominjemo da je u pitanju grupno putovanje. Putnici se mole za razumevanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati i mora se imati u vidu da se osećaj toplote i hladnoće različito doživljava. Za ovakvu vrstu putovanja je potrebno razumevanje i tolerancija među putnicima.

- Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija.

- Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa.

- Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije.

- Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije.

NAPOMENE VEZANE ZA SMEŠTAJ

- Svi smeštajni objekti koji se koriste tokom trajanja putovanja su uredni i prilagođeni svim generacijama. Takođe, svi smeštajni objekti koji se nalaze u širem centru grada, smešteni su u blizini autobuske stanice ili metroa.

- Tačni nazivi smeštajnih objekata će biti poznati najkasnije 15 dana pred početak putovanja za daleke destinacije i 7 dana za ostale destinacije.

- Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika.

- Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni), double (veliki francuski ležaj), krevet na sprat ili spratni ležaj, kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.

- Samo putnicima koji su doplatili 1/2 sobu u slučajevima gde je to omogućeno agencija garantuje da neće ni u kom slučaju biti spojeni sa drugim putnicima iz grupe.

- Putnici koji putuju sami će biti spojeni sa nekim drugim putnikom iz grupe, ne plaćaju nikakvu doplatu i prihvataju da se spoje sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.

- Ako je u programu putovanja naveden smeštaj koji podrazumeva zajedničko kupatilo, za putnike koji doplate 1/2 sobu ne znači da će u istoj imati sopstveno kupatilo.

- Dimenzije francuskih ležajeva mogu da variraju od zemlje do zemlje.

- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.

- Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.

NAPOMENE VEZANE ZA FAKULTATIVNE IZLETE

- Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.

- Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

- Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Trip Top Putovanja doo nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.

- Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvata uslove lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uslovima obavesti saputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmene, promene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguća, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.

NAPOMENE VEZANE ZA VIZIRANJE

- Trip Top Putovanja asistiraju svim putnicima u procesu podnošenja zahteva za vizu u vidu pružanja svih neophodnih informacija…

- Obaveza putnika u vezi sa vađenjem vize za Islamsku Republiku Iran je da pribavi neophodnu dokumentaciju.

- Agencija će blagovremeno sve putnike obavestiti putem emaila koju vrstu dokumentacije su u obavezi da obezbede kao i o svim detaljima u vezi procesa viziranja.

- Putnici su dužni da pribavljenu dokumentaciju dostave u Trip Top Putovanja u unapred utvđenom roku.

- Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemalja u koje putuju i kroz koje prolaze. 

zašto putovati baš sa nama

ZAINTERESOVANI STE ZA OVO PUTOVANJE ILI MOŽDA IMATE NEKIH NEDOUMICA?

Tu smo da odgovorimo na sve što Vas interesuje, samo popunite upitnik u nastavku i odgovor će stići u najkraćem mogućem roku.

Ovaj sajt koristi "kolačiće" kako bi se obezbedilo bolje korisničko iskustvo. Ako želite da blokirate "kolačiće", molimo podesite svoj pretraživač.